Skocz do zawartości

Poskarżyjki.

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno mnie tu nie bylo....

Ostatni raz dalam babce jogurt z musli.

Walnela tak,echchc:rozpacz:

Obiadu nie chciala.

Ja glupia, zaproponowalam jej jogurcik z musli:mur:

Tal ladnie wymylam dzisiaj jej lazienke

a teraz 

od nowa, myj dezynfekuj.

No to sie pozalilam.

2 godziny temu, sayonara 52 napisał:

Dawno mnie tu nie bylo....

Ostatni raz dalam babce jogurt z musli.

Walnela tak,echchc:rozpacz:

Obiadu nie chciala.

Ja glupia, zaproponowalam jej jogurcik z musli:mur:

Tal ladnie wymylam dzisiaj jej lazienke

a teraz 

od nowa, myj dezynfekuj.

No to sie pozalilam.

Ale za to jak się wylaszczysz jak się tyyyle napracujesz:szydera:

@erika jak mi zle tu wylewam zale.

siedze juz tak dlugo..

skad wiem na co trafie, moze na uporczywa biegunke ,czy galopujaca demencje.

Kasa jest b.dobra, stosunki z rodzina tez.

Do konca roku pracuje i koncze kariere.

Nie chce isc pracowac za 1400 ojro.

A tak, to mi sie uleje ,i jest mi lzej.

54 minut temu, Dodzisława napisał:

Witam we właściwym wątku. Od dziś będę tu stałym gościem. Dziś miałam kilka ścięć z panem prawnikiem, z tytułem doktora, czyli moim podopiecznym. Okazuje się, że on wszystko wie lepiej, pyta po co wodę gotuje w czajniku i dlaczego obcinają tuje na granicy jego posiadłości i sąsiada. Wytłumaczyłam, niby zrozumiał a potem zażądał rozmowy z sąsiadem. Ten po spożyciu obiadu w Dyrdy przyleciał i objaśnił uniżenie. Aktualnie słucham różańca w niemieckim tv trwam. Boże, daj mi siły.

Może go zapytaj czy zna Prawo Pracy?

A poza tym to współczuję. I podziwiam. Ja bym już stamtąd wybyła. Nerwowa jestem ostatnio i na upierdliwość mam alergię.

Godzinę temu, Dodzisława napisał:

Okazuje się, że oprócz ślepoty , Parkinsona, pan ma demencję i podły charakter. Ocipieje. Ja się nie nadaje do takich przypadków. A miało być tylko silne niedowidzenie i trzęsące się ręce. Tak miało być.

@Dodzisława już wcześniej się zastanawiałam po kim córeczka ma wstrętny charakter, wspominałaś o zeszłej już żonie z podłym charakterem, a to się okazuje kumulacja wrednych genów. Jak zwykle agencje mają własną interpretację schorzeń na jakie chorują pdp 

4 godziny temu, malgosienka napisał:

@Dodzisława zawsze jest inaczej niż miało być...,eh...:( ty tam zostajesz w końcu czy wyjeżdzasz? dużo sił życzę

Oczywiscie, że wyjeżdzam, ale z zachowaniem okresu wypowiedzenia, czyli za 2 tygodnie. Dziękuję, a Ty nie wracaj do wariatów. Nigdy nie jest lepiej u takich ludzi, tylko gorzej. Nawet jak jest dobrze to powroty powodują , że jest się traktowanym jak po prostu niezbędny sprzęt domowy. Wiem coś o tym. 8 lat ponad byłam na szteli marzenie, ale jednak po kilku latach spowszedniałam i ja to czułam. W finansowych bonusach również, choć  zarabiałam tam bardzo dużo za prawie nic nierobienie.

2 godziny temu, Afryka napisał:

@Dodzisława A może zapytamy kto się nadaje albo kto się pisze z naszego grona na takie miejsce :d... Coś mi się widzi, że będzie "las rąk". 

A tak na marginesie, wytrzymasz tyle ile założyłaś sobie? 

Muszę wytrzymać okres wypowiedzenia. Zepnę poślady , olewator na cały regulator i dam radę, co mam nie dać. W koncu nikt mi tu krzywdy nie robi, bo wariatek nie ma  przecież. Z dziadem sobie radze doskonale, a jak nie radzę to ignoruje i juz.

@Afryka Oczywiście Afryko, że będzie ,,las rąk,, :d , jest tylko jeden problem mały, tu potrzebny dobry język i bardzo czynne prawo jazdy, a z tym moze byc juz gorzej :d :d :d . Tutaj wytrzyma tylko zahukana opiekunka z misją :d . Ale taka na ogół nie mówi dobrze po niemiecku ani nie jeżdzi autem . :d . No nic, czekajmy konca.

22 minut temu, Dodzisława napisał:

@Afryka Oczywiście Afryko, że będzie ,,las rąk,, :d , jest tylko jeden problem mały, tu potrzebny dobry język i bardzo czynne prawo jazdy, a z tym moze byc juz gorzej :d :d :d . Tutaj wytrzyma tylko zahukana opiekunka z misją :d . Ale taka na ogół nie mówi dobrze po niemiecku ani nie jeżdzi autem . :d . No nic, czekajmy konca.

O kuźwa ....nie mam prawa jazdy ...znaczy sie za misjonarkę popitalam . Trudno ...może na jakiejś misji coś na misjonarza się trafi  :szydera:

10 godzin temu, Afryka napisał:

"las rąk". 

mam tam wpaść, jak ruska onuca w walonka i poukładać klyjentelę-zapyziałych kundli???(kundli, od Kunden).
Słyszałem, że jeden raz w tygodniu mięso! A czi do wiwatu???
Dmuchnąłem w trąbkę i mi wyszło, że w najbliższej przyszłości @Dodzisława jednak będzie dobrze, i wszystko się poukłada. A ten epizod, to już historia.
To ja(1 os. l. poj.), wróżący kornecista Tobie to mówi.

By w temacie, to poskarżam.

:szydera::zdrówko::szydera:

@LACH Dziekuję Lachu za wsparcie, szczególnie że podane w humorystyczny sposób. Jam wojowniczy baran i tak łatwo się nie poddaję. Właściwie to w sytuacjach ekstremalnych, nigdy się nie poddaję i walczę. Z koniem kopać się nie umiem, ani z betonem rozmawiać, bo to jak rozmowa .....uja z butem :d . Mięsa jeść nie muszę, wyjdzie mi to tylko na zdrowie, podobnie jak innych frykasów. Zresztą tutaj jest 70 euro na tydzień na jedzenie i póki co zapasy są dostepne, oprócz ,,półkowników,, z czasów Bismarcka, ale tych przecież nie ruszam. Mam cudowną dietę odchudzającą , bez obciążenia psychicznego. Wszak to jest tylko zdrowe odzywianie. Kg lecą, więc w sumie to nie wiem czy ja nie powinnam im dopłacic :d :d :d . Za chwilę idę pana wyspacerować, jak na złość nie chce padać :d :d :d . Do potem mili moi.