Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Czasem trzeba krzyknąć na Babcię?

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj zobaczyłam na naszym forum bardzo szczerą ofertę pracy dla opiekunki. Otóż napisano, że Pdp jest trudna, sprzeciwna i ...że czasem trzeba na nią krzyknąć i że się córki boi..... Zaskoczona jestem. Miewałam różne zlecenia, ale takiego nigdy jeszcze nawet nie widziałam. Miałam Babcię, której zamykałam drzwi na klucz przed nosem gdy chciała mi uciec i potem czekałam uprzejmie aż jej histeria minie ( co prawda nigdy nie uderzyła mnie , ale ubliżała mi niewąsko ), ale dalej moja stanowczość się nigdy nie posunęła wobec moich klientów. Czy można ? czy warto by krzyknąć na PDP ?

6 godzin temu, Serenity napisał:

dzisiaj zobaczyłam na naszym forum bardzo szczerą ofertę pracy dla opiekunki. Otóż napisano, że Pdp jest trudna, sprzeciwna i ...że czasem trzeba na nią krzyknąć i że się córki boi..... Zaskoczona jestem. Miewałam różne zlecenia, ale takiego nigdy jeszcze nawet nie widziałam. Miałam Babcię, której zamykałam drzwi na klucz przed nosem gdy chciała mi uciec i potem czekałam uprzejmie aż jej histeria minie ( co prawda nigdy nie uderzyła mnie , ale ubliżała mi niewąsko ), ale dalej moja stanowczość się nigdy nie posunęła wobec moich klientów. Czy można ? czy warto by krzyknąć na PDP ?

@Serenity ja nigdy nie krzyczę ,bo agresja budzi agresję! nawet jak jestem wsciekła ,staram się mówić do PDP wyciszonym głosem , naprawdę pomaga :) nie na długo ale pomaga.No cóż choroba :( .

51 minut temu, erika napisał:

@Serenity ja nigdy nie krzyczę ,bo agresja budzi agresję! nawet jak jestem wsciekła ,staram się mówić do PDP wyciszonym głosem , naprawdę pomaga :) nie na długo ale pomaga.No cóż choroba :( .

a moze ten krzyk, to nie chodzilo komus o krzyk, ale o stanowczosc, o to, by stanowczo wyznaczac granice, by pokazac kt w tym teamie rzadzi... bo tak jest czasem... mialamkiedys pdp, ktora chciala mna sterowac: mein, ich bin die Chefin... i z czasem zalapala...

11 godzin temu, Betty napisał:

a moze ten krzyk, to nie chodzilo komus o krzyk, ale o stanowczosc, o to, by stanowczo wyznaczac granice, by pokazac kt w tym teamie rzadzi... bo tak jest czasem... mialamkiedys pdp, ktora chciala mna sterowac: mein, ich bin die Chefin... i z czasem zalapala...

Stanowczość zgadzam się,właśnie dzisiaj mi nerwy puściły , powiedziałam stanowczo !!.. cholewcia nic nie mogę zrobić ,ciągle woła i pyta nawet jak w WC jestem.Teraz dwie godziny cisza .. potem znowu to samo:(     Nie odważę sie przed moim wyjściem na pauzę być stanowcza! ponieważ jak wrócę znowu będę miała "kupę" roboty.fuu:(   PDP nie lubi być sama .

Gość Grazyna
O 18.05.2016 at 14:35, Serenity napisał:

Otóż napisano, że Pdp jest trudna, sprzeciwna i ...że czasem trzeba na nią krzyknąć i że się córki boi.....

