Skocz do zawartości

Ulubione dania na obiad


 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  W dniu 1.05.2020 o 18:28, LACH napisał(a):

Już w tą niedzielę, będzie wybitny czerony barszczyk z pieczonymi uszkami. O farszu nie pomnę. Palunie lizać i po brodzie kapało:hura::szydera::hura:. Majstersztyk czyli gottliche Spezialitäten.

20200501_175132.thumb.jpg.fe53961f63e4070c7a529f457ad73004.jpg

Sie pasie i kiśnie.

Rozwiń  

Jak to to się robi? 

Może też  żur wskoczyłby mi do talerza ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 6.05.2020 o 14:21, Barbara48 napisał(a):

A dlaczego? 

Ja kupilam w Aldiku, 10  zeta za 500 g.

 

Rozwiń  

nie mam Aldika ,ale raz kupiłam białe,greckie chya ,wstrętne,żylaste,błeeeeee,też za dychę.Niemeickie z gruntu to zupełnie inne szparagi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W de miałam specjalny garnek do gotowania na stojąco, odcinałam kilka centymetrów na dole, bo tak trzeba  i wstawiałam główkami nad wodą i tak pod przykryciem gotowałam ok 10 minut. Wodę trzeba osolić i dać 1 łyżkę soli i ewentualnie dodać trochę masła. 

W pl gotuję normalnie na leżąco z takimi samymi proporcjami zawsze kupuję zielone. 

Wszystko zależy skąd są i jak długo były przechowywane. W domu trzymam je max 3 dni w wodzie w lodówce na stojąco. Szparagi powinny być po ugotowaniu chrupkie. Trzeba ekseprymentować, niektórzy gotują krócej.

  • Lubię to 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.05.2020 o 11:30, FrauMiau napisał(a):

Barbara pięknie podajesz duże wow. W domu aż tak się nie staram i wczorajszych szparagów z jajkiem to nawet nie ośmieliłabym się tu pokazać :)

Rozwiń  

Dziękuję:)

Ja jestem w domu, dla siebie gotuję.

  • Lubię to 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 7.05.2020 o 09:42, marzycielkaa napisał(a):

Jak robicie szparagi? Mi zawsze wychodzą strasznie twarde

Rozwiń  

Ja gotuję 10 minut, dodaję sól 1 łyżeczkę i poł łyżeczki cukru .

Jak nie mam odpowiednio wysokiego garnka to odcinam łebki szparagów i wrzucam 3 minuty przed końcem gotowania. 

  • Lubię to 1
  • Zgadzam się 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.05.2020 o 11:30, FrauMiau napisał(a):

Barbara pięknie podajesz duże wow. W domu aż tak się nie staram i wczorajszych szparagów z jajkiem to nawet nie ośmieliłabym się tu pokazać :)

Rozwiń  

@Barbara48 słynie z fantastycznych zdjęć żarełka.Nie lubię ich na głodniaka oglądać.

  • Lubię to 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij



O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

×
×
  • Dodaj nową pozycję...