Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Blondi napisał:

Spadać spać  ,,palić ,,jesc i pić,,Dobranoc:święty: ale tak pomarzyć troszkę jeszcze,,,stać się takim dobrym człowiekiem jutro,,takim wyrozumiałym i ciepłym,takim mądrym i pięknym,,pa buziole :serce:

Przecież właśnie taka jesteś?:haha:

Dobranoc...

• Lubię to 4

3 godziny temu, fioletowa.mysz napisał:

U mnie w domu bugaja.

U mnie też "bugaj" się mówi i robiony był wczoraj : ziemniaki starte ,2jaj, przesmażony boczek z cebulka,só, pieprz, majeranek, 2łyżki maki ziemniaczanej

plus jedna łyżka zwykłej mąki .wylewam na blaszkę wyłożona paskami słoninki. piękę w 180 stopniach 40 min. pod koniec daję na górę aby skórka była chrupiacą na 200 st. robię 2 blaszki od ciasta a na drugi dzień jeszcze lepszy odsmażany i pokrojony.Jakby co Fioletka to jeszcze mam:)

• Lubię to 8

:cześć2:Ciemnica jeszcze, ale już dawno jestem na nogach... Coś mi się jeszcze wewnętrzny zegar nie przestawia :( Poniedziałek, ale jakieś ocieplenie się szykuje :d bo ja albo się wbiję w jakąś odzież narciarską, albo będę już tylko czekać do wiosny ..Dlatego w Aldiku zapobiegawczo zakupiłam już odzież termoizolacyjną w rozmiarze 158/164 i na szczęście pasuje jak ulał xd Miłego dzionka i buziaki :cmok:

• Lubię to 7

7 godzin temu, Michasia 1959 napisał:

U mnie też "bugaj" się mówi i robiony był wczoraj : ziemniaki starte ,2jaj, przesmażony boczek z cebulka,só, pieprz, majeranek, 2łyżki maki ziemniaczanej

plus jedna łyżka zwykłej mąki .wylewam na blaszkę wyłożona paskami słoninki. piękę w 180 stopniach 40 min. pod koniec daję na górę aby skórka była chrupiacą na 200 st. robię 2 blaszki od ciasta a na drugi dzień jeszcze lepszy odsmażany i pokrojony.Jakby co Fioletka to jeszcze mam:)

To ja Cię zapraszam na bugaja Michasiu. Upiekę specjalnie for you. Styczeń odpowiada?:d

• Lubię to 3

Dzień dobry Milusińscy !

Ciemno,zimno ,do domu daleko ," jakieś strachy" spać nie dają :haha:,tom se wstała  śniadanie Muminkowi urychtowała , herbatkę zieloną sączę i już wiem , że dzisiaj to nie będzie mój ulubiony dzień.:d

Mimo parszywej natury w miarę lekkiego poniedziałku Mordecki .

Ło matko świętojańsko i sielpiańsko!

Ledwo człek wesele poprawiał,  a łune gadajom i gadajom..

Nie mówcie mi o remontach,  bo ja jestem  na etapie wykańczania domu..

Psychicznie już dawnom wykończona,  finanse to nawet nie ruszam,  bo NIE ma co. 

Mam już dosyć popiołu z kominka w chałupie...

.........

Czas wracać w świętokrzyskie knieje,  wszak @Marta B na kawę zaprosiła :p

Miłego i spokojnego dnia!

• Lubię to 8

To i ja się witam ze Wszystkim . Dzień dobry:cześć2:

Nie spię juz od 4 rano. Mój zegar biologiczny całkiem oszalał. Wygonił mnie spać o 19 i nijak nie mogłam się przemóc, żeby tego nie zrobić. Potykałam się o własne nogi. No to w zamian obudziłam się o 4 rano wyspana jak skowronek. Masakra z tą zmianą czasu. Idę Andzię z łózka wygonić, bo niby dlaczego ma mieć lepiej niż ja. Dzień przedszkolny dzisiaj, a więc poniedziałek czas zacząć.

Miłego dnia kochani.:cześć3:Wyjeżdżającym szerokiej drogi.:smutek:

• Lubię to 7

2 godziny temu, Baśka powtarzająca się napisał:

Sprawdziłam , czy aby w jakimś poradniku kulinarnym nie będę się witać , ale wszystko gra ....przy kawie witać się będę . No to ....

Dzień dobry ....

Miłego , spokojnego dnia i tygodnia :cmok:

Witaj.Ty już nnie sprawdzaj lepiej tylko pazurki na torbę i czekaj na pojazd. Spokojnej podróży zyczę i spokojnego urlopu.

• Lubię to 6

wypilam kawe snuje jeszcze w pizamie nie mam zupelnie ochoty jakos sie ogarnac...nawet pflege byla zaskoczona.....chyba musze sobie zaordynowac cytryne ...cytryne...i znow...cytryne...z imbirem i ubrac sie bo toranaga zaraz wstanie...a mnie tak kur....aaaa nie chce...

moze mnie ktos kopnac na rozped????

• Lubię to 5

1 minutę temu, BabaJagusia napisał:

Ewcia-ja wczoraj też spakowałam jeden tobołek.Dzisiaj spakuję następny i jutro...na drugą stronę Odry. Miejsce-jak pisałam wcześniej-dziewicze.W sensie-opiekunka i...geograficznie:tak2:

To szczęśliwej podróży, Skarbie....I niech to miejsce okaże się przyjazne i lekkie  :cmok:

Jak się pakuje do De to nigdy nie mam problemu....zurük ciągle za małe walizki.

• Lubię to 2

12 minut temu, awe59 napisał:

Witam poniedzialkowo,

Wczoraj spakowalam jeden Koffer....letnie rzeczy i 3 kg kawy....A tyle jeszcze zostało....chyba paczkę będę musiała wysłać :szydera:

Miłego poniedziałku i całego tygodnia  :cmok:

ja uprzedzilam syna ze musi po mnie przyjechac autem skoro mam zrobic jakies zakupy a zas...mam nadzieje ze to wypali bo jak nie to...musze calego busa wynajac zeby siie pomiescic:haha:

milego rowiniez 

• Lubię to 6

Dzień dobry. 

Wczoraj miałam kontrolę, i to nie byle kogo, bo zmienniczki swej. Że też chciało się babie przyjeżdżać 150 km. I jeszcze przywiozła bratanka? umysłowo chorego. Pomijam już to. Przyjechała bez wcześniejszego powiadomienia telefonicznego (tu nawet dzieci dziadka dzwonią wcześniej, że będą), w przerwie, gdzie wie że od 13_15,dziadek śpi i jest to dla niego czas święty, więc była o 13,30.Chyba nie chciała mnie spotkać, choć wczoraj wróciłam 5 minut przed czasem, to już kubki po kawie były umyte, i chyba mieli już wychodzić. Mało tego po jej wyjściu dziadek powiedział, że musiała wszędzie zajrzeć. Poszła do piwnicy, przez palarnie zobaczyć ogród. A mogła to zrobić stojąc na ulicy, albo wejść przez garaż. Jakie gromy wczoraj ciskalam, to nawet sama nie wiedziałam, że tak potrafię. Powiedziałam dziadkowi co o tym wszystkim myślę, on też nie był zadowolony. Nawet nie wiedziałam, że są takie baby okropne. Myślę sobie, że ma plan babsko jakiś i nawet wiem jaki. 

No a teraz życzę Wam miłego dnia, bo mnie jeszcze trochę trzyma. 

• Lubię to 9

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...