Przynajmniej człowiek wie co bierze.Nic mnie tak nie denerwuje jak zapewnianie, że babcia jest fajna a na miejscu okazuje się, że fajna była kilkanaście lat temu. Co wtedy mówi agencja? Może się pani pogorszyło. :)

Zmieniło się bo teraz coraz więcej opiekunek korzysta z internetu i firmy już tak nie koloryzują jak kiedyś, bo potem dostają po głowie. Ja sama trafiłam do internetu dopiero rok temu bo mam 58 lat i nigdy go nie obsługiwałam. 2 razy w życiu zjeżdżałam po 3 dniach bo opis oferty był z kosmosu, ale to było 3,4 lata tamu. Teraz jest prościej i jest z kim wymienić poglądy i poczytać o agencjach i pracy. Maria

Myślę, że trzeba pogratulować Gościowi Żyle mocno takiego dobrego początku z Internetem. Znam opiekunki przed 50tką, które nie tykają Internetu. Jedna właśnie taka nieinternetowa opiekunka powiedziała mi że czekała na ofertę 3 miesiące i to będąc w agencji ! Niewiarygodne, ale prawdziwe. Informacja to potęga

nie wyobrażam sobie podnieśc głos na PDP, wiecie jak ja muszę mówić spokojnie i ciepło do swojej PDP i mało tego ,musze się nagadać aby zrobiła to o co proszę, ile trzeba mieć cierpliwości i ciepła w sobie ,i tylko tak nieraz można pomóc, bo nawet głośnym mówieniem możemy bardzo zle wpływać na stan PDP. 

a znam przypadki ,gdzie jedna bardzo mądra opiekunka ,która uważała się i uważa za wspaniałą i doświadczoną darła pyska i tłukła ręką w stół i patrzyła czy do babci dojdzie,,,piszę to i w głowie mi się nie mieści ,a to była moja zmienniczka -włazidupa,a babcia demencja i co po takim zachowaniu opiekunki ,uroi się w babci główce? większa demencja albo agresywnośc,,,

O 28.05.2016 at 20:39, Blondi napisał:

nie wyobrażam sobie podnieśc głos na PDP, wiecie jak ja muszę mówić spokojnie i ciepło do swojej PDP i mało tego ,musze się nagadać aby zrobiła to o co proszę, ile trzeba mieć cierpliwości i ciepła w sobie ,i tylko tak nieraz można pomóc, bo nawet głośnym mówieniem możemy bardzo zle wpływać na stan PDP. 

a znam przypadki ,gdzie jedna bardzo mądra opiekunka ,która uważała się i uważa za wspaniałą i doświadczoną darła pyska i tłukła ręką w stół i patrzyła czy do babci dojdzie,,,piszę to i w głowie mi się nie mieści ,a to była moja zmienniczka -włazidupa,a babcia demencja i co po takim zachowaniu opiekunki ,uroi się w babci główce? większa demencja albo agresywnośc,,,

@Blondi Twój komentarz dał mi dużo do myślenia:( ..zastanawiam się teraz ,dlaczego ??jak wrociłam z urlopu ,bardzo ciężko mi się pracowało z moją pdp. prawie ok 4 tyg ...następne tygodnie byly "fajne" tak to mogę nazwać:) Zobaczymy jak wrócę ponownie  do mojej PDP jaka będzie praca?? pozdrawiam z urlopu:)

17 minut temu, erika napisał:

@Blondi Twój komentarz dał mi dużo do myślenia:( ..zastanawiam się teraz ,dlaczego ??jak wrociłam z urlopu ,bardzo ciężko mi się pracowało z moją pdp. prawie ok 4 tyg ...następne tygodnie byly "fajne" tak to mogę nazwać:) Zobaczymy jak wrócę ponownie  do mojej PDP jaka będzie praca?? pozdrawiam z urlopu:)

erika ciężko Ci się pracowało jak wróciłaś z urlopu? mi też ,za każdym razem jak wracałam to musiałam najpierw uspokoić babcię i wrócić do jej nawyków ,pozwolić jej robić to co zawsze robiła , nigdy nie byłam i nie będę nadgorliwa ,nigdy ,bo to wkurza ludzi starszych.Też musiałam odczekać tydzien czy dwa ,aby do babci doszło ,że ja już jestem i jest wszystko dobrze i wszystko tak jak było kiedyś.Ale zawsze mówiłam z detalami zmienniczkom co mają robić i będzie bardzo dobrze ,ale do żadnej nie dochodziło i wprowadzały swoje rządy ,a na te rządy babcia skąpiła na wszystko i robiła się wredna.Erika urlopuj się i odpoczywaj.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...