Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Blondi napisał:

Dobrze zrobi wszystkim z rana dobra:kawa:  ,,,:hahaha:  buziaki i uśmiech zostawiam i lecę zaraz do fryzjera ,,,,

Sklep-z-kawą-Dobra-kawa-ziarnista-do-ekspresu-Świeżo-palona-kawa-1024x682.jpg

@Blondi przecuuuudna fotka, ten sfotografowany aromat unoszacy sie... cuuuudo :)

milego dnia wszytskim... ja jeszcze w lozku, pdp chrapie na maksa... kolo 11-nastej bede go budzic.... wczoraj tak da popalic, ze szok... potrafil pod rzad do swojej bylej kochanki dzwonic i mowic, ze potrzebna policja, bo na podlodze leza mezczyzni z zakrwawiona klatą, bo ktos na nich napadl... a ta baba zamiast jakos zareagowac to tyle razy z nim gadala, a potem prosila mnie do telefonu i pytala, czy napewno wszytsko spoko... chore... a w papierach czysto i niby zadnej demencji, ani odchylow zadnych od pionu nie ma... a ja tu nawet tego pionu nie widze.....

wiecie jak mi dzis bedzie dobrze? Andrea zamowila zakupy z dostawa do domu, wiec nie trzeba bedzie taszczyc az na 4 pietro... maja z Billi dostarczyc 3 zgrzewki wody, 3 zgrzewki sokow, 3 zgrzewki piwa i 2 wiadra pomaranczy.... kurcze.... aha i 5 paczek Maroni... czy Niemcy tez wpierdzielaja tyle kasztanow? tutaj strasznie duuuzo tego idzie... probowal ktos jak to smakuje? bo dla mnie to to strasznie smierdzi.... balam sie probowac jesc :)

Mi się marzył fryzjer z babcią a tu wyszło na to,że babcia mnie nie potrzebuje do fryzjera-hahhahha  więc wolnosc Tomku w swoim domku,,,mam wolne do obiadu ,,a obiad dzisiaj bardzo ale to bardzo pracochłonny,,,a więc zupa Klare supe ze słoiczka,,i makaronik ,,,,więc czasu mam wolnego full,,,niemcy kochają te proszkowe zupki,,,

@Betty ty już chyba jesteś tam 3 tydz,,,medal za wytrzymanie,,,co tam się musi dziac w tym mieszkaniu,,,przecież codziennie to samo,,masz zatyczki do uszu? chyba bym sobie wsadziła zatyczki i robiła to co do mnie należy i zero reakcji na dziada,,,obudzisz o 11 i zacznie się ,,madagaskar" ,,,strach już pomysleć co nowego wykombinuje gosć,,,trzymaj się :love:

24 minut temu, Blondi napisał:

,niemcy kochają te proszkowe zupki,,,

Austriacy tez kochaja.... najwazniejsze, ze zupa ma byc z torebki.... chore..... 

25 minut temu, Blondi napisał:

@Betty ty już chyba jesteś tam 3 tydz,,,medal za wytrzymanie,,,co tam się musi dziac w tym mieszkaniu,,,przecież codziennie to samo,,masz zatyczki do uszu? chyba bym sobie wsadziła zatyczki i robiła to co do mnie należy i zero reakcji na dziada,,,obudzisz o 11 i zacznie się ,,madagaskar" ,,,strach już pomysleć co nowego wykombinuje gosć,,,trzymaj się :love:

na palcach policzylam... kurcze we wtorek 7 lutego zaczelam.... czyli dzis 12-nasty dopiero, a moze az 12-nasty dzien? we wtorek bedzie polowa turnusu... ale im dalej tym mam wrazenie, ze gorzej.... trudniej... myslalam, ze jak to zawsze bywa, ze z czasem sie ulozy... ze okaze sie, ze jakas nic porozumienia... ze wspolny jezyk, jakas namiastka komitywy... ale nie z kazdym sie da.... w jego przypadku to tylko jakis zamkniety osrodek widze... zadna z opiekunek tutaj drugi raz nie wrocila.... wcale sie nie dziwie... wcaaaale!!!!

Wczoraj  byłam na zakupach.

