Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Serenity napisał:

Ja nie będę też całości poprzednich wątków tu wklejać.

A tu przy kawie miło mi się zawsze czyta lżejsze bieżące  wątki,

a do problemów lepsze jest otworzenie nowych tematów jak np mogłaby  @Hal

bo te sprawy Zusowe wielu mogą i powinny zainteresować, ale tu w temacie Przy Kawie nikt ich nie odnajdzie, niestety.

Być może masz rację, ale nie bardzo wiedziałam gdzie podziać się z tym jakże dla mnie ważnym tematem (myślę, że też i dla wielu innych również) i dlatego napisałam tutaj na "Kawie" Mam nadzieję, że mój temat dotyczy wielu z nas (prędzej czy później) a więc nie powinien być aż tak rażący, a jeśli kogoś on tak bardzo razi - to Przepraszam! Nie ukrywam, że liczę na zrozumienie jak i wsparcie (jakie tu już otrzymałam, za co ogromnie dziekuje :całus: ) co do poruszonego przeze mnie tematu. Moc serdeczności dla Was Wszystkich Kochani :serce: Raz jeszcze, życzę pieknego i spokojnego dnia... :)

Edytowane przez Hal

1 minutę temu, Mirelka1965 napisał:

A właśnie, że tu niewielu zagląda...tylko tacy wytrwali jak my :haha: Dużo odwiedzających patrzy na stronę główną i tam się udziela :tak2: Tutaj to tylko stali bywalcy mogą podpowiedzieć co, nieco.....:tak2:

Tak, Zus i ubezpieczenia w kraju czy za granicą to poważne sprawy i wciąż wracają ale we fragmentach.

Tu ich nikt nie doczyta, a powinien być osobny dział na pierwszej stronie i najlepiej gdyby nasze forum czy raczej nasza droga @Redakcja zatrudniła eksperta, który by coś od czasu do czasu napisał, bo niewiedza bywa wielka. a my pisalibyśmy w odpowiednim miejscu bieżące komentarze.

• Lubię to 2

9 minut temu, jolantapl. napisał:

Tylko ,że na tym forum przy kawie poruszamy różne sprawy no i tu najwięcej osób zagląda szczególnie tych,którzy są wrażliwi na sprawy innych ludzi i chętnie pomagają .

Otóż to Droga Joleńko :serce: Wielkie dzieki... :)

3 minuty temu, Hal napisał:

Być może masz rację, ale nie bardzo wiedziałam gdzie podziać się z tym jakże dla mnie ważnym tematem (myślę, że też i dla wielu innych również) i dlatego napisałam tutaj na "Kawie" Mam nadzieję, że mój temat dotyczy wielu z nas (prędzej czy później) a więc nie powinien być aż tak rażący, a jeśli kogoś on tak bardzo razi - to Przepraszam! Nie ukrywam, że liczę na zrozumienie jak i wsparcie (jakie tu już otrzymałam, za co ogromnie dziekuje :całus: ) co do poruszonego przeze mnie tematu. Moc serdeczności dla Was Wszystkich Kochani :serce: Raz jeszcze, życzę pieknego i spokojnego dnia... :)

@Hal pod jednym względem @Serenity ma rację....tutaj możemy doradzić, ale gdybyś założyła wątek, to może odezwałby się ktoś, kto podobne zdarzenie i sytuację miał, przerabiał i może konkretnie doradzić :tak2:

8 minut temu, Mirelka1965 napisał:

A właśnie, że tu niewielu zagląda...tylko tacy wytrwali jak my :haha: Dużo odwiedzających patrzy na stronę główną i tam się udziela :tak2: Tutaj to tylko stali bywalcy mogą podpowiedzieć co, nieco.....:tak2:

Dokładnie Mirelko :serce: Moc serdeczności Serce :serce: Cudownego dnia Ci życzę... :)

5 minut temu, Mirelka1965 napisał:

