Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Michasia 1959 napisał:

@INEZ Tak tez powiem,ze nie jestem wyjątkiem i nie tylko ja jestem dobra bo wszystkie polskie opiekunki sa dobrei jak chcą to niech czekają:$Jednego nie rozumiem , jezeli im mówiłam z mam umowę od tego do tego, pózniej jest wymiana , a syn swoje robi i na okres świat do domu starców oddaje jak spokojnie mógłby byc w domu z opiekunką,Swiadomy człowiek na umyśle a robią z nim co chcą

Może nie ma nic przeciwko temu ? Pisałaś że syn jest w tym samym ośrodku....

Co do siostry to zrobisz jak uważasz ale chyba nie będzie z niej materiał na opiekunkę bo ta praca wymaga odpowiedzialności i silnej psychiki.

• Lubię to 3
  • Zgadzam się 1

@Maria Jolanta Syn mieszka daleko /5-- km/ i załatwił mu tam ten dom gdzies w okolicach siebie.A co do siostry to obiecałam Mamusi i sobie że ręke jej podam i spróbuje jeszcze raz jak się nie odnajdzie to już jej broszka,Bo matkować jej nie będę w nieskończoność.Nie które kolezanki z forum znaja trochę historię moja i siostry/w hiltonie/ pisałam, chociaz od tego czasu mamy kontakt lepszy ale nie wiem czy z tej mąki będzie chleb = nadzieja podobno matką głupich

• Lubię to 3

Najgorzej jak człowiek dostaje opier**l a nie jest niczemu winny.  Jak powiedziałem córci, że dzwonek do drzwi jest do d*py i dlatego nie słyszę jak ktoś dzwoni to się upierała, że cytuję: "Kupiłam go przecież w Bauhausie, to jak może być zły?".  Brak słów.

• Lubię to 2

6 godzin temu, salazar napisał:

Czyj komfort :D?

Szef często ze strachem w oczach i przerażeniem w głosie wspomina, jak go wiozła nasza ulubiona zmienniczka :D. Wszystko było ok, tylko "trochę" za szybko, a że dziewczyna nie była przyzwyczajona, że tutaj wszędzie obowiązuje zasada prawej ręki, pruła do przodu nie oglądając się na boki :D.

Wszędzie obowiązuje zasada prawej ręki, o ile znaki drogowe nie mówią inaczej. Natomiast są ludzie, doświadczeni przez los, oraz...tak zwane doświadczenie życiowe, że większy kaliber człowieka, może spowodować straty w zawieszeniu auta. Wszystko zależy od tego jaka jest nosność auta, oraz cięzar właściwy podróznego! Bywa też, że kierowca ma przyjemność, bądź nieprzyjemność powieźć monstrualnych rozmiarów pasażera i wówczas wkrada się czynnik nerwowości, oraz troski o wyżej wspomniane zawieszenie :d .Ja osobiscie mam złe doswiadczenia, no ale wtedy miałam ,,malucha" i bidulek nie udziwgnął. A tak w ogole , to jak się nie jest kierowcą , to nie nalezy się wypowiadać :d 

• Zgadzam się 1

Zimno mi...dreszcze mam...chciałoby się zakopać w kocyk i poleżeć...a tu coopa...:donos: Nic to...wstałam...siorbanko odstawiam...szlugasek za mną, a zaległości klepankowe przede mną...Witam się z Wami 1133057083_dziedobrybando.jpg.0d282aa4e8c4b0b31bf08b1959342444.jpg I jeszcze...życzę wszystkim miłego, ciepłego, słonecznego, radosnego dzioneczka...:oklaski:

Dzień dobry po ciemaku:)O takiej ciemnej godzinie nic sie nie chce.Poranny rozruch wydłuża się nieskończenie-w domu,bo w pracy jakoś to szybciej nastepuje,z musu oczywiście.Ja tradycyjnie już wracam pod kocyk.Kawa nie działą nawet jako sugestia:)Pies śpi  to czemu ja mam miec gorzej?:)

Tym co musza już dziaąłć spokojności,tym co nie muszą leniwości:) 

• Lubię to 7

Dzień dobry.Ostatni cały dzionek tu .Jutro póżnym popołudniem wypad stąd.Szkoda ,że córka Pdp mnie do Mainz wiezie ,bo baba niesympatyczna.Pracowty dzień przede mną.Pucki,kofer spakować no i normalnie koło babki wszystko zrobić.

Miłego dnia życzę wam kochani.

Dzień dobry ....

Za jakieś dwie godziny opuszczam gościnne progi mojego syna i jego rodziny . Dobrze mi tutaj było , ale nerwy mnie zżerały , kiedy pomyślałam , uświadomiłam sobie , że na moich  śmieciach remont ciągnie się w nieskończoność . Dziś wreszcie wracam do siebie , będzie burdel ze zwożeniem moich gratów i masa roboty przy tym , ale dam radę ...ważne , że  się koszmar remontowy kończy .

Miłego , spokojnego dnia :cmok:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...