Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Joy napisał:

@ewa14 po tych dzisiejszych przygodach powinnam napisać _odpoczywaj w spokoju :szydera: ale to głupio się kojarzy więc normalnie _spokojnej nocy :cmok:

Joy.....jakkolwiek by to nie zabrzmiało.........najważniejsze, ze efekt osiągnięty, czyli wyspałam sięxd

• Lubię to 3

A teraz dzień dobry Wszystkim, w ten zimny i pochmurny poranek.

Wyspana, wypoczęta mogę rozpocząć kolejny dzień świstaka...........ale z tym poczekam, aż Andzia otworzy swe oczęta, a to nastąpi gdzieś koło godziny 10.

Wszystkim miłego, spokojnego dnia życzę:cmok:

Uwaga!!!!  Jutro w DE dzień wolny , czyli wszystko pozamykane .:gazeta:

• Lubię to 7

Dzień dobry ......

Za oknami szaro ,buro i ponuro ...cugaski jakieś tam już wyjarane ....kawa wypita ...jeszcze dobra godzina słodkiego leniuchowania a potem już tylko robota : pomóc PDP-mu wstać z łóżka ....toaleta poranna ...śniadanie ...po śniadaniu pomóc mu usiąść w fotelu i czuwanie, kiedy wasser tabletka zawoła o upust wody z organizmu .Koło południa pauza ...później znów czuwanie i ....aby do wieczora , do jakiejś 19-tej , bo wtedy zaczyna się rozrywka ...doktor chce spać a ja z nim się przekomarzam ...czasem kłócę , opitalam , że do przynajmniej 20.30 ma siedzieć na doopie . I tak leci dzień za dniem . Jutro święto ...święto duszowania też i wyjątkowo w środę , bo w tą sobotę nierealne - moje wolne pół dnia . Może nawet przejdę się gdzieś ...chyba , że będzie padało ...no to nie da rady   :szydera:....

Miłego , spokojnego dnia MRÓWECZKI :cmok:

Kasa spowodowała że chodzę się na dwutygodniowe urlopy :d A po za tym, to zdecydowanie zgadzam się, nie każdy nadaje się do tej pracy. Mój trzeci dzidzia w karierze niemieckiej, nieodżałowany Ditmar, to chyba marzenie dla opiekunów. Jechałem do niego po 4 tygodniach pracy u innego pacjenta, który wziął i mi zmarł był (ostra białaczka). Agencja informowała o początkach demencji, inkontynencji, cukrzycy, wyłamanym kolanie; takie pierdoły. Poprzedni opiekun zachlał ryja, Ditmar ponad dobę leżał we własnych dochodach bez jedzenia i picia. Pojechałem. Syn na miejscu podał mi plan dnia. Dzidzia śpi do 12.00, by drzemać cały dzień i zurick do łóżka ok. 20.00. Bajka. Już po kilku dniach wiedziałem, że dziadzio przede wszystkim cierpi na ciężką depresję. Żadnej demencji. Powiedziałem o moich spostrzeżeniach rodzinie i tak dowaliłem sobie roboty tym samym, że hej:d . Zaczeły się terapie, aktywizowanie, motywowanie. Ale nie żałowałem i nie żałuję. Ditmar był pierwszym i póki co jedynym Niemcem którego naprawdę polubiłem i tęsknię za nim czasami. Ale zmieniłem agencję i już się pewnie nie spotkamy.

• Lubię to 6

Dzień dobry,

U mnie wtorek to pół dnia wolnego, kiedy zawsze jadę do miasta.....kupił nie kupił ale popatrzeć i pooglądać warto. Chociaż prawdę mówiąc nic nie potrzebuję ale jak coś w oko wpadnie to trudno sobie odmówić....kolejnej pary butów albo jakiejś szmatki.....:d

Miłego i spokojnego dnia  :cmok:

• Lubię to 6

Godzinę temu, foczka63 napisał:

Z rozmów zopiekunkami i opiekunami wynika ,że każdy może nim zostać.Czy się każdy do tego zawodu nadaje to juz inna bajka...

