Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie. Czy wypełniał ktoś dla swoich PDP druk na wybory?

Moi staruszkowie już prawie nie piszą, a ja nie jestem pewna czy prawidłowo druk wypełnię. 

Podpisać to jako tako się podpiszą. Później ten druk zawiozę do gminy lub wyślę pocztą. 

W dniu 26.08.2017 o 10:46, A.NN.A napisał(a):

Ja wszystko załatwiam przez agencję. Złoto na meblach, dzwonie do agencji niech przyjdzie rodzina i pochowa MEDIRA zaświadczy i opiekunka , która poinformowałam i jeszcze  powiedziała mi,  gdzie odłożyła podop. łańcuszek ze złota.

Dodatkowe prace wymyślone przez rodzinę, też przez agencje.

Brak wyżywienia, też moja obecna agencja załatwiła Echtehilfe24. Zadzwoniła do koordynatora w DE i załatwione.

A co ja mam gadać z rodziną? Krótko staram się wyjaśnić, ale oni to maja gdzieś. mnie zatrudnia agencja, to niech się z nimi szarpią. U mnie w zleceniu pisze to i to. Ja to wykonuję. Czasami coś więcej ale to zależy jak mnie traktują.

Zabezpieczam się. Nie pokazywałam ile mam kasy. Pieniądze tak schowane aby nikt ich nie widział. A gdyby doszło do jakichkolwiek pomówień zaraz wezwałabym Policję DE i przy nich pokazałabym ile i gdzie mam. Proszę ściągnąć odciski palców  z nominałów. Nie znaleźliby nic! tylko moje i pracownicy Banku w PL.,

A to, że czasami pisze jak trafiłam. I co niektóre osoby to komentują. ok.

To jest tylko wymiana informacji o sztelach i firmach, które jak ze mną  postąpiły, jak załatwiły jakiś problem i czy ja miała rację, czy rodzina. Ja też mogę pomylić  się w swojej ocenie na daną sytuację, ale nigdy nie powiem że sobie tutaj w pracy nie radzę lub że nie daję podop. i jego rodzinie czasu.

Jak nie to spadam. Jest tyle potrzebujących moich rąk i mojego dużego doświadczenia.

A to też pozwala mi szybko odkrywać prawdę i reagować. Ale na pewno nie pozwolę nigdy nikomu mnie obrażać i abym głodowała. Na zachcianki mam kasę. Pidop. lub rodzina ma się wywiązywać ze wszystkich pkt. w umowie, tak jak ja.

Ale mi się napisało, samo tak wyszło ze mnie.

Rozwiń  

Jestem na tak ha ha a to,ze piszesz nikt tu nie ma Ci za złe nie wszyscy mają odwagę o tym piszać ha ha pozdrawia

@Serenity, bez przesady. Już przetłumaczyłam. Zaraz wypelnię i w poniedziałek zawiozę do gminy.  

Jednak uważam, że takimi rzeczami to opiekunka nie powinna się zajmować tylko rodzina.  

W ub. tygodniu byłam z dziadkiem z lekarza specjalisty, tam mi też dali  kilka druków do wypełnienia a ja nawet nie znałam jego daty urodzin, nie pamiętałam kodu pocztowego. Całe szczeście dziadek pamiętał i mi powiedział.  On ma prywatne ubezpieczenie, nie ma karty zdrowotnej, skąd można by takie dane odczytać,  na oczy nie widziałam jego dowodu osobistego, ale mam wszystko wiedzieć. 

W dniu 26.08.2017 o 13:03, Maria Jolanta napisał(a):

Od niedawna piję albo kawę z ekspresu albo po turecku i ... piję jej mniej. :d Wcześniej jak piłam rozpuszczalną to czasem szukałam swojej kawy, którą już zdążyłam wypić i nie poczuć. :hahaha:

Dlatego poproszę z ekspresu. :d

Rozwiń  

ha ha a proszę bardzo expres potrafię obsługiwać ha ha a kawy to jest tu taki zapas,ze chyba nawet Ty nie dałabyś rady tego wypić przez 2 miesiace ha ha

W dniu 26.08.2017 o 13:06, jolantapl. napisał(a):

ha ha a proszę bardzo expres potrafię obsługiwać ha ha a kawy to jest tu taki zapas,ze chyba nawet Ty nie dałabyś rady tego wypić przez 2 miesiace ha ha

Rozwiń  

Ostatnio policzyłam słoiczki. Poszło w miesiąc pół kilograma kawy rozpuszczalnej a z ekspresu też piłam. :d Nie mogę być przecież idealna. :hahaha::hahaha::hahaha:

W dniu 26.08.2017 o 13:11, Maria Jolanta napisał(a):

Ostatnio policzyłam słoiczki. Poszło w miesiąc pół kilograma kawy rozpuszczalnej a z ekspresu też piłam. :d Nie mogę być przecież idealna. :hahaha::hahaha::hahaha:

Rozwiń  

ha ha zaraz zabaczę ile tu tej kawy jest ale 2 kg na pewno ha ha starczy ? czy nie? bo jak nie to idę dokupić ha ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...