Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, lusi42 napisał:

Może ty przyjeżdżasz mnie zmienić .haha .bo tu ma jakiś facet przyjechać ?? Gdzie jedziesz na zmianę ?

Oj niestety, jadę w miejsce gdzie byłem wcześniej tam gdzie jest znajomy opiekun :) Ale opiekunów znam naprawdę sporo bo zazwyczaj od 8 lat wymieniam się z opiekunami. Więc jeśli to nie problem to potem możesz napisać na priv kto przyjechał, może będę znał :d

• Zgadzam się 1

59 minut temu, Michał845 napisał:

Oj niestety, jadę w miejsce gdzie byłem wcześniej tam gdzie jest znajomy opiekun :) Ale opiekunów znam naprawdę sporo bo zazwyczaj od 8 lat wymieniam się z opiekunami. Więc jeśli to nie problem to potem możesz napisać na priv kto przyjechał, może będę znał :d

Żałuj hahaha tu u mnie w Alpach tak pięknie haha

• Zgadzam się 1

Nie lubię brać miejsca po facecie. Zawsze łazienka nie do użycia jest. Pierwsze co trzeba zrobić to umyć brodzik.i nie wiem czemu mężczyźni zapominają że toaleta też ma swoj czas użyteczności. Szczególnie zewnętrzna cześć deski kolzetowej dla nich nie istnieje. 

Godzinę temu, elf napisał:

Nie lubię brać miejsca po facecie. Zawsze łazienka nie do użycia jest. Pierwsze co trzeba zrobić to umyć brodzik.i nie wiem czemu mężczyźni zapominają że toaleta też ma swoj czas użyteczności. Szczególnie zewnętrzna cześć deski kolzetowej dla nich nie istnieje. 

Nie to abym bronił facetów bo też po nich syf czasem niezły zastałem. Ale niestety też dotyczy to czasem kobiet. Czasami taki bajzel, że aż rodziny musiały mi pierwsze 2 dni pomagać w doprowadzeniu chaty do porządku. Ja osobiście lubię czystość i często sprzątam, a szczególnie na kilka dni przed wymianą zaczynam takie wielkie sprzątanie, że praktycznie całe dnie że szmatką w ręku.

• Zgadzam się 1

Jeden opiekun mi deskę klozetową usmaraną w ****** zostawił a w sypialni opiekuna na podłodze jak w piaskownicy. Przez 2 miesiące odkurzacza nie zabrał na piętro ani razu chyba. Nie oczekuje nieskazitelnej czystości od ludzi. Ale to już było przegięcie totalne 

• Zgadzam się 1

21 minut temu, Michał845 napisał:

Jeden opiekun mi deskę klozetową usmaraną w ****** zostawił a w sypialni opiekuna na podłodze jak w piaskownicy. Przez 2 miesiące odkurzacza nie zabrał na piętro ani razu chyba. Nie oczekuje nieskazitelnej czystości od ludzi. Ale to już było przegięcie totalne 

tez nieraz  zastalam straszny syf  , i widze ze im wiecej ktora zmienniczka gada jaka ona porzadna ,co ona nie robi  to wieksza syfiara ,,  ale szczytem wszystkiego bylo  ..... jak sobie wiaderko na noc do pokoju przyniosla ,postawila na srodku pokoju  recznikiem nakryla i sikala do niego   a mielismy tam swoja lazienke obok drzwi do pokoju  byly drzwi do lazienki 

• Zgadzam się 1

@Michał845 nie twierdzę że każdy facet jest brudasem. po prostu ja takich spotkałam. Jeżeli chodzi o zmienniczka to zawsze było przyzwoicie. Czasami nawet bardzo czysto.  Takie mam doświadczenia. Ale ja na ogół miałam zmienniczki starsze sporo ode mnie. I dłużej pracujące w tym fachu niż ja Może dlatego kobiety były takie w porządku.  I możliwe że po wymianie że mną  dzień zaczynały od porządków.

@lusi42 ...wiesz ludzie z różnych domów pochodzą. Może nie umiała inaczej. Może bała się skorzystać. Przyznam szczerze że to musiało być ekstremalne doświadczenie coś takiego zobaczyć w pokoju. Wracając do odkurzacza. Pytam mojego zmieniła kiedy sprzatał.. Konkretnie w który dzień tygodnia. A on mi na to że nie wiedział gdzie jest odkurzacz więc jak go znajdę to mam mu karteczkę z planem narysować gdzie on stoi to on następnym razem przed wyjazdem poodkurza.  A ja po prostu zapytałam gdzie jest i po 30 sekundach już Pan opiekunek był posiadaczem tej tajemnej wiedzy

Godzinę temu, elf napisał:

