Skocz do zawartości

Do kiedy planujecie pracować w zawodzie?

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

praca jak wszystkie inne i nie ma co się sprzeczac,,,czy chcesz, czy musisz i czy powinnaś czy nie,wszyscy dobrze wiemy dlaczego jesteśmy w tej pracy i nie ma co gdybać,,,,czy lubimy czy nie czy kochamy to nie ważne ,wykonać najlepiej zlecenie i zadowolonym wracać do domku,,,

a do kiedy będziemy pracować? to każdy ma to w swojej główce i wie do kiedy ! 

co ja będę planować do kiedy będę pracowała, jak wszystkie moje plany się rypły po całosci i teraz na nowo muszę wszystko poukładać jak klocki lego,ale już kończę te układanie klocków -trochę czasu mi to zajęło, a miało byc tak cudownie,,,ah

@Blondi wiersz dla Ciebie

Leopold Staff

Odys

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy.
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce wszędy.

O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało.

Zostanie kamień z napisem:
Tu leży taki i taki.
Każdy z nas jest Odysem,
Co wraca do swej Itaki.

W dniu 27.04.2016 o 19:47, Serenity napisał(a):

@Blondi wiersz dla Ciebie

Leopold Staff

Odys

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy.
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce wszędy.

O to chodzi jedynie,
By naprzód wciąż iść śmiało,
Bo zawsze się dochodzi
Gdzie indziej, niż się chciało.

Zostanie kamień z napisem:
Tu leży taki i taki.
Każdy z nas jest Odysem,
Co wraca do swej Itaki.
Rozwiń  

Tak jest Serenity,taka prawda i piękny wiersz-dzięki.

W dniu 22.04.2016 o 16:48, Serenity napisał(a):

Grosze to Ty zarabiasz, oczywiście jak na faceta w Niemczech. I to ciężko i przykro zarobione.

Moje zarobki są godziwe i jak na kobietę to bardzo dużo. Stać mnie na długie przerwy w pracy spędzane w Polsce i zachowanie zdrowia ciała i umysłu.

Nie ma co podpuszczać opiekunek - tak jak Ty to robisz, że aż takie zarobki na nie czekają, bo nie czekają,  chyba że za ciężkie zlecenia na których się nie wysiedzi.

Rozwiń  

@Serenity tak Twoje zarobki sa godziwe:) właśnie wystąpiłam z wnioskiem o podwyżkę!

W dniu 28.04.2016 o 09:28, erika napisał(a):

@adamos1wspomniałam rodzinie:(  następnie Agencji! trudna sprawa ,no zobaczymy co dalej? czekam?? 

Rozwiń  

jeżeli rodzina  to zaakceptuje to nie widzę problemu ,bo to jest w gestii rodziny ,rodzina jest płatnikiem a Agencja tylko pośrednikiem.ŻYCZĘ POWODZENIA W TEJ MATERII.

W dniu 28.04.2016 o 09:28, erika napisał(a):

@adamos1wspomniałam rodzinie:(  następnie Agencji! trudna sprawa ,no zobaczymy co dalej? czekam?? 

Rozwiń  

erika ja wspomniałam rodzinie ,że chcę podwyżkę od agencji  ,to rodzina tak ale rodzina nie od siebie tylko agencja ma dac z kasy którą rodzina wpłaca dla agencji,bo rodzina zaznaczyła ,że więcej agencji nie zapłaci i tak się rozstałam z chytrą rodziną,,,z agencją też,,,możesz zdawać testy z języka niemieckiego i dobrze ci pójdzie to i tak ocenią na minimum ,gdzie inna agencja po pierwszej rozmowie zaliczy ci komunikatywny i stawkę podniesie od razu o 200 euro,,,bez proszenia wspaniałych paniusi w agencji,,, także życzę ci powodzenia w tej podwyżce,,,

W dniu 28.04.2016 o 17:37, Blondi napisał(a):

erika ja wspomniałam rodzinie ,że chcę podwyżkę od agencji  ,to rodzina tak ale rodzina nie od siebie tylko agencja ma dac z kasy którą rodzina wpłaca dla agencji,bo rodzina zaznaczyła ,że więcej agencji nie zapłaci i tak się rozstałam z chytrą rodziną,,,z agencją też,,,możesz zdawać testy z języka niemieckiego i dobrze ci pójdzie to i tak ocenią na minimum ,gdzie inna agencja po pierwszej rozmowie zaliczy ci komunikatywny i stawkę podniesie od razu o 200 euro,,,bez proszenia wspaniałych paniusi w agencji,,, także życzę ci powodzenia w tej podwyżce,,,

Rozwiń  

@Blondi ja jestem 100% pewna ,że nie otrzymam więcej , no chyba że Rodzina zdecyduje od siebie dac! w co bardzo wątpię:(  a w końcu ja mam tu dość!! Jeszcze trochę wytrzymam.Moje zdrowie też się liczy! 

W dniu 28.04.2016 o 17:45, erika napisał(a):

@Blondi ja jestem 100% pewna ,że nie otrzymam więcej , no chyba że Rodzina zdecyduje od siebie dac! w co bardzo wątpię:(  a w końcu ja mam tu dość!! Jeszcze trochę wytrzymam.Moje zdrowie też się liczy! 

Rozwiń  

a rodzinki niemieckie to przeważnie chytre lisy,nawet jak Ci dadzą podwyżkę 50 euro to zaznaczą ,że ta podwyżka od następnego wyjazdu a czy wrócisz do tej rodziny? chyba nie,więc nowa rodzina i nowe wynagrodzenie-sama zobaczysz jak to się wszystko potoczy,,,

W dniu 28.04.2016 o 17:51, Blondi napisał(a):

a rodzinki niemieckie to przeważnie chytre lisy,nawet jak Ci dadzą podwyżkę 50 euro to zaznaczą ,że ta podwyżka od następnego wyjazdu a czy wrócisz do tej rodziny? chyba nie,więc nowa rodzina i nowe wynagrodzenie-sama zobaczysz jak to się wszystko potoczy,,,

Rozwiń  

chytre lisy  ,u nas jest to samo ...teraz patrzy się na weksel a nie na człowieka,chcieliśmy kapitalizmu to go mamy! ( ja nie nie chciałem pod dyktando kleru)  bo komunizm był mi solą w oczach.

W dniu 29.04.2016 o 17:29, Florcia napisał(a):

Od  dawna na tym świecie nie liczy się człowiek, nieustająco, wciąż tak samo mocno i nadal najważniejsze są...pieniądze.

Rozwiń  

Komunisci ,chociaż stwarzali pozory a teraz    pod most!

W dniu 29.04.2016 o 17:29, Florcia napisał(a):

Od  dawna na tym świecie nie liczy się człowiek, nieustająco, wciąż tak samo mocno i nadal najważniejsze są...pieniądze.

Rozwiń  

święta prawda! dobrze piszesz -liczą się pieniądze i tylko pieniądze,,

Ja dopiero zaczęłam pracować  i szczerze mówiąc ta praca bardziej mi się podoba niż ślęczenie za biurkiem, chodzenie po urzędach i znoszenie   humorów właścicieli firmy. Może jak na początek trafiłam na fajnych podopiecznych. Zadowolona jestem też z firmy *usunięto*, Wszystko jest według mnie dobrze zorganizowane, Firma bierze pod uwagę nasze zgłoszenia odnośnie mozliwości i terminów pracy. Jest miło i przyjemnie. 

Edytowane przez Moderator
Nazwy agencji podajemy wyłącznie w dziale opinii.