Obie panie   przy kasie, chyba mama z dorosłą córką 4  "wielopaki" ( w 1 chyba z 20 torebek) zupek chińskich.

Mnie aż cofnęło. Jak można to jeść?

I na ile to osób?

To były nasze  przyszłe  podopieczne.

12 minut temu, Betty napisał:

Austriacy tez kochaja.... najwazniejsze, ze zupa ma byc z torebki.... chore..... 

na palcach policzylam... kurcze we wtorek 7 lutego zaczelam.... czyli dzis 12-nasty dopiero, a moze az 12-nasty dzien? we wtorek bedzie polowa turnusu... ale im dalej tym mam wrazenie, ze gorzej.... trudniej... myslalam, ze jak to zawsze bywa, ze z czasem sie ulozy... ze okaze sie, ze jakas nic porozumienia... ze wspolny jezyk, jakas namiastka komitywy... ale nie z kazdym sie da.... w jego przypadku to tylko jakis zamkniety osrodek widze... zadna z opiekunek tutaj drugi raz nie wrocila.... wcale sie nie dziwie... wcaaaale!!!!

Betty znowu źle trafiłaś? Tak chciałam do Austrii, aby poznać okolicę i kulturę, ale już wiem, że do opieki tam nie pojadę. ;) Wytrwałości!!!

8 minut temu, emma napisał:

Betty znowu źle trafiłaś? Tak chciałam do Austrii, aby poznać okolicę i kulturę, ale już wiem, że do opieki tam nie pojadę. ;) Wytrwałości!!!

@emma wrocilas do nas kochana? ciesze sie bardzo :) jak czytam o kulturze Austriakow, to tylko Strauss i Mozart przychodza mi do glowy... bo jakos ja na te kulture jak widzisz trafic nie moge :)

50 minut temu, Betty napisał:

@emma wrocilas do nas kochana? ciesze sie bardzo :) jak czytam o kulturze Austriakow, to tylko Strauss i Mozart przychodza mi do glowy... bo jakos ja na te kulture jak widzisz trafic nie moge :)

w sumie też nie wiadomo jacy byli prywatnie Strauss i Mozart ;)

2 godziny temu, Betty napisał:

aha i 5 paczek Maroni... czy Niemcy tez wpierdzielaja tyle kasztanow? tutaj strasznie duuuzo tego idzie... probowal ktos jak to smakuje? bo dla mnie to to strasznie smierdzi.... balam sie probowac jesc :)

Nie są takie złe. Francuskie, dobre jakościowo tanie nie są, ale są smaczne. Portugalskie trochę podlejsze. Klasyk, to z piekarnika, ale trzeba dobrze pilnować. Jadłem też puree z kasztanów, do tego sztuka mięsa z sosem i surówka. Smakowało trochę jak puree z fasoli, ale całość była smaczna.:d

12 godziny i biją dzwony i już mam przerwę,,,zresztą od rana jest przerwa,,babcia po przepysznej zupce i po fryzjerze padła,,,zmęczona ,,,ale ta zupa ze słoika ,ten proszek to ochyda ,,dawno nie jadłam takiego paskudstwa,,ale co tam ,,wszystko się przeżyje,,za to pączus przy kawce pójdzie jak błyskawica:hahaha:  mam takiego lenia ,że nawet nie chce mi się nigdzie łazić,,a wiem,że może popołudniu po kawce będę szła do sklepu ,,więc teraz sobie rozkosznie poleniuchuję,,,:):serce::love:

14 godzin temu, Łukasz napisał:

witaj emma:) cieszę się, że jesteś zadowolona. A ten "koleś" to dobry gość. Jak święta, to święta, haha. To tylko utwierdza mnie w moim myśleniu , odnośnie przypadkowych quasi-opiekunów. Powodzenia emma

Dziękuję ;) dopiero teraz zauważyłam. Tak się odp trafiło, chociaż wszyscy z okolicy, którzy ją znają mówili, że w końcu pdp dostała nauczę, bo bardzo gania opiekunki, narzeka bezpodstawnie i robi wiecznie problem z czasem wolnym. Przegląda rzeczy i niby klucz zaginął już dawno do pokoju opiekuna ;) Artystka, ale opiekun też nie lepszy, tylko wspólnej nici porozumienia nie mogli znaleźć :d

