Skocz do zawartości

Czy warto wierzyć w opinie o agencjach?

Gość Dzidka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Czytam różne opinie i czasami zastanawiam się czy warto w nie wierzyć, bo widziałam wiele negatywnych opinii o swojej agencji a ja nigdy nie miałam z nimi problemów i zawsze uznawali moje racje nigdy tez złego słowa nie słyszałam od zmienniczek no może czasem o wysokości wynagrodzenia, ale to już jest ocena indywidualna, ale to co dzisiaj zobaczyłam przekonało mnie, że do opinii koleżanek będą podchodziła z dystansem, bo ludzie są różni i jak widać potrafią namieszać. Zadane pytanie gdyby pozostało bez odpowiedzi sugerowałoby, że agencja nie odpowiada na zgłoszenia, ale odpowiedź mnie rozśmieszyła do łez. To się dzieje naprawdę? 

Opiekunka: Wyslalam kilka kwestionariuszy zgloszeniowych i nic. Jak to jest z tym ?
Agencja: Pani Grażyno a my od kilku dni próbujemy się z Panią skontaktować, ale nikt nie odbiera pod podanym numerem :(
Opiekunka: Mój nr aktualny,tyle tylko że nie odbieram wszystkich obcych nr. A jaki bedzie dzwonił?

Kiedyś w busie poznana opiekunka powiedziała mi, że ona narzeka w internecie, żeby nie było za dużej konkurencji :). Miłej nocy!

15 minut temu, Gość Dzidka napisał:

Witajcie. Czytam różne opinie i czasami zastanawiam się czy warto w nie wierzyć, bo widziałam wiele negatywnych opinii o swojej agencji a ja nigdy nie miałam z nimi problemów i zawsze uznawali moje racje nigdy tez złego słowa nie słyszałam od zmienniczek no może czasem o wysokości wynagrodzenia, ale to już jest ocena indywidualna, ale to co dzisiaj zobaczyłam przekonało mnie, że do opinii koleżanek będą podchodziła z dystansem, bo ludzie są różni i jak widać potrafią namieszać. Zadane pytanie gdyby pozostało bez odpowiedzi sugerowałoby, że agencja nie odpowiada na zgłoszenia, ale odpowiedź mnie rozśmieszyła do łez. To się dzieje naprawdę? 

Opiekunka: Wyslalam kilka kwestionariuszy zgloszeniowych i nic. Jak to jest z tym ?
Agencja: Pani Grażyno a my od kilku dni próbujemy się z Panią skontaktować, ale nikt nie odbiera pod podanym numerem :(
Opiekunka: Mój nr aktualny,tyle tylko że nie odbieram wszystkich obcych nr. A jaki bedzie dzwonił?

Kiedyś w busie poznana opiekunka powiedziała mi, że ona narzeka w internecie, żeby nie było za dużej konkurencji :). Miłej nocy!

Pozdrawiam pracownicę agencji, która dla niepoznaki zakłada wątek o tej porze!>:( Mam z kilkunastoletniego doświadczenia ze współpracy z różnymi agencjami bardzo podłe zdanie o nich! Nic więcej nie napiszę, bo po pierwsze musiałbym pół dnia spędzić przy komputerze opisując znane mi osobiście różne ich wyczyny, po drugie siedzi tu cerber (admin) który czuwa by ogłaszającym się tu agencjom nie działa się krzywda (w końcu z tego żyje):p

A Twój wątek jest denny i płaski. Nawet nie wiem do czego zmierza? Kolejna paniusia z biura?

Ja mam taką zasadę,,nawet jak poczytam negatywne opinie to nie biorę tego do siebie,,przymrużam oko na wszystko,,muszę się sama przekonac na sobie,czy agencja jest ok czy nie warto nawet sobie nimi głowy zawracać,,,są takie ,które skreślam od razu,,ale to ja,,nic mi nie zrobiły a już skreślam i koniec,,może też dlatego ,że poczytałam trochę o nich i się zraziłam,,,

ale jedno jest wiadome,,każdej agencji zalezy na sztuce do roboty,,już tyle było pisane o agencji ,że już nie chcę się powtarzać,,kasa i kasa,,a co do opiekunek ? zgadzam się ,że potrafią namieszac i to jak bardzo, w internecie ,,nie wiem  po co to robią,, co im to da? podwyżki za to nie dostaną,,steli pięknej też nie,,PDP zdrowego też nie,,,

za duże jest bezrobocie w Polsce ,opiekunek jest tysiące,,jest w czym wybierać,,agencji też się mnoży, interes kwitnie z każdej strony,,ja patrzę aby kasa mi się zgadzała i aby praca była spokojna i aby trafić na fajnych PDP,,,a agencja? dla mnie jest po to,aby wyszukać nowe miejsce pracy po zakończonym zleceniu,,,aby wywiązać się finansowo ,,,oraz trochę szacunku ,,

