Skocz do zawartości

Lycamobile

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Używam Lycamobile od 8 lat, mam polską i niemiecką kartę,jest to najtańsza sieć mi znana

Z polskiej na polską jak jesteś w de jest za darmoszke, z Niemiec do Polski znikome koszty roamingowe

Natomiast z niemieckiej na polską jest również taniocha. W de na de darmoszka.:d

Teraz, Maria Jolanta napisał:

Jaką kupić ? Gdzie ? Jak rejestrować i zasilać kartę ?

Zamawiasz przez internet przychodzi Ci na wskazany adres

Doładowania de. w każdym punkcie LOTTO, oraz sklepach, Aldi, Peny i innych większych 10e,20e, 50e.

Polską tak samo sie zamawia przez strone Lycamobile pl. natomiast doładowania w polsce we wszystkich terminalach płatniczych lub przez stronę z karty bankowej

2 minuty temu, Maria Jolanta napisał:

Jaką kupić ? Gdzie ? Jak rejestrować i zasilać kartę ?

Kupujesz zestaw startowy na stacji benzynowej, w drogeriach, dużych marketach. Rejestracja przez telefon, albo przez stronę. Można przez internet kupić już zarejestrowaną kartę SIM i wtedy problem z rejestracją znika. Doładowujesz min. 10 euro na miesiąc. Możesz też za 5 euro, ale to tylko na 10 dni. Faktycznie w sieci jest za darmo, a do innych jakieś grosiki. W zależności od wielkości doładowania, można specjalnym kodem zainicjować internet, oszczędne rozmowy do innych sieci, do PL itd. Fajna sprawa. 

5 minut temu, Mirelka1965 napisał:

Kupujesz zestaw startowy na stacji benzynowej, w drogeriach, dużych marketach. Rejestracja przez telefon, albo przez stronę. Można przez internet kupić już zarejestrowaną kartę SIM i wtedy problem z rejestracją znika. Doładowujesz min. 10 euro na miesiąc. Możesz też za 5 euro, ale to tylko na 10 dni. Faktycznie w sieci jest za darmo, a do innych jakieś grosiki. W zależności od wielkości doładowania, można specjalnym kodem zainicjować internet, oszczędne rozmowy do innych sieci, do PL itd. Fajna sprawa. 

Karta zamawiana przez strone internetową jest bezpłatna!:dPo otrzymaniu trzeba tylko doładować

Edytowane przez geronimo

Teraz, Mirelka1965 napisał:

Tak. Ale możesz przez Allegro zamówić już zarejestrowaną :p 

Na Allegro jest wiele naciagaczy, do rejestracji potrzebne są Twoje pełne dane łącznie z PESEL.

jak się chcesz wsadzić na minę to zapraszam na Alle drogo:trele:

15 minut temu, geronimo napisał:

Na Allegro jest wiele naciagaczy, do rejestracji potrzebne są Twoje pełne dane łącznie z PESEL.

jak się chcesz wsadzić na minę to zapraszam na Alle drogo:trele:

Nie będę się kłócić. Moje informację mogą być lekko przeterminowane...;) Może niech zainteresowani sprawdzą sami....

1 minutę temu, Mirelka1965 napisał:

Nie będę się kłócić. Moje informację mogą być lekko przeterminowane...;) Może niech zainteresowani sprawdzą sami....

Mirelko, od 8 lat jestem z tą siecią, z tym samym numerem.Nikt się nie chce kłócić,moje info jest z doświadczenia wieloletniego.

4 minuty temu, geronimo napisał:

Mirelko, od 8 lat jestem z tą siecią, z tym samym numerem.Nikt się nie chce kłócić,moje info jest z doświadczenia wieloletniego.

Siemka Gero, miło Cię tu aktywnego nie tylko w tematach foto widzieć.

