Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, jolantapl. napisał:

U  mnie dziadek pije a ja tańczę i śpiewam ha ha ale opiekunka mu się trafiła ha ha a mi podopieczny ha ha najwazniejsze,ze się rozumiemy bez słów czyli nie wchodzimy sobie w drogę ha ha

Co stella to  inne zwyczaje ,,trzeba być wszechstronnym w tej naszej pracy ,,albo pijemy albo odwyk,,a mi sie cały czas trafia odwyk:płacz: ksążka skarg i zażaleń,,,,proszę,,,napiszę ,że mnie ssie i zero picia ,,:hahaha:  tylko nie wchodzić sobie w drogę bo to zderzenie dwóch czołgów może być:hahaha:

Teraz, Blondi napisał:

Co stella to  inne zwyczaje ,,trzeba być wszechstronnym w tej naszej pracy ,,albo pijemy albo odwyk,,a mi sie cały czas trafia odwyk:płacz: ksążka skarg i zażaleń,,,,proszę,,,napiszę ,że mnie ssie i zero picia ,,:hahaha:  tylko nie wchodzić sobie w drogę bo to zderzenie dwóch czołgów może być:hahaha:

Poszłam zobaczyc do dziadka a tam też jakaś muza leci a dziadek jak zadowolony w tym fotelu siedzi ha ha chyba zaraz biorę swoje instrumenty i do swojego pokoju uciekam ha ha dwóch czołgów ha ha to starcie tytanów mogłoby być ha ha

Dobranoc  Dobranoc !!!:serce::love::święty: jeszcze nie idę spać ,,ale piszę co piszę bo może wypada? hahahah a spać bym nie chciała już isc ,,bo i tak nie zasnę,,tam gdzieś tany,,a gdzie indziej drinki lecą,,a jeszcze gdzies tam porządkują ,,a jeszcze inne zabawy ,,a mi się marzy kolacja we dwoje ze świecami i dobrym jedzonkiem,,tylko zdrowym,,hahahha będzie taka  będzie a co! :hahaha: sama sobie zorganizuje ,,do polecen jestem stworzona-hahaha 

8 minut temu, jolantapl. napisał:

No nie ale z Was śpiochy ha ha Dzień dobry kawę dla Was zrobiłam może się ze mną ktoś napije?

@jolantapl.Hallo jestem i już piję z Toba tą :kawa: nie wydzieraj się tak bo jakąs noc mialam do dupy:płacz: co to były za przetoki, motory,krzyki, a ja śpię jak mysz pod miotlą ,,więc wszystko slysżę  w nocy się przebudzilam ,godzina 2 i co? za telefon a tam ? napiszę w innym temacie:święty: ale tutaj już pije i dzięki Jolanta za pyszną aromatyczną ,śmietankową kawusię,,,:love: Wstawac wstawac   zaraz  @Maria Jolanta ze swoimi włóczkami dojedzie do celu i wskoczy tutaj też,,,myśle ,że podróz miala z atrakcjami,,,na wesoło,,,Milego dnia,,   @erika pijesz? już? kokoszki też są wczesne :hahaha:

Czy mnie kiedy kto chodz trochę przytemperuje???  a nich by tylko spróbował ,,to poleci w kosmos od razu,,bo co ja takiego zle robię  prawda? ,że się cieszę od rana ,albo że bym już tanczyla ,,że muzyka leci ,,że mam lekki grajdołek w pokoju,,bo wszedzie wisi coś mojego ,,w końcu to moje krolestwo -hahahha :love::hahaha:

Witam serdecznie:love:  Życzę miłego dnia.