Jak mi coś za bardzo nie pasuje w agencji , to wtedy się zmienia,,narazie nie narzekam na swoją agencję,,chwalić jej nie będe ,bo jest taka jak inne ,,,problemów nie wyszukuję to jest sehr gut,,,

może i to paniusia z agencji? kto wie? 

1 godzinę temu, kris napisał:

Pozdrawiam pracownicę agencji, która dla niepoznaki zakłada wątek o tej porze!>:( Mam z kilkunastoletniego doświadczenia ze współpracy z różnymi agencjami bardzo podłe zdanie o nich! Nic więcej nie napiszę, bo po pierwsze musiałbym pół dnia spędzić przy komputerze opisując znane mi osobiście różne ich wyczyny, po drugie siedzi tu cerber (admin) który czuwa by ogłaszającym się tu agencjom nie działa się krzywda (w końcu z tego żyje):p

A Twój wątek jest denny i płaski. Nawet nie wiem do czego zmierza? Kolejna paniusia z biura?

Aha i co mam już iść? Wróżbita kris czy panuś kris? Nie wiem ile jeździsz do niemiec ale mój kontakt z agencją od kilku lat ogranicza się do wyjazdu i zjazdu ale to twoja sprawa jak dobierasz sobie agencje i jak potrafisz negocjować swoje warunki oraz na ile sobie pozwalasz. W agencjach pracują ludzie, którzy wyczuwają na ile mogą sobie pozwolić i do kogo. Temat nie jest denny i płaski chyba że piszesz o większości opiniach które są tyle samo warte co achy i ochy. Gdybym miała w nie wierzyć to nie pracowałabym przez agencję bo przecież one są wszystkie złe. Śpijcie dobrze.

Nie ma idealnych agencji bo pracują w nich ludzie a idealnych ludzi nie ma.Warto czasami poczytać na temat zarobków ,długosci umów i kontraktów za granicą.Jak również jak wygląda koordynacja i kontakty z agencją.Zawsze są to cenne informację ,które mogą pomóc w wyborze agencji.

• Administrator
11 godzin temu, kris napisał:

po drugie siedzi tu cerber (admin) który czuwa by ogłaszającym się tu agencjom nie działa się krzywda (w końcu z tego żyje):p

@kris, zakaz używania nazw agencji (bez wyjątku) dotyczy miejsc poza działem opinii, w którym to można pisać o agencjach i podawać do woli ich nazwy. Nie zauważyłem w nim jednak ani jednej Twojej opinii o agencji, co w kontekście Twojego komentarza może dziwić. 

Admin nie broni agencji, ale chroni forum przed sprawdzeniem wątków od niepotrzebnej nikomu przepychanki zwolenników i przeciwników konkretnych podmiotów. Wystarczająco często usuwamy posty autopromocyjne dodawane w przypadkowych tematach. Dzięki temu opinie znajdują się w jednym i łatwo dostępnym miejscu, co ułatwia dotarcie do nich i pozwala na utrzymanie porządku w pozostałych częściach forum.

Pozdrawiam.

9 minut temu, Moderator napisał:

zakaz używania nazw agencji (bez wyjątku) dotyczy miejsc poza działem opinii, w którym to można pisać o agencjach i podawać do woli ich nazwy.

Przecież nie naruszyłem tego zakazu...:p Większość agencji z którymi współpracowałem już nie istnieje, więc o czym tu pisać! Po drugie: Gość Dzidka, jeżeli jest zachwycona swoją agencją to też może ją pochwalić w odpowiednim miejscu. A jeżeli przytacza dosłownie rozmowę pracownika agencji z opiekunką (nie mogła skontaktować się, a jednak rozmawiała:d) to o czymś to świadczy... Nawet nie mogę wyłapać sensu założenia takowego wątku! No ale cóż, może jestem inteligentny inaczej?

10 godzin temu, Gość Dzidka napisał:

Wróżbita kris czy panuś kris?

Złośliwości pozostawię bez komentarza...