@lusi42 ...wiesz ludzie z różnych domów pochodzą. Może nie umiała inaczej. Może bała się skorzystać. Przyznam szczerze że to musiało być ekstremalne doświadczenie coś takiego zobaczyć w pokoju. Wracając do odkurzacza. Pytam mojego zmieniła kiedy sprzatał.. Konkretnie w który dzień tygodnia. A on mi na to że nie wiedział gdzie jest odkurzacz więc jak go znajdę to mam mu karteczkę z planem narysować gdzie on stoi to on następnym razem przed wyjazdem poodkurza.  A ja po prostu zapytałam gdzie jest i po 30 sekundach już Pan opiekunek był posiadaczem tej tajemnej wiedzy

ja ta od wiadra zapytalam czym zlew myla ( bo byl taki syf w domu ze nie mogla patrzec i zaczelam sprzatac ,chodz z grubsza w kuchni )a ona mowi cooooo  a po co przeciez zlew sie sam myje jak myjesz naczynia ,, no i juz wszystko bylo jasne , .Nie chce nikogo obmawiac ,mozesz siedziec w syfie jak tak ci dobrze  ,ale jezeli przyjezdza zmienniczka to chociaz troszke ogarnij ten syf ,,,,,, wypadalo by przynajmniej 

Dobry wieczór przesympatyczni użytkownicy Forum ...tego :d

Chwilkę mnie tutaj nie było , gdyż zajęta byłam wyszywaniem i zwyczajnie brakowało mi czasu a wiem , że Wszyscy za mną bardzo , bardzo tęsknili . Gobelinek jeszcze do końca nie jest wyszyty , ponieważ jest on przyzwoitych rozmiarów i potrzeba dużo czasu , żeby dziada do końca wyszyć . Obrazek jest wymiarów 30x40cm , przedstawia bratki w wazonie . Bratki różnistych kolorów ...cudeńko będzie jak do końca wysztykuję . Poza tym u mnie bez zmian ...tryskam zdrowiem i humorem . PDP-na moja nie sprawia mi specjalnych kłopotów ...może czasem lekko marudna , ale trzeba kobiecie wybaczyć , bo to starsza kobieta jest .

Ojejej ...rozpisałam się okropnie .

Miłego wieczoru życzę i pozdrawiam serdecznie :love:

10 minut temu, FrauMiau napisał:

Nie i muszę przyznać, że z wami momentami źle, ale bez was jeszcze gorzej. Jeszcze niech tu się pojawi florcia i serenity i zemdleję. 

Przykro mi bardzo , że z nami było Ci momentami źle , że nie mogłaś wykazać się pisaniem ....merytorycznym oczywiście . Rozumiem doskonale , że nie wszystkim odpowiadają wulgaryzmy , których podobno było tutaj od groma i ciut ciut . Takie życie ...organista w ogródku u  księdza lubi  ogórki - ksiądz lubi organisty córki ...też w ogródku ...najlepiej po ciemku .

9 minut temu, Teresadd napisał:

@Baśka powtarzająca się ja nie wyszywałam.Seriale oglądałam.No bo przecież w pracy jestem. 

Jak nie było mnie tu.

A ja na Legimii byłam jak nie było mnie tu...wróciłam do dawnej pasji, znalazłam miejsce gdzie można coś interesującego poczytać....książki, książunie, książeczki...mam czytnik i abonament w Legimii......czytam ebooki jak jestem u siebie i słucham audiobooki jak muszę siedzieć z pdp..im się wydaje że TV oglądam z nimi..a ja mam w uchu słuchaweczkę bluetooth i się upajam słowem czytanym..rozkosz nieziemska..prawie jak czytanie pod kołdra z latarka za szczenięcych lat...

• Lubię to 7

17 minut temu, scarlett napisał:

A ja na Legimii byłam jak nie było mnie tu...wróciłam do dawnej pasji, znalazłam miejsce gdzie można coś interesującego poczytać....książki, książunie, książeczki...mam czytnik i abonament w Legimii......czytam ebooki jak jestem u siebie i słucham audiobooki jak muszę siedzieć z pdp..im się wydaje że TV oglądam z nimi..a ja mam w uchu słuchaweczkę bluetooth i się upajam słowem czytanym..rozkosz nieziemska..prawie jak czytanie pod kołdra z latarka za szczenięcych lat...

Pod kołdrą fajna rzecz . Ciężko mi się pisze , internet mi wywala ...teraz z telefonu nadaję , ciągnę na otwartych sieciach .  O ...wrócił ! 

6 minut temu, Baśka powtarzająca się napisał:

Dobranoc Kochani...idę się odmoczyć w  :kąpiel:...a później lulać :321_crescent_moon: . Wszystkim życzę :love:kolorowych , przepięknych snów i do zobaczenia rankiem , kiedy już :320_sun_with_face:wzejdzie .

Pa ...Motylki i inne fruwające :cześć:

Wszystkie motylki wybijam i to nader porządnie. Bo u mnie z motylkow to tylko mole fruwają od czasu do czasu. Zresztą brzydzę się gąsienicami co to je motylki te produkują. A fuuj!

• Lubię to 3