Dziś ostatni dzień pierwszego urlopu, potem drugi urlopik i tylko już sex,drugs i  rock and roll , haha, słowem klimaty bieszczadzkie:hahaha: Nie... aż taki zły chłopak ze mnie nie jest:całus::hahaha:

joluś z pl..  a jeśli zostało Ci troszkę kawy, to poproszę:)

2 godziny temu, Blondi napisał:

Czy mnie kiedy kto chodz trochę przytemperuje???  a nich by tylko spróbował ,,to poleci w kosmos od razu,,bo co ja takiego zle robię  prawda? ,że się cieszę od rana ,albo że bym już tanczyla ,,że muzyka leci ,,że mam lekki grajdołek w pokoju,,bo wszedzie wisi coś mojego ,,w końcu to moje krolestwo -hahahha :love::hahaha:

Oby nie ha ha nie byłabyś wtedy sobą ha ha Tylko kim ? sama sobie odpowiedz na to pytanie ha ha.Dzisiaj udało mi się już nawiązać z dziadkiem nić porozumienia i nawet nie denerwował się i nie wydzierał od rana o moim wyjezdzie też nic nie wspominał ha ha Nie ma się co dziwić chyba znalazł we mnie pokrewną duszę muzykę lubie ,dobrego alkoholu napić się lubię no i dzisiaj niedziela więc dziadek ogladał msze swiętą z Watykanu co mi bardzo się spodobało bo przez godzinę miałam swięty spokój więc jest ok sytuacja trochę uspokojona ha ha.Wczoraj doszło do kłótni ale na szczęście pokłóciła się rodzina szkoda tylko ,ze przy mnie ja nawet nie próbowałam interweniować ha ha Znalazłam dzisiaj tajemne przejscie do tajemniczego ogrodu ha ha.Okolica jest tu przepiękna .Zobaczymy co dzień przyniesie oby same dobre chwile.@Łukasz z pl. wiem,ze pijesz bez cukru i bez mleczka bo juz nie raz piliśmy kawę razem więc bardzo proszę ha ha Miłego wypoczynku

12 minut temu, Maria Jolanta napisał:

Jestem, zapowiada się fajnie choć nie tak jak na urlopie. :)

Dziwnie jest, pracy mało ale jakoś ... dziwnie.

A kwiatki ,czekoladki były? ha ha nie przejmuj się  pierwsze wrażenie może być mylne trzeba lepiej rozpoznać teren a babcie czy dziadka masz?

@jolantapl. ja jeśli widziałam, że zanosi się na kłótnię w rodzinie to nie tylko nie puszczałam pary z gęby, ale wycofywałam się chyłkiem a nawet jawnie...

@Maria Jolanta Zazdroszczę Ci nowej przygody ! Im dziwniej tym ciekawiej. A u mnie wiecznie to sama dobre...

Ja za to miałam dzisiaj na bogato,,znowu salonu i jedzenie,,pełna jestem ,a jak!!! ale dzisiaj już zdjęcia porobilam na pamiątkę ,,bo nie zawsze się trafia na takie miejsca:hahaha: także od rana do przerwy mojej mialam paradowanko -hahahha i jedzonko,,i tarasy ,,a dziadek sam nie wiedział co chce jesc ,,więc mówie do niego, że mam dobry pomysł i wszystkiego po troszkę mu przyniosę do spróbowania,,,pobiegłam na salę z wyżerką ,,pięknie na dużym półmisku wszystkiego po troszkę ,,wedlinki ,mięska i warzywka przerózne ,,pięknie talerzyk zapełnilam i lecę z nim do dziadka -hahahha a dziadek spojrzał na ten mój cudowny pomysł i powiedział,,to jest dla Ciebie:hahaha: ale ja objedzona ,łącznie z ciastami i lodami,,,nie!!!!! więc zanioslam do domu do lodówki i na kolacje mam to zjesc:płacz:jasne ,że zjem ,,bo same dobroci popakowałam ,,nie tam byle co!!! no to cały dzien mam na bogato -łącznie z kolacją,,,nie chcę już myślec o wałkach ,,ale co tam,,trochę gimnastyki przeróznej i zgubię,,u mnie przemiana materi jest dobra,,,,,malo tego ,,nawet zapomnialam ,że to dzisiaj niedziela ,,której juz połowa zleciała -hurrraaaaa:love::serce:

Wiesz co @Blondi w tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego tylko zadedykować Ci piosenkę Granica ha ha jak chcesz posłuchać to ją tu wrzuć ha ha biedni Ci Twoi adoratorzy ha ha Wszystkich zapraszam na popołudniową kawę niech się leje strumieniami ha ha moze być do tego ciasteczko albo inna słodycz.

