Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś miuzik -lata 80te,,,i do tego :kawa: i :ciacho: od @AnnaAgata   i co nam jeszcze potrzebne do szczęscia w De? :hahaha::hahaha::hahaha:

ale musze coś spytać @Betty czy Ty już spakowana? czy już jesteś w domu? po takich tekstach nawet pani z Agencji już by mnie tam  nie było,,,tak potraktowana  bym w życiu nie chciała zostać jak Ciebie potraktowali,,ale musiałaś się sama przekonac,,,daj znac ,,:love:

O 28.02.2017 at 09:14, jolantapl. napisał:

@Serenity ale jakie @Betty ma brać zlecenia jak to sprawdzone było:(

Cóż, ja uważam, że nie bywa ofert sprawdzonych, ale pisząc to co powyżej miałam na myśli wzięcie innej oferty, a nie powrót do tego samego Pdp !

Obecnie gdy skończę obecne moje zlecenie zamierzam sama sobie coś poszukać i prowadzić własną dzialalnolność, ale wiem, że i wtedy mogę trafić na zupełną robaczywkę. Przypadek.

@Betty opisujesz bardzo ciekawy przypadek : Dziad wściekałby się, bo opiekuje się nim Polka ? Kto wie ? Nigdy nie wiemy co siedzi w naszych Pdp. Takie zachowanie świadczyłoby  o bardzo niskim poziomie moralnym tego człowieka. Jest to rażący przykład dyskryminacji na tle narodowościowym.

Zdumiewające, ale właśnie taki przypadek opisuje Ingeborg Haffert w książce o polskich opiekunkach Eine Polin fur Oma.

Sądzę, że prawie nie można sprawować opieki w takich okolicznośćiach, a agencja, która wyszukuje takie oferty - winna być pociągnięta do odpowiedzialności, bo chociaż uważam, że nasze oferty są wszystkie niesprawdzone to jednak fakt, że klient zionie nienawiścią do Polaków to dało  się przecież z łatwością sprawdzić i takich ofert agencje brać nie powinny ! Sprowokowałabym jego wypowiedzi i nagrała je, bo za dyskryminacje należy się odszkodowanie.  Ty tracisz czas i zdrowie. I takiego przypadku być nie powinno.

Takich nędzników jak ten Dziad agencje powinny jednak odsiewać.

@jolantapl. jeśli przejrzysz kiedyś te ichnie Fragebogen jakie wypełniają zdobywając klienta to zauważysz, że z tego dla nas niewiele wynika a więc nie ma agencja właściwej wiedzy i nie potrafi dopasować oferty i opiekunki , dzieje się to przypadkiem albo...kosztem opiekunki. Np bywa, że na trudnej szteli jest zaakceptowana skromna osoba a odrzucana zbyt elegancka albo i odwrotnie - a tego nikt nie bada, często nawet nikt nie dostrzega oczywistego związku z niepowodzeniem, bo panie z agencji nawet nie widzą opiekunki !

Np pytania o nastawienie do Polski czy Polaków tam po prostu nie ma, a być powinno absolutnie.

Niemiecki naganiacz mógłby też dodać własne obserwacje ( gdyby była to osoba z doświadczeniem ) ale tego to już nikt nie robi.

Cześć Wszystkim słonecznym popołudniem.

Czy jest tu ktoś, kto się zna na suszarce do bielizny marki " Miele".

Suszarka pochodzi 5 min i się zatrzymuje. Pewnie pełny jest pojemnik na wodę, tylko ja go nie mogę znaleźć. Po lewej stronie jest jakiś pojemnik, ale jest pusty. Filtry czyszczę codziennie. Tylko gdzie ten pojemnik na wodę jest??? Za nic nie mogę go znaleźć. 

2 minuty temu, LENA_57 napisał:

Cześć Wszystkim słonecznym popołudniem.

Czy jest tu ktoś, kto się zna na suszarce do bielizny marki " Miele".

