Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

guggy.gif

Sen snem, a skakać po głowie sobie nie dam>:(                                                                            Dobrze radzę: też pilnujcie swoich głów:tak2:. Dobranoc

Edytowane przez Heidi

W dniu 18.10.2018 o 20:12, Joy napisał(a):

Ja nie mam ręki do ciast,staram się bardzo ale często zapomnę cos dołożyć i jak już siedzi w piekarniku to umarł w butach :( Nie poprawisz.Zdecydowanie wolę gotowanie.Nie muszę się tak sztywno trzymać receptury a w zasadzie to mogę fantazjować do woli,poprawiać w trakcie :) A ciasta się nie da.Ale jeśłi chodzi o jedzenie to najchętniej ciasto,na drugim miejscu ciasto a na trzecim warzywa :) 

Rozwiń  

Ostatnio dostałyśmy jabłka a ja nie miałam masła więc wymyśliłam że zrobię "kantowaną" zebrę. Ciasto z olejem, na dół jasne, potem ciemne, powtykałam kawałki jabłek i po upieczeniu zrobiły się fajne fale. :haha:

• Lubię to 1

W dniu 18.10.2018 o 20:27, Maria Jolanta napisał(a):

Ostatnio dostałyśmy jabłka a ja nie miałam masła więc wymyśliłam że zrobię "kantowaną" zebrę. Ciasto z olejem, na dół jasne, potem ciemne, powtykałam kawałki jabłek i po upieczeniu zrobiły się fajne fale. :haha:

Rozwiń  

A ja się pochwalę pizzą :) rozwałkowałam ciasto i pocięłam w długie pasy szer ok 6 cm.Nałożyłam starty ser i zwinęłam rulony.I z tego uformowałam spód pizzy.Genialność :) Tylko trochę czasu schodzi przy takiej zabawie  :) 

:cześć2:Witam, jestem też  :d ciągle wtulona w mój szlafrok :haha:Pierwsza kawka ma się ku końcowi, a wręcz ostygła :| Dzisiaj piątek, ale tutaj mam weekend spóźniony bo to jest dzień sprzątania generalnego. Da się rade oczywiście.., jakoś zleci :d Pogoda bardziej upodobniła się do rzeczy, które wzięłam ze sobą xd, a wczoraj nawet na pauzie lekko zmarzłam .., ale nie mówię: - żegnaj lato na rok bo lubię anomalie w tą stronę xd Jestem zdecydowanie organizm ciepłolubnym. Miłego dzionka i buziaki :cmok:

• Lubię to 7

Dzień dobry .......

Oby ten tydzień od paskudnie dla mnie rozpoczynającego poniedziałku ....wreszcie się skończył . Kurde blaszka ...możecie się śmiać ze mnie , ale ja już tak mam , że to jak zleci poniedziałek - u mnie się sprawdza ....Do tamtych dni nie wracam , bo to moje prywatne sprawy , ale wk...nerwa miałam i już ....Wczoraj już miałam nadzieję , że wszystko cacy i ...aby do wieczora . Tyle , że z wczorajszego " nieszczęścia " to śmiałam się jak wariatka ....Podczas wieczornej toalety , kiedy to doktor sprawdza , czy uzębienie odpowiednio mocno  w paszczęce umocowane jest ....wykłócałam się z nim trochę ...opitalałam , że ciągle sprawdza ...wstawki sam sobie obluzowuje i dlatego latają mu w gębie ...a kleju na nich jeszcze , że ho ...hoooo ! ...Nic nie dałam rady mu przetłumaczyć ...on wie lepiej ...jak zwykle ...żadna nowina . Podał mi swą górną wstawkę ...kleju od cholery i ciut ciut na niej ...Wydrapałam szczoteczką ..umyłam ....i jak zwykle należało się ją podsuszyć , żeby nałożyć klej . Podczas wycierania ...nie wiem ...może i w nerwach mocniej ją ...suszyłam ...w każdym bądź razie rozłożyła mi się na czynniki pierwsze ...prawie ! ....W miejscu w którym kiedyś była proteza klejona...puściło ...jebutnęło ...i ...chrabol ...szczena znów w częściach dwóch ...takie jakby dwuczęściowe  puzzle ....Tym razem nie chciało mi się płakać , jak wtedy , kiedy wyślizgnęła mi się z ręki i gruchnęła na podłogę ....Na szczęście stało się to teraz przy nim i w sumie nie miałam nad czym rozpaczać ...gdyby nie życzył sobie 5 razy na dzień ( szczególnie w trakcie posiłków ...błeee )nakładać świeżego kleju to mogłaby mu posłużyć jeszcze ......ze dwa tygodnie ....To , jak próbował sam sobie ją składać , naprawiać ...opisywać nie będę ....tylko możecie sobie wyobrazić ...i śmiać się do rozpuku ...jako i ja rżałam :szydera:....Elka po 8 ma jechać do rodzinnego , zębowego majstra i oddać ją do naprawy ....a mnie wsio rawno , czy będzie z zębami , czy bez ....uśmiechać się do mnie całą gębą nie musi ....

Miłego , spokojnego dnia :cmok: 

Dzień dobry.Powoli dzionek czas zacząć.

Tu zaczynają się zgrzyty.Oczywiście z dziećmi Pdp,bo babcia za wiele nie mówi.Może się ułoży,bo to dopiero niecałe dwa tygodnie tu jestem.Zobaczymy.

Miłego dnia życzę wam kochani.

W dniu 19.10.2018 o 04:12, Mirelka1965 napisał(a):

Przykulałam się i ja...druga...:oklaski: I już siorbię....kawusię moją ulubioną...:oklaski: Kolejne wstawanie, prawie normalne, zaliczone...:oklaski:1698810205_dziedobrypitekruchomydiablo.gif.23a4d92fce6e3ab413aea166ca09baf4.gif Życzę wam, by ten piątek upłynął miło i fajnie...wg upodobań każdego...:oklaski: 

Rozwiń  

jak twoje  korzenie sie czuja???znosnie 

• Lubię to 2

W dniu 18.10.2018 o 17:49, beatrix+ napisał(a):

@Marta B nigniwojcies! 

Na zgodę łyk nalewki czeremchowej z nutą kardamonu i pomarańczą..orgazm! ;)

420643cb3c5f.jpg

Rozwiń  

Ja to cie chyba odwiedzę jak wrócę do domu.....hmmm daleko nie mam

Witam wcześnie z rana wyspana bo babcia moja śpi w kratkę tzn jedna noc wędrująca,następną śpi jak aniołek

Miłego dnia wszystkim

• Lubię to 4

W dniu 19.10.2018 o 04:12, Mirelka1965 napisał(a):

Przykulałam się i ja...druga...:oklaski: I już siorbię....kawusię moją ulubioną...:oklaski: Kolejne wstawanie, prawie normalne, zaliczone...:oklaski:1698810205_dziedobrypitekruchomydiablo.gif.23a4d92fce6e3ab413aea166ca09baf4.gif Życzę wam, by ten piątek upłynął miło i fajnie...wg upodobań każdego...:oklaski: 

Rozwiń  

11985920-zen-basalt-stones-and-sea-salt-on-the-white.jpg.b6cad16a5a29da6faf57b37a33a42c1a.jpgdepositphotos_114893060-stock-photo-masseuse-giving-massage-to-woman.jpg.b0a016e4aa0b3a1429984eb6cfb5fb84.jpgfacials1.jpg.cfa944ec450500d75ac9a0dac6a8aac4.jpg

no to ja ide po calosci 

• Lubię to 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...