@jolantapl. już słucham :serce:,,,dzięki jeszcze sie rozmarzam teraz ,,,,ale ja tylko jeden dzień mam na bogato,,jutro bida goni bidę,,,hahahhaale ja kocham też bidę,,aby :serce: było tylko rozpalone ,,,

opita jestem kawą ale z Tobą malutką wypiję:kawa:,,ale beż ciacha,,,:hahaha:

Hej wszystkim. Ja trochę wkurzony. Przyjechała wczoraj córka dziadka z urlopu i wzięła portfel PDP aby zapłacić ogrodnikowi za robotę.  (Ja ten portfel zawsze daje PDP aby sam zapłacił sprzątaczce, FuBpflege albo właśnie ogrodnikowi.). No i córce coś się nie zgadzało z pieniędzmi. Pytała dziadka czy on nie dał komuś więcej w formie gratisu czy coś a dziadek taki skonsternowany nic nie mówił. Córka zapytała też mnie czy nie korzystałem i oczywiście zaprzeczyłem. Powiedziała, że zapyta swoich sióstr czy nie brały.

Nienawidzę takich sytuacji. Ja bym sobie prędzej rękę uciął niż miałbym cokolwiek komuś podbierać. Dzisiaj była córka i niby wszystko ok, nie był temat w ogóle poruszany.  Ale mimo to teraz źle się czuje z tym, że mogę być o coś takiego podejrzewany, kiedy dobroduszny PDP może dał komuś jakiś gratis a nie chce się być może do tego przyznać.  No ale co zrobić. Idę się poopalać, później wpadne :)

@Michał845 tez nie lubię takich sytuacji ,,nigdy nie mialam i nie chcę miec,,niech portfel dziadek trzyma przy dupie,,albo nie wiem co,,,jak dziadek nie kumaty to niech zapiszą ile jest kasy i niech na kartkach odpisują,,portfel wysoko aby nikt nie mógl sięgnąc a zwlaszcza dziadek,,,bo zwalać to oni dusigrosze chytre potrafią ,,a na kogo? najlepiej na opiekuna,,,zawsze lubie wszytko pisać,tak samo z zakupami,,ma grac u mnie co do centa,,paragoniki i porządek musi być,,nie ma tak, aby w kupie wszystko było i nie wiadomo co do czego,,lubię mieć ład  i porządek,,, michal wytrzymaj ile tam masz wytrzymać i wio na następne miejsce ,,nie ma co się stresowac ,bo i nie ma czym,,gadanie ich zostaw ,,nie wracać do tego i koniec, po co sobie głowę jeszcze męczyć,,czy jest to 5 euro czy nie,,bo chyba nie chodzi o 100 euro,,o jaka sumę chodziło córeczce? niech zabiera ten portfel w sobą,,,,ja bym jej dala ten portfel,,:płacz:

Idę zobaczyć zaraz bo może mój dziadek na tych tarasach usechł,,jest bardzo gorąco,,,:hahaha: aż samej nie chce mi się wychodzić ze swojego gniazdka,,bo tutaj chodz ciutkę chłodniej,,,ale ludzi jeszcze jest bardzo dużo na tarasach,, piją ,,jedzą ,,palą,randkują, jak na wakacjach,,trzeba się ładnie ubrac i paradowanko,,,hahahha  oj będe miło wspominac to miejsce ,,wlaśnie to paradowanko ,,,i nie tylko,,przecież ile ja tutaj randek zaliczylam super fajnych,,nie ważne ,że faceci się okazali nie do przyjęcia ,,ale liczy sie spacerek i rozmówki fajne,,ok lece:love:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...