Skocz do zawartości

Kara za niepodjęcie zlecenia po śmierci podopiecznego

Udostępnij

Informacja dodana przez Redakcja:

Temat połączony z dwóch trwających dyskusji.

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Kare napisał(a):

Nowe opinie które wg mnie zniknęły albo nie mogę się ich doszukać . Tzn jak klikam w link się nie otwiera na tej opinii może błąd strony go Work ? Jak myślicie ? 

IMG_8006.jpeg

IMG_7999.jpeg

Kilka lat temu wysylali ponoc takiego maila

17685556522589182525317440165992.thumb.jpg.69ccfb5f79c239a1756b8d603b3995d5.jpg

Gość Julian
W dniu 16.01.2026 o 10:28, Gość Ojjo napisał(a):

Niemerytoryczna = Nie polecam. Złodziej. I co? Uważam, że takie wpisy należy usuwać, bo niczego nie wnoszą. Gorzej jakby usuwali negatywne merytoryczne. :) Julian

Gość Aldona
W dniu 16.01.2026 o 10:28, Gość Ojjo napisał(a):

Hej. A ty czlowieku potem wierz w to co japisane w necie. Jaki sens maja opinie moderowane przez firmy?

W dniu 18.01.2026 o 03:01, Gość Julian napisał(a):

Niemerytoryczna = Nie polecam. Złodziej. I co? Uważam, że takie wpisy należy usuwać, bo niczego nie wnoszą. Gorzej jakby usuwali negatywne merytoryczne. :) Julian

no i mamy cała prawdę wszędzie są opinie robione. ale niektóre firmy bardzo się starają żeby usuwać te negatywne bo jest ich dość sporo. zasubskrybujcie sobie opinie o  firmę na go Work ,  która was interesuje a zobaczycie jak szybko opinie znikają;-) miłego dzionka

Witajcie kochani.  Sorry, że odzywam się po takim czasie. Doszedłem wtedy do wniosku, że temat się po prostu wyczerpał. No i też nie chciałem ciągle żyć tą sprawą. 
  Jak napisałem już wcześniej... Po wizycie u prawnika i po rozmowie z ekspertami wyszło na to, że sprawa mogłaby nie być do wygrania. Że zapisy w umowach obowiązują jeśli ktoś się na nie godzi podpisem. No chyba, że wyraźnie czarno na białym są sprzeczne z prawem wyższego rzędu, czyli np. kodeksem cywilnym.  
  No i jest to dosyć przerażające, bo wychodzi na to, że umowy zlecenia to taka trochę wolna amerykanka.   A więc na pewno jak to już ktoś powiedział lekcja dla innych aby BARDZO uważnie czytać umowy ze zrozumieniem. Jaki konkretny zapis może coś złego dla nas oznaczać jeśli coś pójdzie nie po myśli, itd.
  I mając to na uwadze można też się odnieść co do pytania niektórych o agencje... W tym wypadku Nie ważne jaka agencja, tylko ważna jest umowa i zapisy w niej. Zresztą z tego co wiem to nie tylko ta agencja stosuje tego typu zapis. Wiecie jak brzmi ten zapis i wiecie już, że trzeba na niego uważać. 
  Ja np. wiem też aby nigdy już nie podpisywać umowy z 30 dniowym okresem wypowiedzenia. Mogę się zgodzić co najwyżej na 14 dniowy tak jak mam w obecnej agencji. To akurat też ma duże znaczenie. 
  Owa agencja już dużo straciła na tym, że ja sam oczywiście z niej zrezygnowałem. Stracili rzetelnego i sumiennego pracownika ze stosem dobrych referencji, językiem i wieloletnim doświadczeniem. 

W dniu 30.01.2026 o 21:58, Michał859 napisał(a):

Stracili rzetelnego i sumiennego pracownika ze stosem dobrych referencji, językiem i wieloletnim doświadczeniem.

I dobrze im, ale niestety oni nas podmieniają w 5 minut. Dla paniusi z biura liczy się bardziej język komunikatywny z małym doświadczeniem bo na nas zarabiają mniej. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 12 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 360 tysięcy postów w ponad 30 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji naraz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...