Ciemno,zimno,śpiąco,ale wstać mus:(Się dzień dobry z Wami opiekunkami i opiekunami:)

Idzie Grześ

Przez wieś

Dzidzię ma

Na pleckach

Kruszynka

Mówili

A dzidzia 

Nielekka...

Idzie Grześ

Przez wieś

I rozmysla

Sobie

Parę euro

Więcej.....

Lecz

Co ja tu

Robię???

Po to

Trenowałem

Przez 

Szpitalne lata

By z niemiecką

Dzidzią

Po wsi

Dzisiaj

Latać?

Genialne :d

• Lubię to 4

49 minut temu, ewa14 napisał:

A teraz dzień dobry Wszystkim, w ten zimny i pochmurny poranek.

Wyspana, wypoczęta mogę rozpocząć kolejny dzień świstaka...........ale z tym poczekam, aż Andzia otworzy swe oczęta, a to nastąpi gdzieś koło godziny 10.

Wszystkim miłego, spokojnego dnia życzę:cmok:

Uwaga!!!!  Jutro w DE dzień wolny , czyli wszystko pozamykane .:gazeta:

Szkoda że nikt na forum tak pięknie nie ostrzegał w marcu... pierwsze miesiące niemieckiej przygody. Nie wiedziałem że Wielki Piątek to dzień wolny od pracy. Ależ ja wtedy byłem w doopie :d

• Lubię to 5

35 minut temu, Basiaim napisał:

Właśnie się dowiedziałam, że mam urodziny dzisiaj :haha:

Pdp złożył mi życzenia.

Potem zmienił je jednak na życzenia noworoczne .

Tak więc- szczęśliwego Nowego roku, kochani :haha:

To ja życzę Ci wszystkiego najlepszego..:oklaski: Nieważny powód...:oklaski:

Dzień dobry.Pora szykować się do roboty.Walizka i bilet już kupione.Jeszcze fryzjer,lekarz bo coś tam brakuje i można się pakować.I jak zwykle połowy szmat nosić nie będę.Tyle lat doświadczenia i ciągle wożę ciuchy bez sensu . Zobaczymy czy teraaz się uda.Miłego dnia życzę wam kochani.

Z urlopowego stanowiska siorbankowego melduję się z opóźnieniem...:cześć3: Wczorajsze grzybobranie było wyczerpujące...kondycja poszła się rzeźbić...zwłaszcza z felernym paluszkiem...:haha:W lesie sucho...grzybów mało....gdyby nie maślaki, to nawet kosza byśmy nie uzbierali...:słabo: Czyszczenie zabrało czas forumowy...a przed i po brudnej roboty pospałam sobie.....zmiana klimatu wymaga odespania....:haha: Niemniej jednak życzę wszystkim miłego dzioneczka....image.png.de4df5d0c67a9ff976ad0883dad02107.png

43 minut temu, Grzegorz B napisał:

Kasa spowodowała że chodzę się na dwutygodniowe urlopy :d A po za tym, to zdecydowanie zgadzam się, nie każdy nadaje się do tej pracy. Mój trzeci dzidzia w karierze niemieckiej, nieodżałowany Ditmar, to chyba marzenie dla opiekunów. Jechałem do niego po 4 tygodniach pracy u innego pacjenta, który wziął i mi zmarł był (ostra białaczka). Agencja informowała o początkach demencji, inkontynencji, cukrzycy, wyłamanym kolanie; takie pierdoły. Poprzedni opiekun zachlał ryja, Ditmar ponad dobę leżał we własnych dochodach bez jedzenia i picia. Pojechałem. Syn na miejscu podał mi plan dnia. Dzidzia śpi do 12.00, by drzemać cały dzień i zurick do łóżka ok. 20.00. Bajka. Już po kilku dniach wiedziałem, że dziadzio przede wszystkim cierpi na ciężką depresję. Żadnej demencji. Powiedziałem o moich spostrzeżeniach rodzinie i tak dowaliłem sobie roboty tym samym, że hej:d . Zaczeły się terapie, aktywizowanie, motywowanie. Ale nie żałowałem i nie żałuję. Ditmar był pierwszym i póki co jedynym Niemcem którego naprawdę polubiłem i tęsknię za nim czasami. Ale zmieniłem agencję i już się pewnie nie spotkamy.