A żeby Twe info obrócić nieco w żart, to powiem, że ja też jestem związany z jedną siecią i jednym numerem. Od dawien dawna noszę numer 42 :p

1 minutę temu, Andrew napisał:

A żeby Twe info obrócić nieco w żart, to powiem, że ja też jestem związany z jedną siecią i jednym numerem. Od dawien dawna noszę numer 42 :p

Temat foto jest mnie szczególnie bliski,Lyca tyz bo jestem z nią od początku istnienia w PL tej lycy:d

9 godzin temu, Andrew napisał:

To ja też się "pochwalę", że jestem od lat związana siecią ( to nie lapsus językowy :haha:)....ale kredytu hipotecznego...:szydera: A w obronie @geronimo wystąpię....on nawet w kawusiowym wątku się udziela...:oklaski: Musi mu się podoba...:szydera:

11 godzin temu, geronimo napisał:

Temat foto jest mnie szczególnie bliski,Lyca tyz bo jestem z nią od początku istnienia w PL tej lycy:d

Zdzisiu dostałam kartę Lycamobile w Sindbadzie niemiecką ,czyli z tego co zrozumialłam muszę ją w internecie zarejestrować i potem co doładować ?A jakieś Sparr SMS ?Bo jestem zielona w temacie?Czy jak doładuję ze  dwa razy w roku za 10 euro ,to wystarczy.?Czy niemiecką kartę mogę w Polsce aktywować .?

47 minut temu, Teresadd napisał:

Zdzisiu dostałam kartę Lycamobile w Sindbadzie niemiecką ,czyli z tego co zrozumialłam muszę ją w internecie zarejestrować i potem co doładować ?A jakieś Sparr SMS ?Bo jestem zielona w temacie?Czy jak doładuję ze  dwa razy w roku za 10 euro ,to wystarczy.?Czy niemiecką kartę mogę w Polsce aktywować .?

Wejdź na stronę Lycamobile de i tam masz krok po kroku aktywację, lub telefonicznie. możesz doładować kartę za 10e lub20euro karta jest ważna cały czas wtedy, dodatkowo możesz sobie wybrać opcje przez strone lub SMS.Z P:dolski telefonicznie nie opłaca sie bo ponosisz koszty połączenia

https://www.lycamobile.de/de/

Edytowane przez geronimo

4 godziny temu, Teresadd napisał:

muszę ją w internecie zarejestrować i potem co doładować ?A jakieś Sparr SMS ?Bo jestem zielona w temacie?Czy jak doładuję ze  dwa razy w roku za 10 euro ,to wystarczy.?Czy niemiecką kartę mogę w Polsce aktywować .?

Tereniu, już Ci pisałam.

Jeśli potrzebujesz mieć do kontaktu z niemieckimi numerami, w sensie odbierania przede wszystkim ( ja tak mam), to doładowania kupuję bardzo rzadko. Średnio raz na 3 miesiące.

Zarejestrować jest prosto przez internet.

Możesz to zrobić również będąc w Pl, tyle że wchodzisz na niemiecką stronę https://www.lycamobile.de/de/

Doładować możesz przez internet na w/w stronie, w punktach lotto, na stacjach benzynowych, tam gdzie papierosy sprzedają.

Wspomniany przeze mnie sms o treści SPAR na numer 2525 aktywuje Ci tańsze połączenia na polskie numery komórkowe i stacjonarne. 

@foczka63 jest w tym "spar-ze" obeznana.

Ja od lipca ub roku przestałem (po trzech latach) używać karty Lycamobile.

Oboje z Martą jesteśmy w Orange i jak narazie nic nie płacimy za połączenia (Ona De ja PL) a rozmawiamy co najmniej 30 minut dziennie.

Dawniej ja miałem polską Lycamobile - Ona niemiecką (którą trzeba było zarejestrować w DE na adres w DE)

A teraz dane sprzed roku- nie wiem czy nadal aktualne (na pewno były aktualne do lipca ubiegłego roku)

Na niemieckiej karcie po wprowadzeniu sms o treści "48POL" na numer: 1200 - dostaniesz na tą samą
kartę "wirtualny" drugi- polski numer (dostaniesz go sms) i wtedy ktoś kto posiada Polską Lycamobile może dzwonić do ciebie na ten numer prawie za darmo ,
za doładowanie polskiej karty za 10zł - (chyba tylko 4-5 razy doładowałem swoją polską) był ok 10 tyś minut do wykorzystania bez limitu czasowego, niestety w drugą stronę to nie działa, jeśli Ty będziesz dzwoniła do PL to kosztuje to 15 centów za połączenie i 1 cent za każdą rozpoczętą minutę. (wewnątrz sieci Luca w De - za darmo)
Ja dzwoniłem tak przez trzy lata, a Marcie doładowywałem jej niemiecką Lycamobile swoją kartą VISA trzy razy do roku po 10Eu.