Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Janeczka1963 napisał:

Dzień dobry:cześć:

Witam milutko i cieplutko całe grono forumowych koleżanek i kolegów:cmok:. Musiałam zmienić początek, żeby nie było kopiuj wklej z lenistwa :d. Pogoda cudna nareszcie :oklaski:. Kawę :kawa: dziś @Funny robiła, podbieram kubek i dziękuję :cmok:. Miłego dnia życzę pracusiom i urlopowiczom :cmok:

Guten-morgen-schönen-mittwoch-gif.gif

Zrobiłam a co się namęczyłam :oklaski:

Wreszcie ciepło, wszystkie główki które miały to się podniosły. I powiem wam szczerze też jestem w fajnym miejscu. Na swoim tarasie, obok kot i pies wyleguja się leniwie a ja z świeżo zaparzonej kawy. Zastanawiam się ck takiego dobrego zrobiłam w poprzednim wcieleniu że życie daje mi takie chwile jak ta. Życzę wam samych takich momentów i "siup kawusi z mleczkiem lub bez jak kto woli. 

@elf mam podobnie .Siedzę na balkoniku z kubeczkiem kawy Nie wiem co ja ,nabroiłam ",że bozia tak mnie wynagradza .Taka łaskawa dla mnie jest i szczodra .Żyć się chce .W domu sprawy się pięknie klarują .Jutro będzie dwa tygodnie jak tu jestem i zostało mi tylko 3 lub 4 do odrobienia.(wszystko zależy od królowej szteli )

@Wenusiapozdrawiam Cię serdecznie i życzę dalszego równie miłego jak do tej pory odpoczynku (przepadła.jak kamień w wodę)

W perspektywie mam też zapowiedziane odwiedziny mojej przyjaciółki jeszcze z czasów szkolnych ,która mieszka tu na stałe .300 km co to jest .Czasami warto i 1000 przejechać ,żeby się spotkać 

:oklaski:

W czerwcu z wizytą na gościnnym Śląsku zapowiedziała się.Kieleczcyzna.:hura:W osobie naszej @beatrix+.:hura:

Oj będzie się działo

@waldiroom @Funny i inni

Hej wszystkim. Dzięki waldi za mądre słowa. Masz całkowitą rację. Dzisiaj zadzwoniłem i odebrał, Boże...jaka ulga. Głos ma już troszkę lepszy (choć dalej słaby).  Ulżyło mi bardzo, ale nie otwieram szampana. Naczytałem się trochę o tej sepsie (wcześniej nie wiedziałem co to jest) i to cholerstwo jest nieprzewidywalne.  Coś się dzieje z oczami i dostaje tam zastrzyki i ponoć potwornie boli. Także na chwilę obecną dalej okres niepewności. 

2 godziny temu, elf napisał:

Wreszcie ciepło, wszystkie główki które miały to się podniosły. I powiem wam szczerze też jestem w fajnym miejscu. Na swoim tarasie, obok kot i pies wyleguja się leniwie a ja z świeżo zaparzonej kawy. Zastanawiam się ck takiego dobrego zrobiłam w poprzednim wcieleniu że życie daje mi takie chwile jak ta. Życzę wam samych takich momentów i "siup kawusi z mleczkiem lub bez jak kto woli. 

A nie mówiłam ze się podniosą? troche wiary w naturę

Z pedanttcznym pdp.który ma swoje przyzwyczajenia łatwo nie jest ciekawe ile nam zetrwa docieranie się:szydera:po pierwszym dniu juz wiem jak maja leżeć sztućce w szufladzie ,jak prac skarpetki w automacie,jak wieszać poszewki( zamkiem do gory):szydera:hit dnia trzeba odważać makaron nawet spaghetti  na osobę dobrze ze liczyć nie trzeba .Jak mi cierpliwości braknie to sie rozstaniemy ale ja sie tak szybko nie poddaje .Jest kulturalny i to go ratuje chamstwo tępie w zarodku .Grzeje fest po pauzie idziemy na zakupy,Zobaczymy co kupi bo tu zapasu sie nie robi ,ale głodu nie ma jest w sam raz wg.pdp.ma być zdrowo tylko Edeka  Ide na lody niezdrowe

7 godzin temu, Funny napisał:

Zrobiłam a co się namęczyłam :oklaski:

chwała Ci za to (zmęczenie :trele::cmok:

7 godzin temu, Funny napisał:

Może ja też kiedyś znajdę :szydera:ale będzie numer wtedy

może całkiem blisko gdzieś jest :oklaski:

5 godzin temu, elf napisał:

. Zastanawiam się ck takiego dobrego zrobiłam w poprzednim wcieleniu że życie daje mi takie chwile jak ta. 

