Skocz do zawartości

Kara za niepodjęcie zlecenia po śmierci podopiecznego

Informacja dodana przez Redakcja:

Temat połączony z dwóch trwających dyskusji.

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Kare napisał(a):

Dziękuję za interpretację . Widzisz „ nie wolno” skreślać . Nie wolno też wyjeżdżać bez umowy . Nie wolno nie wypłacać środków nie pisząc dlaczego a firmy kradną kasę , nie wysyłają informacji dlaczego wysyłają ludzi bez umów , jeśli wiedzą że tam jest mina , często kłamią o zleceniach , nie podają numeru do opiekunki itd itd . Więc co wolno a czego nie wolno 🚫 jest dyskusyjne ja skreślam i tyle . A firma niech się martwi . Jeśli zapisy dla mnie są nieakceptowalne jak ten wyżej . Po przyjeździe na miejsce i zapoznanie się z umową możemy podyskutować jak wszystko będzie ok o dosłaniu na koniec wszystkich poprawnych dokumentów . Bo oni zawsze mówią że te paragrafy to tak tylko napisane . Wg mnie raz jeszcze powtarzam że w sądzie ta kara nie przejdzie . 

A ja przede wszystkim napisałabym „ przywłaszczenie środków „ z opisem sytuacji do prokuratury . Niech ta przyjrzy się firmie na pewno takich kwiatków ww firmie jest więcej . 

Ja osobiście chętnie bym wyjechała . Nawet miałam kiedyś taką sytuację a pracowałam 2 miesiące . Niestety tak jak tu zaproponowano mi niższą stawkę lub parę i również zjechałam . Nie wyobrażam sobie pracować poniżej stawki bo akurat firma nie ma . To ich ból *wulgaryzm* żeby zapłacić więcej . Mogą przecież dopłacić do twojego wynagrodzenia . 

6 minut temu, Kare napisał(a):

Ja osobiście chętnie bym wyjechała . Nawet miałam kiedyś taką sytuację a pracowałam 2 miesiące na zleceniu i podopieczny zmarł . Niestety tak jak tu zaproponowano mi niższą stawkę lub parę i również odmówiłam i zjechałam . - nie miałam takich dziwacznych zapisów . Nie wyobrażam sobie pracować poniżej stawki bo akurat firma nie ma . Odpowiedniego zlecenia To ich ból  d… * żeby zapłacić więcej . Mogą przecież dopłacić do twojego wynagrodzenia jeśli zależy im na pracowniku . Zdarzało mi się wielokrotnie przejeżdżać i zawsze miałam taką samą stawkę , ewentualnie o 50 niższa . I zakres zadań podobny . Uważam że 500 nie jest naprawdę miarodajną karą . Nawet nie pokrywa przejazdu który zazwyczaj kosztuje ok 100 euro busem z hakiem zależy jeszcze w jakim kierunku i to Gtv tym najdroższym . W jedną stronę to wciąż zostaje coś do zapłaty . Firmy zazwyczaj każą sobie powrót opłacić samemu ale to i tak nie fair bo rodzina płaci za przejazd więc to wciąż oszustwo .  

14 minut temu, Kare napisał(a):

Ja osobiście chętnie bym wyjechała . Nawet miałam kiedyś taką sytuację a pracowałam 2 miesiące . Niestety tak jak tu zaproponowano mi niższą stawkę lub parę i również zjechałam . Nie wyobrażam sobie pracować poniżej stawki bo akurat firma nie ma . To ich ból *wulgaryzm* żeby zapłacić więcej . Mogą przecież dopłacić do twojego wynagrodzenia . 

https://www.google.com/aclk?sa=L&ai=DChsSEwjzpsfRxuqOAxWEgoMHHaeHBBgYACICCAEQABoCZWY&co=1&gclid=CjwKCAjwy7HEBhBJEiwA5hQNokMzXeKwgGBV_DZYDjzddUkIZyp5Qzaqp0WGFaZH80TMlAyQu5oFpRoCqGsQAvD_BwE&sph&cid=CAASJeRoeHLeRptvtp0XwB56Rywj-bFGat-CCbquYuNqj3LiMfHopfc&cce=1&sig=AOD64_1klHokma9FuosqG0G-i5sJEu1rjA&q&adurl&ved=2ahUKEwj66MLRxuqOAxWR87sIHel3KEMQ0Qx6BAgTEAE

https://sklep.gtvbus.pl/

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

11 minut temu, Kare napisał(a):

🚫 Bo oni zawsze mówią że te paragrafy to tak tylko napisane . Wg mnie raz jeszcze powtarzam że w sądzie ta kara nie przejdzie . 

A ja przede wszystkim napisałabym „ przywłaszczenie środków „ z opisem sytuacji do prokuratury . Niech ta przyjrzy się firmie na pewno takich kwiatków w firmie jest więcej . 

Mówią że  te paragrafy tak tylko  napisane ale gdy wyniknie jakiś konflikt z opiekunem opierają się właśnie na tych paragrafach, punktach umowy , która przecież została podpisana. 

24 minuty temu, Gość Donny napisał(a):

Mówią że  te paragrafy tak tylko  napisane ale gdy wyniknie jakiś konflikt z opiekunem opierają się właśnie na tych paragrafach, punktach umowy , która przecież została podpisana. 

Dokładnie !!! Na moim forum „ co zrobić jak nie otrzymasz wynagrodzenia” opisałam wiele sytuacji jak firmy lecą w kulki . A ten paragraf to już naprawdę przegięcie podobnie jak i u mnie Ań. … car wpisało sobie że do 7 dni pracy stawka jest 43 a w załączniku umawialiśmy się np na 1800 za miesiąc też po zjeździe po 6 dniach wypłacili ki 20 euro a przez weekend „ nikt nie rozmawiać z roszczeniową rodziną „

rak wladnie oni robią 

kasa znika 🫥 dlatego trzeba to wszystko do prokuratury zgłaszać niech ktoś w końcu zajrzy im na konta 

zobaczenie jak te firmy zarabiają . Nie dość że my nie mamy Zosi dostajemy pieniądze jakie dostajemy to notorycznie jeśli coś nie wyjdzie kroją nas z potężnej kasy a chyba nie powiedzie że nie mają pieniędzy . Biur jakotakich często nie prowadzą bo często osoby pracują w domach ( lub biura są małe ) . Nie mówię w tej firmie ale w różnych mniejszych . I tak to porostu wygląda . A kasa jest cięta na wszystkim przejazdach , dziwnych zapisach w umowach nie ma chyba firmą która by coś nie odwaliła albo na składkach które i tak już są okrojone do minimum . 

IMG_1401.png

IMG_1400.png

IMG_1399.png

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...