Suszarka pochodzi 5 min i się zatrzymuje. Pewnie pełny jest pojemnik na wodę, tylko ja go nie mogę znaleźć. Po lewej stronie jest jakiś pojemnik, ale jest pusty. Filtry czyszczę codziennie. Tylko gdzie ten pojemnik na wodę jest??? Za nic nie mogę go znaleźć. 

Może ta suszarka tak ma,,,ja obsługiwałam taką suszarkę i teraz nie mogę sobie przypomniec czy był tam pojemnik czy od razu rurą woda zlatywała,,ta suszarka ma 2 pokrętła,,zobacz czy wcisłaś jedno z nich

@jolantapl. wszyscy toczymy nieustannie walkę jako opiekunowie: sposoby są liczne: zmiana szteli, zmiana agencji, zmiana formy pracy, podnoszenie swoich kwalifikacji, chwyty psychologiczne itp itd.

Ale grunt to nie tracić wiary w siebie ! Nasza praca jest potrzebna.

szukaj pojemnika na wodę

Ja wiem ,że nowe modele nie mają pokręteł co niektóre,,chodz ja mam sprzęt sprzed 10 lat i już wszystko było tylko na dotyk,,bo nie cierpie myć pokręteł np, czy to przy piekarniku czy płycie ,,,czy nawet w suszarce,,,ale i nowe sa z pokrętłami bo większośc ludzi przyzwyczajona jest do pokręteł,,albo do dużych przycisków:hahaha: no to sobie przesuszyliśmy mózgi troszeczkę:hahaha:

co tu robić:hahaha: nie ma co robić,,

trzeba coś narozrabiac,,tylko gdzie???

Jadę do Was:hahaha::hahaha::hahaha: zaraz moja babcia mi da, za te nieróbstwo-hahaha

warto_zyc_na_wesolo_2016-09-24_11-22-40.jpg

Blodni, Serenity. Przyjrzałam się dokładnie i z przodu i tylu tego urządzenia i sprawa jest jasna.

Pojemnika w istocie ta suszarka nie ma, z tyłu jest wąż odprowadzający wodę podłączony bezpośrednio do rury odpływowej. 

Musiała się przegrzać (pracowała całe popołudnie) i dlatego się zatrzymuje, ostygnie i pewnie znów będzie chodzić. 

No, właśnie. A ja nawet nie wiem, jak suszarka w Niemczech wygląda. Nikt mi nie kazał suszyć, bo pralki dobrze odwirowywały i potem albo na sznury, albo na suszarkach rozkładanych. Pdp mają na tyle ciuchów, że nawet piorę co drugi, trzeci dzień i spokojnie wyprane ciuchy wyschną

2 minuty temu, Łukasz napisał:

No, właśnie. A ja nawet nie wiem, jak suszarka w Niemczech wygląda. Nikt mi nie kazał suszyć, bo pralki dobrze odwirowywały i potem albo na sznury, albo na suszarkach rozkładanych. Pdp mają na tyle ciuchów, że nawet piorę co drugi, trzeci dzień i spokojnie wyprane ciuchy wyschną

wiesz wiesz -rozkraczewską stawiasz i masz,,,:hahaha: suszareczkę marzenie,,w kazdym domu jest i każdy potrafi  taką obsługiwać:d:hahaha:

@LENA_57 które Twoje okna? wyjrzyj  przez okno ,,,abyśmy mogli zobaczyć Twoją rezydencję ,a nie straszy tam? brrr  jakoś zimno mi się zrobiło,,smutno!!! jednak kocham słonce i lato,,,:hahaha: ale  fotki ok!  Ty lepiej napisz jak tam alkohole w barku,,czy szybko znikają,,a wieczorem mają PDP siłę jeszcze wstać i pójsc spać? jaka jestem ciekawska ,,a co! może kiedyś też na takich trafię,,,:o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...