@Hal pod jednym względem @Serenity ma rację....tutaj możemy doradzić, ale gdybyś założyła wątek, to może odezwałby się ktoś, kto podobne zdarzenie i sytuację miał, przerabiał i może konkretnie doradzić :tak2:

Być może Mirelko :serce: Ale ja jakoś nie mam daru do tego rodzaju tworzenia, ja po prostu lubię szczerze i od serca z Każdym porozmawiać, na dosłownie wszystkie tematy życia... tam gdzie są wspaniali Ludzie :) Tak jak Wy tu Kochani :serce: Do zobaczenia :całus:

no to ja opowiem coś lekkiego i jednocześnie przerażającego niewiedzą i o Zusie.

Jechałam kiedyś, z 5 lat temu,  z grupą starszych opiekunek i jedna chwaliła się, że agencja ( potężna międzynarodowa PR...24)  płaci za nią nawet więcej niż ona za swojego niepracującego męża na poczcie płaci ! oni płacili coś 46 zł a ona całe 60zł...miesięcznie oczywiście. Tak mało niektórzy wiedzą..

• Lubię to 1

12 minut temu, Serenity napisał:

Tak, Zus i ubezpieczenia w kraju czy za granicą to poważne sprawy i wciąż wracają ale we fragmentach.

Tu ich nikt nie doczyta, a powinien być osobny dział na pierwszej stronie i najlepiej gdyby nasze forum czy raczej nasza droga @Redakcja zatrudniła eksperta, który by coś od czasu do czasu napisał, bo niewiedza bywa wielka. a my pisalibyśmy w odpowiednim miejscu bieżące komentarze.

@Hal pytała i my jej staramy się udzielić jakiś wskazówek i informacji  a reszta mnie nie obchodzi kto to jeszcze będzie czytał czy nie czytał .

• Lubię to 2

13 minut temu, Mirelka1965 napisał:

Wcale się nie dziwię.....już trzy dni żadnego sweterka nie pruła.....:haha:

A ja właśnie skończyłam moje pierwsze "Łapacze snów" Jeden dla mojej Córci :serce: "Kryształowy deszcz" z trzech elementów i drugi "Perłowe promienie słonca" dla Przyjaciółki mojej Wnusieńki Ani, czyli dla Daruni :serce: Teraz muszę je tylko nałożyć na koła i pozawieszać frędzelki, no i będą gotowe by dostarczyć je do właściwych ich Właścicielek :)Oto one :( no niestey nie moge ich wstawić, bo zdjęcia są za duże ale jak syn wstanie ~ bo jest po pracy (nocnej zmianie) to mi je zmniejszy i je tu później pokażę, a tymczasem miłego dnia Drogie Serdeńka :serce:

• Lubię to 1

10 minut temu, jolantapl. napisał:

@Hal pytała i my jej staramy się udzielić jakiś wskazówek i informacji  a reszta mnie nie obchodzi kto to jeszcze będzie czytał czy nie czytał .

I za to najbardziej Tobie Joleńko :serce: i Wam Kochani :serce: Bardzo serdecznie dziękuje :róża:... :)

• Lubię to 1

28 minut temu, Mirelka1965 napisał:

Wierzysz w to ? tu jest ponad 6000 tematów .

• Lubię to 1

28 minut temu, Mirelka1965 napisał:

No fakt Mirelko :serce: Ale myślę, że takich Osób :) Jest tu bardzo duzo i te wiadomości mogą też im się przydać, gdy tu zajrzą... :)

• Zgadzam się 1

1 minutę temu, jolantapl. napisał:

Wierzysz w to ? tu jest ponad 6000 tematów .

Dlatego właśnie tu o tym napisałam, bo wiem że tu jest nas najwiecej i to jest najpiękniejsze, że właśnie tu Jesteście Serdeńka z Waszymi Szlachetnymi Sercami :serce: Dziękuje bardzo... :róża::) 

• Lubię to 1

35 minut temu, Serenity napisał:

Tutaj, też może napisać czy dołączyć się do bierzącej dyskusji... :)

• Zgadzam się 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...