Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.01.2019 o 09:30, foczka63 napisał(a):

Brak sklepów zupełnie mi nie przeszkadza,w domu mam tak samo:)Przeszkadzają mi tu górki i pagórki,bo rower odpada.Kijkowej koleżanki tez nie mam,chętnie bym połaziła,ale samej to do bani.

Rozwiń  

Dlaczego do bani? 

Ja tam lubię swoje towarzystwo.

W dniu 19.01.2019 o 07:08, BabaJagusia napisał(a):

Z pralką to oczywiste,że oglądasz.Przecież prawdziwy facet nie umie jej obsługiwać(podobno):cmok:

Rozwiń  

No to znaczy że jestem nieprawdziwym facetem. Jakoś będę musiał z tym żyć

• Lubię to 2

Ogladalam wczoraj kondukt odprowadzajacy prezydenta Gdanska do Bazyliki.

Niesamowite tlumy,cisza i tylko bicie dzwonow.

Dzis kilka godzin tkwilam przed telewizorem, ogladajac Msze i pogrzeb p.Adamowicza.

Az sie poplakalam.

Podobala mi sie przemowa i to co mowil Abp Glodz(choc nie jestem jego entuzjastka)

Podziwiam spokoj ,wdowy po Prezydencie w trakcie mowy pozegnalnej.

(swoja droga musiala dostac jakis mocny srodek),bo mowila wyraznie, spokojnie,co w takiech chwili jest wyzwaniem.

Padlo wiele madrych slow,a takze celnie i otwarcie mowil brat zmarlego.

W dniu 19.01.2019 o 05:31, Mirelka1965 napisał(a):

A już myślałam, że będę pierwsza odliczać :haha: Nic to....przeżyję ten zawód :szydera: Melduję zatem, że druga jestem :oklaski: Nic ciekawego nie mam do powiedzenia poza tym, że wyspałam się , ale dzwonek budzika mnie postawił na nogi :haha: Jedziemy dzisiaj w gościnę i postanowiłam uraczyć gospodarzy babką z mąki ziemniaczanej, a ta najlepsza jest świeżutka...prosto z pieca wyciągnięta, i stąd moje poświęcenie :szydera: Skoro wstałam, to zaparzyłam kawusię i siorbię ją radośnie przy fajeczce :oklaski: Skoro mogłam i ja oczęta tak wcześnie otworzyć, możecie i wy...zatem poooooobudka i......1226164122_dziedobrysobotamiki.jpg.562d53385b947d8796c759d5a1e61a54.jpg

Rozwiń  

@Mirelka1965dawaj przepis!

dokladny!

:cmok:

W dniu 19.01.2019 o 16:14, Barbara48 napisał(a):

Dlaczego do bani? 

Ja tam lubię swoje towarzystwo.

Rozwiń  

Łaziłam (na jednej stelli) sama z kijkami, nawet na czas. Dwa lub trzy razy w tygodniu po 6 km, ale wolałabym w towarzystwie :( We Wrocławiu to w ogóle mi się nie chce samej latać z kijkami, a kumpele mi się sypie i przestała nadążać na tyle, że wolę z nią pospacerować ... Ja kijki lubię, ale tak trochę wyczynowo, czyli z tempem. A jeżeli chodzi o towarzystwo to: - co dwie głowy to nie jedna  :haha:Tak wolę ))))

Edytowane przez NNNdanuta
  • Zgadzam się 1

W dniu 19.01.2019 o 16:55, NNNdanuta napisał(a):

Łaziłam (na jednej stelli) sama z kijkami, nawet na czas. Dwa lub trzy razy w tygodniu po 6 km, ale wolałabym w towarzystwie :( We Wrocławiu to w ogóle mi się nie chce samej latać z kijkami, a kumpele mi się sypie i przestała nadążać na tyle, że wolę z nią pospacerować ... Ja kijki lubię, ale tak trochę wyczynowo, czyli z tempem. A jeżeli chodzi o towarzystwo to: - co dwie głowy to nie jedna  :haha:

Rozwiń  

Moje tempo pozwala na samotne spacery. 

Niby jak miałabym wtedy oddychać?

Albo gadać? Zresztą, jakie gadać?

Sapać!

:szydera:

• Lubię to 3

W dniu 19.01.2019 o 17:06, 1bozka napisał(a):

Wczoraj zrobiłam 10 km spacerkiem, a dziś mi nogi do doooooopy włażą i nie mogę się na siedzieć, z łóżka na fotel z fotela na łóżko normalnie i tak w kółko:szydera:

Rozwiń  

A mnie córcia chce zabić bo mi zaproponowała że na urlopie wejdziemy sobie na "niedużą" górkę. Bagatela - 10 km w jedną stronę. A myślałam że mnie kocha. :haha:

• Lubię to 4

W dniu 19.01.2019 o 17:24, Maria Jolanta napisał(a):

A mnie córcia chce zabić bo mi zaproponowała że na urlopie wejdziemy sobie na "niedużą" górkę. Bagatela - 10 km w jedną stronę. A myślałam że mnie kocha. :haha:

Rozwiń  

To ja mam lżej :szydera: te 10 km w dwie strony.I to sama z nieprzymuszonej woli:mur:z górki będzie Ci lżej..hihi sturlasz się jak cos

Edytowane przez 1bozka

W dniu 19.01.2019 o 17:24, Maria Jolanta napisał(a):

Rozwiń  

Naprawdę chętnie Cię zastąpię :d Tak po byciu listonoszem mi zostało, mogę iść, i iść, i iść ... Wolałabym bez wdrapywania, ale to też żaden problem xd

• Lubię to 1

W dniu 19.01.2019 o 16:58, beatrix+ napisał(a):

Moje tempo pozwala na samotne spacery. 

Niby jak miałabym wtedy oddychać?

Albo gadać? Zresztą, jakie gadać?

Sapać!

:szydera:

Rozwiń  

Moje pierwsze spotkanie z kijkami to był od razu maraton na 10,5 km. 5 minut przed startem pokazywano mi jak się z tym chodzi :szydera: Miał to być niby spacerek, a ludzie wydarli jak na normalnym biegu.... Dałam rade i o dziwo nie byłam ostatnia xd choć już miałam za sobą ze trzy lata siedzenia na dupie na stellach . Sapałam trochę jak było pod górę, ale szłam swoim rytmem i nie próbowałam nikogo pokonać na siłę. I pewnie dlatego ukończyłam ten bieg bez odcisków choć z czerwonymi polikami. Było dość gorąco xd

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...