Ty się nie zastanawiaj tylko korzystaj ile wlezie :oklaski:, jak się w końcu do DE zmusisz wyjechać, może nie być tak fajnie. Choć nie przesądzam, bo Ci co w czepku urodzeni ...he he he :d

4 godziny temu, Niezapominajka 67 napisał:

@elf mam podobnie .Siedzę na balkoniku z kubeczkiem kawy Nie wiem co ja ,nabroiłam ",że bozia tak mnie wynagradza .Taka łaskawa dla mnie jest i szczodra .Żyć się chce .W domu sprawy się pięknie klarują .Jutro będzie dwa tygodnie jak tu jestem i zostało mi tylko 3 lub 4 do odrobienia.(wszystko zależy od królowej szteli )

@Wenusiapozdrawiam Cię serdecznie i życzę dalszego równie miłego jak do tej pory odpoczynku (przepadła.jak kamień w wodę)

W perspektywie mam też zapowiedziane odwiedziny mojej przyjaciółki jeszcze z czasów szkolnych ,która mieszka tu na stałe .300 km co to jest .Czasami warto i 1000 przejechać ,żeby się spotkać 

:oklaski:

W czerwcu z wizytą na gościnnym Śląsku zapowiedziała się.Kieleczcyzna.:hura:W osobie naszej @beatrix+.:hura:

Oj będzie się działo

Nieźle nieźle :oklaski:, aż miło Was słuchać ( czytać ). Ale to prawda - sami kreujemy wokół siebie aurę : albo dobrą albo złą, Ta druga wyniszcza, więc nie warto o niej w ogóle wspominać. "Główki" do góry, te kwiatowe u @elf tez poszły w górę .

I bardzo Cię proszę nawołuj dalej tą z planety Wenus @Wenusia @Beatrix , co swoje przyjemności pięknie opowiada, @Janeczka1963 nie trzeba dwa razy prosić, @Funny nawet na urlopie bardzo aktywna była....( teraz już tutaj jeszcze bardziej, @abc'21 nie pozwoli jej spocząć na laurach,  z czego wszyscy tutaj czerpiemy - pozytywna energia :d) Reszta już tu siedzi i zagląda non stop, nawet nowe twarze delikatnie wczuwają się w rytmikę tego topiku. Zawołam @[email protected] nową koleżankę ; @Grazynaz choć ...wracaj, spijaj śmietanke z tej kawy ( posypałem po wierzchu czekoladą :cześć2: - choć  po kawie już dawno, ale co tam na jutro będzie - "do poczytania" * @Kleopatra - pamietam, jesteś ?

Ubolewam, że niezwykle rzadko zaglada tu mlekolubna @Heidi, trzymam cysterne dla Ciebie...ale ciepło sie robi i "zkwaśnieje " toż to zapłaczesz się z tej straty:p

PS... się rozpisałem :kopara:... Pisałem już że słabą pamięć mam więc nie wybaczone mi będzie pominięcie kogokolwiek, Niech się upomni :cześć:i klapsa nawet przyjmę ( tylko od kobiety !)

3 godziny temu, Funny napisał:

:szydera:hit dnia trzeba odważać makaron nawet spaghetti 

A tak z ciekawości - to ile gram na osobe ? mam z tym zawsze problem... Bo np jak  pdp ma ze 30 kg nadwagi, a ja np. trzymam się w granicach tolerancji zważywszy na moją siwiznę 

To jak to policzyć ?

2 godziny temu, waldiroom napisał:

A tak z ciekawości - to ile gram na osobe ? mam z tym zawsze problem... Bo np jak  pdp ma ze 30 kg nadwagi, a ja np. trzymam się w granicach tolerancji zważywszy na moją siwiznę 

To jak to policzyć ?

Mnie dzisiaj o nic nie pytaj bo byliśmy na spacerze 3 godz.i zadne rachunki mi nie w głowie O.o

3 godziny temu, waldiroom napisał:

Nieźle nieźle :oklaski:, aż miło Was słuchać ( czytać ). Ale to prawda - sami kreujemy wokół siebie aurę : albo dobrą albo złą, Ta druga wyniszcza, więc nie warto o niej w ogóle wspominać. "Główki" do góry, te kwiatowe u @elf tez poszły w górę .

I bardzo Cię proszę nawołuj dalej tą z planety Wenus @Wenusia @Beatrix , co swoje przyjemności pięknie opowiada, @Janeczka1963 nie trzeba dwa razy prosić, @Funny nawet na urlopie bardzo aktywna była....( teraz już tutaj jeszcze bardziej, @abc'21 nie pozwoli jej spocząć na laurach,  z czego wszyscy tutaj czerpiemy - pozytywna energia :d) Reszta już tu siedzi i zagląda non stop, nawet nowe twarze delikatnie wczuwają się w rytmikę tego topiku. Zawołam @[email protected] nową koleżankę ; @Grazynaz choć ...wracaj, spijaj śmietanke z tej kawy ( posypałem po wierzchu czekoladą :cześć2: - choć  po kawie już dawno, ale co tam na jutro będzie - "do poczytania" * @Kleopatra - pamietam, jesteś ?

Ubolewam, że niezwykle rzadko zaglada tu mlekolubna @Heidi, trzymam cysterne dla Ciebie...ale ciepło sie robi i "zkwaśnieje " toż to zapłaczesz się z tej straty:p

PS... się rozpisałem :kopara:... Pisałem już że słabą pamięć mam więc nie wybaczone mi będzie pominięcie kogokolwiek, Niech się upomni :cześć:i klapsa nawet przyjmę ( tylko od kobiety !)

:trele:

Edytowane przez Funny