13 minut temu, Blondi napisał:

12 godziny i biją dzwony i już mam przerwę,,,zresztą od rana jest przerwa,,babcia po przepysznej zupce i po fryzjerze padła,,,zmęczona ,,,ale ta zupa ze słoika ,ten proszek to ochyda ,,dawno nie jadłam takiego paskudstwa,,ale co tam ,,wszystko się przeżyje,,za to pączus przy kawce pójdzie jak błyskawica:hahaha:  mam takiego lenia ,że nawet nie chce mi się nigdzie łazić,,a wiem,że może popołudniu po kawce będę szła do sklepu ,,więc teraz sobie rozkosznie poleniuchuję,,,:):serce::love:

w przyszły czwartek mamy Tłusty Czwartek :serce: Ja jem raz w roku pączki dla tradycji ;) W ciągu roku wolę więcej czegoś z czekoladą :)

45 minut temu, A.NN.A napisał:

@emma, @Betty, a ich opiekunki też  już nie żyją:hahaha:

prawda zostają nam tylko domysły i ich twórczość. A co zostanie po naszych Pdp? Hmm na pewno konta i ich chaty dla swoich potomnych.

Wczoraj przyniosła znajoma Babci kartonik pączków,,ale nawet dobre pączusie,,,jak dobre pączusie to nigdy nie odmówię,,

a co tam ! podzielę się z Wami,,,kto głodny?

ja trochę ,,już orzeszki w karmelu dojadam:hahaha:

image.jpg

@Łukasz przecież Ciebie same babki lubią i kochają:love::serce::hahaha: cmok cmok

Co za baby Jaga,,, mocher a jaka wygadana,,,na reżyserkę się nadaje,,dobre wiadomości ma w głowie,,,babka ma wyobrażenia,,chcica na całego,,zakochana w sąsiedzie,,,radio Maryja się kłania,,,pierwsza ławka ,, @A.NN.A psychiatryk się tej babci kłania,,,nie daj boże na takiego wariata trafić,,,umęczyła mnie tym telefonem,,,kogo to jest tesciowa? hahhahaha współczuję:płacz:

Ale nas czekają takie w kolejce .

Ale co się uśmiałam, to się uśmiałam i tego mi nikt nie zabierze:hahaha:

@Blondi, a jak nas to dotknie?

To to już  nie będzie chyba takie śmieszne. Tak tylko chwila refleksji.

JESTEM ZA EUTANAZJĄ!!

Ale tylko dla mnie, bo zaraz pisiory mnie spalą na stosie:święty:

Czy ktoś mnie słyszyO.oO.o:(

@A.NN.A no coś Ty!! nas nic nie dotknie ,,jedynie puknie:hahaha: takie coś bierze ludzi co wpatrzeni są sami w siebie,,zero przyjaciół, zero spotkan towarzyskich ,zero relaxu,żadnych rozmów z kim kolwiek ,sami w domu,tylko Rydzyk przed oczami  i dlatego taka babcia musi komuś przekazać wszystko i komu? policja musi wysłuchać,,,,a mi najpierw by musieli buzię zakleić,,,abym nie gadała,,zamknąc w klitce aby oddzielić od reszty społeczeństwa,,,do koscioła nie chodzę,,to jedno z głowy,,,zero lusterka abym siebie nie widziała i nic nie widziała-to by było najlepsze i na głowę można dostać? można,,,o czym my wariatki piszemy -przecież już nam wali na głowę-hahahha

Sobota ,,czas relaxu i zapomnieć o pracy i PDP,,,,rozluznić się ,,pocieszyć i uśmiechac i myśleć o wspaniałych chwilach i o pięknych ciałach ,,,o pięknych strojach,,i cudownych wnętrzach,,,:święty:

Fajne!!! dobre na sobotkę!!!

Ja jeszcze musze coś zrobić na dole ,,,ale już bez babci,,babcia już gotowa lulu i się sama połozy,,taka wychowana,,,zaraz wrócę i może być likier kawowy i szykuj lód-lodziarko,,,,aby tylko się do Ciebie kolejka nie ustawiła:hahaha: lody ,,lody ,,,hahhaha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...