nie mow...HOP...nie wiesz co jeszcze ci pisane na niemieckiej ziemi:haha:

zycze ci zebys spotkal sie z nim..jezeli tego chcesz

• Lubię to 4

14 minut temu, Teresadd napisał:

Dzień dobry.Pora szykować się do roboty.Walizka i bilet już kupione.Jeszcze fryzjer,lekarz bo coś tam brakuje i można się pakować.I jak zwykle połowy szmat nosić nie będę.Tyle lat doświadczenia i ciągle wożę ciuchy bez sensu . Zobaczymy czy teraaz się uda.Miłego dnia życzę wam kochani.

Teresko wczoraj nie zdążyłam  - wszystkiego naj...…...

• Lubię to 4

pozniej niz zwykle ale serdecznie sie witam z panstwem....oby dzionek byl lepszy od wczorajszego...tu slonecznie ale chlodno...plus4...

pewnie wszyscy juz po kawie ale gdyby ktos mial chetke...zapraszam...mam w zanadrzu troche

na dzisiaj planow niet...to co na dzisiaj bylo zrobilam wczoraj wiec....zostaje babka...mycie itd...w tzw miedzyczasie jakies jadlo zapodam...ale na zupelnym luzie...

jutro sroda ..wolne az szkoda ze wszystko zmk....ale mam tu lasow cale mnostwo i drogi frozki szutrowe wiec czas spedze pewnie na swiezycm powietrzu

do potem kochani

• Lubię to 5

Godzinę temu, Basiaim napisał:

Właśnie się dowiedziałam, że mam urodziny dzisiaj :haha:

Pdp złożył mi życzenia.

Potem zmienił je jednak na życzenia noworoczne .

Tak więc- szczęśliwego Nowego roku, kochani :haha:

o...to z okazji i bez okazji najlepszego zycze....dobre slowo zawsze w cenie:dobrze:

• Lubię to 3

26 minut temu, Mirelka1965 napisał:

To ja życzę Ci wszystkiego najlepszego..:oklaski: Nieważny powód...:oklaski:

A jak dzisiaj koncert życzeń ,to ja sobie życzę focię z wczorajszego grzybobrania...kurde blaszka, maślaków to ja w tym roku nie nazbierałam,a z nich najpyszniejsza smażonka.

7 minut temu, lucyna.beata napisał:

nie mow...HOP...nie wiesz co jeszcze ci pisane na niemieckiej ziemi:haha:

zycze ci zebys spotkal sie z nim..jezeli tego chcesz

Wiesz co, fajnie by było. Facet okazał się naprawdę miłym, dobrym i bardzo ciepłym człowiekiem. 

• Lubię to 2

Witam Wszystkich.Spokojnego wtorku życzę.Dotarłam do pracy.Po zmienniczce która tu stażuje 2 rok i z językiem perfekt, ciężko będzie sprostać .Babcia  wiadomo - patrzy jak patrzy.Wiem tylko że 7-dzieci , jedna córka wpada codziennie a druga obiady czwartkowe a reszta nie wiem kiedy?.Przed wyjazdem powiedziała że firanki to ręcznie pierze????? i bardzo oszczędna...… do wieczorkaO.o

• Lubię to 7

4 minuty temu, Afryka napisał:

A jak dzisiaj koncert życzeń ,to ja sobie życzę focię z wczorajszego grzybobrania...kurde blaszka, maślaków to ja w tym roku nie nazbierałam,a z nich najpyszniejsza smażonka.

Chcesz w dziób z rana za podżeganie ?:szydera:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...