Skocz do zawartości

Wymieniacie euro w Internecie?

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że w nowej mojej firmie przelicznik euro bardzo niekorzystny. 20 groszy za euro mniej mi dali niż w kantorze na ulicy, a to daje w sumie ładną kwotę  miesięcznie! Oczywiście, rezygnuję więc z wypłaty w złotówkach, ale czy jest bezpiecznie wymieniać walutę np. w kantorach internetowych gdzie przeliczniki jeszcze korzystniejsze?

zasada jest taka ,ze przelicza się wg.kursu NBP.i tak powinny robić Agencje ,ale wiadomo chcą zarobić i przeliczają tam gdzie jest najniższy kurs a czy to zgodne z prawem nie wiem,wiem tylko ,że to złodziejstwo!!!

Moja firma przelicza po średniej NBP

A mi się wydaje ,że oni biorą kurs na koniec miesiąca a wypłata np. 15 następnego miesiąca  i dlatego ,zmienię agencję na taką gdzie będzie w euro wypłata ,,,na każdym kroku skubią równo,,,

ja np. chcąc zasilic trochę konto walutowe to robię sobie przelew w internecie z konta na konto i jest taka zakładka gdzie mozesz bardzo korzystnie kupic euro-czyli wymienić złotówki na euro albo euro na złotówki.

katka wszystkie banki są dobre do wyciągnięcia kasy na swój sposób-ja mam konta w BZWBK i ostatnio jak sobie przelewałam złotówki na euro to cena euro stała 4,23 a ja przelałam sobie za 4,11,,,

lub założyć konto walutowe i zażyczyć sobie wypłate w Euro.w tedy wszystko jest jasne!

Adamos już sobie zażyczyłam w agencji wypłatę w euro i abym siedziała dalej na złotówkach i była cicho zaproponowali mi podwyżke!!! i na tym się narazie skończyło,,bo moja agencja płaci w złotówkach,,,tacy cwanacy!!!

mam nadal wypłatę w euro, przy czym zostanę.

swoje euro w sierpniu sprzedałam po raz kolejny  przez

walutomat,pl

i faktycznie korzystniej niż w kantorze na ulicy, nie mówiąc o bankach, W PKO BP na tysiącu sprzedawanych euro straciłabym 112zł.

a w WBK na dziś płaci  coś 14 gr mniej od walutomatu.

Warto sobie wszystko policzyć dokładnie.

W walutomacie jest też taka opcja, że można ustalić sobie pewną kwotę sprzedaży np 4,4 i czekać kiedy euro tą cenę osiągnie. Ale  można sprzedawać też  po cenie dnia.

trzeba najpierw mieć konto walutowe i potem można korzystać z tego kantoru walutowego

ja nawet bałam się tych przelewów do walutomatu, ale ogarnęłam sprawę i widzę, że to idzie zgrabnie i...korzystam. Można nawet 100euro wymienić na początek

@erika właśnie sprawdziłam na koncie. Nie było opłaty za ten przelew z PKO BP do walutomatu , jedynie 7 centów za zużyty kod ze zdrapki.

Ale z innymi bankami może być różnie. Zwłaszcza z niemieckimi, bo to byłoby z zagranicy.

Wiecie co? na otwierał człowiek kilka kont i teraz tylko z konta na konto ,,ja wymieniałam złotówki kiedyś na euro przez bank,jest tez stronka gdzie samemu się wybiera kurs-czyli kurs co chwila inny ,ale ja nie mialam czasu siedzieć i czekac kiedy wzrosnie ale i tak lepiej było niż normalnie w banku bym miała kupić,,też się opłacało,,

11 godzin temu, Serenity napisał:

@erika właśnie sprawdziłam na koncie. Nie było opłaty za ten przelew z PKO BP do walutomatu , jedynie 7 centów za zużyty kod ze zdrapki.

Ale z innymi bankami może być różnie. Zwłaszcza z niemieckimi, bo to byłoby z zagranicy.

Jeszcze nie korzystalam z walutomatu , ale sprobuje .  Wiem , tez ze Alior Bank ma kantor walutowy online i  sporo  sobie  wymienia tam korzystnie waluty. Przecietna polska opiekunka nie ma przelewow z niemieckiego banku , bo rodzina wplaca pieniadze na konto agencji a polska  agencja jako pracodawca opiekunce . Na  Gewerbe czy umowie niemieckiej trzeba miec konto w niemieckim banku np  w popularnej Sparkasse.

15 godzin temu, Serenity napisał:

Dzięki @Serenity ja mam w Millenium Konto walutowe , później poczytam regulamin:)

@Blondi, obecnie euro spadło, ale było już po 4,45. Może dojdzie do tej kwoty ?

I przeglądałam rankingi kont walutowych. Ach, co za reklamy i w sumie  dezinformacja ! I ile się tych niby-banków zagranicznych  porobiło. Niejedna afera Amber Gold jeszcze wybuchnie jak nałapią naiwnych na 4 % rocznie.

Inwestując swoje cięzko zarobione pieniądze trzeba myśleć, żeby były pewniej ulokowane: w dużych bankach mających gwarancje skarbu państwa.

Temat morze.

Teraz, Serenity napisał:

@Blondi o tak, auto w Niemczech można czasem kupić w rewelacyjnym stanie od staruszków : 10 lat w garażu...

Bywają tu okazyje, że nawet sama myślę...

Mi cały czas po głowie chodzi auto właśnie od dziadków z DE  ,,,,bo wiem jak dbają i jak serwisują ,,,wiem wiem,,,juz takim jezdziłam 15 latkiem ,a wyglądało to auto jak z salonu-śliczne ,,śliczne,,a przejechane 100 tys, ale pomalutku ,pomalutku i może coś się trafi,,mam taką nadzieję,,,

Blondi swietny pomysl z kupnem autka od dziadkow.

W  Austrii zawsze szukalo sie po prostu w malych miejscowosciach okazji, na auto od ludzi, ktorzy raz w tygodniu jezdzili do kosciola, lub na zakupy.

Starsi wiadomo, jezdza ostroznie, a autko jest wyglaskane i wypieszczone jak nie przymierzajac mloda zonka .he he 

Filutko, nikt ci nie kaze latac pod kosciol,ale sa ogloszenia w miejscowych gazetach, albo ...

robic objazdy po okolicy i lukac na boki, wystawiali autka przy drodze z wielkim plakatem,,zu verkaufen,,

Jestes zmotoryzowana, dziadkow spakuj , surowo trzeba nakazac aby   meldowali .jak zauwaza samochodzik na handel.

Tym sposobem cwiczysz ich umysl i moze nalecisz na cud maszyne za nieduza kaske,

:tak:

upps kciuk mi sie obsunal