Nie wiem ile jeździsz do niemiec ale mój kontakt z agencją od kilku lat ogranicza się do wyjazdu i zjazdu

Mój na ogół też.:p Chyba jak nie zapłacą w terminie to dłużej...>:(

W agencjach pracują ludzie, którzy wyczuwają na ile mogą sobie pozwolić i do kogo.

Oj tak, oj tak, to profesjonaliści...:d

Gdybym miała w nie wierzyć to nie pracowałabym przez agencję bo przecież one są wszystkie złe

Wśród opiekunów trafiają się też masochiści...:p

Myślę, ze poziom wypowiedzi gościa Dzitki wskazuje na promocje jakiejś agencji. Nawet chyba domyslam się ktorej, bo jedna jest taka w ktorej zarobki kiepskie, ale biorą kazdego, a poziom obslugi w polskiej czesci biur nie jest zly. 

Opinie innych osob czytam uwaznie i potrafię ocenić ich zasadność. Opinia ogolnikowa, taka jak ta powyzej goscia Dzitki , jest nic nie warta, ale jesli ktos pisze o konkretach np wysokość ubezpieczenia, dodatkowe bonusy, albo chocby istotnie pracownik agencji wykaże się na forum kulturą i opanowaniem - o to juz się dla mnie liczy.

Jeden widzi we mnie pracownicę agencji a druga już nawet wie o jaką chodzi. Wyluzujcie bo nikt tu z wami nie zostanie. Napisałam o ważnej rzeczy, ale nie lepiej jest szukać drugiego dna w myśl zasady kto nie skacze ten z agencji. Agencji nie będę reklamowała bo to jak w życiu jednym odpowiada drugim nie. Życzę więcej dystansu i zaufania do ludzi.

5 minut temu, Gość Dzidka napisał:

Jeden widzi we mnie pracownicę agencji a druga już nawet wie o jaką chodzi. Wyluzujcie bo nikt tu z wami nie zostanie. Napisałam o ważnej rzeczy, ale nie lepiej jest szukać drugiego dna w myśl zasady kto nie skacze ten z agencji. Agencji nie będę reklamowała bo to jak w życiu jednym odpowiada drugim nie. Życzę więcej dystansu i zaufania do ludzi.

:hahaha: też jestem za wyluzowaniem!!!:love:

Witam. Niezależenie od merytorycznej strony krytyki już sam fakt możliwości pojawienia się jej w internecie jest wystarczającym batem dla agencji, bo dzisiaj każdy błąd może być wypunktowany i stać się kulą śniegową. Nie trzeba długo szukać by zobaczyć, które agencje mają problem ze swoim wizerunkiem a wszystko kiedyś zaczęło się od jednej opinii, do której dołączyły kolejne a dzisiaj łatka pozostała i często same przestrzegamy przed taką agencją bo coś tam słyszałyśmy lub czytałyśmy, ale nie wiemy co i gdzie. Moim zdaniem trzeba pisać o wszystkich nieprawidłowościach bo dla nas to jedna z najszybszych metod obrony i odegrania się za problemy. Kotka.

8 minut temu, Gość Dzidka napisał:

Wyluzujcie bo nikt tu z wami nie zostanie

O nas akurat się nie martw!:d

9 minut temu, Gość Dzidka napisał:

Napisałam o ważnej rzeczy,

Tak, rozmowa agencji z opiekunką była dla nas bezcenna...:d

3 minuty temu, Blondi napisał:

:hahaha: też jestem za wyluzowaniem!!!:love:

I ja też...

5 godzin temu, Kotka napisał:

Niezależenie od merytorycznej strony krytyki już sam fakt możliwości pojawienia się jej w internecie jest wystarczającym batem dla agencji, bo dzisiaj każdy błąd może być wypunktowany i stać się kulą śniegową.

Dlatego poparz na nasz kącik o agencjach. Praktycznie po każdej krytycznej opinii pojawia się tłum "opiekunek" zadowolonych, a nieraz w ekstazie jaka to agencja jest cudowna, wspaniała, bez żadnego merytorycznego uzasadnienia! :d:p

14 minut temu, jolantapl. napisał:

Widać,że dodawanie rzetelnych opinii nie ma najmniejszego sensu:)

Za te opinie agencja płaci,,,jak siedzą w domu to muszą reklamować agencję i między innymi piękne pisać,,,dlatego jest tak wiele pozytywnych i na jedno kopyto pisanych opinii,,,,

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...