Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.04.2019 o 11:42, salazar napisał(a):

Sorry, myślałam, że nie wiesz :).

Cała przyjemność po mojej stronie. Może ktoś skorzysta i poczyta, mnie na początku pracy w De bardzo ciekawiły typowe zachowania i tradycja bawarska. Piszę "bawarska", bo poza Bawarię wyściubiam nos tylko turystycznie ;).

Rozwiń  

:cmok:nie przepraszaj, to było miłe.

• Lubię to 2

Witam kochani serdecznie w to piękne słoneczne popołudnie :)

Ja już też odliczam dni, godziny, minutki i nie wiem co tam jeszcze ...w poniedziałek wyruszam w siną dal w okolice Frankfurtu, jakby ktoś coś, jakaś wspólna pauza czy kawka to ja bardzo chętnie sobie popśiutam' 

Ale muszę najpierw wybadać teren bo jakby nie było, nowy teren do obcykania :hura:

Miłego popołudnia życzę :cmok:

• Lubię to 3

W dniu 29.04.2019 o 17:00, Teresadd napisał(a):

Chyba.A tak na poważnie,to teściowa mojego syna ,młodsza ode mnie kobieta wystawia obraz święty w okno i wszystko z kontaktów wyłącza jak burza nadchodzi.I zabobonna jest w innych kwestiach ,ale wstyd mówić ,bo mamy XXI wiek.

Rozwiń  

Jeżeli jest katoliczką,.to ma duży grzech. Razem z moją Tesciopedią będą się grilować. Nie,  na na łykendzie majowym,  we w Piekle...:d

P.s.

W pt.wyjezdzam,  umowa podpisana,  a dziadek jeszcze w szpitalu. Mam nadzieję,  że mnie nie wrócą z drogi..

• Lubię to 5

W dniu 30.04.2019 o 04:55, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Dzień dobry .....

Wieczorem padłam jak kawka . Prawie bladym świtem , bo już od pół godziny  jestem na nogach... rześka , radosna jak szczygiełek .Na dzisiaj  zaplanowane mam jakieś małe wyjścia , nawet wyjazdy z tym , że w gości nie wybieram się ...najwyżej mogę późnym popołudniem przyjmować gości u siebie , więc jakbyś @lucyna.beatamiała ochotę a była w pobliżu to serdecznie zapraszam . Oczywiście , jeśli ktokolwiek będzie w mojej okolicy to również serdecznie zapraszam :dKoło południa wyskoczę tylko do miasta wojewódzkiego , gdyż muszę odebrać swój własny dokument , który od miesiąca oczekuje na mnie gotowy , jeszcze ciepły i ze zdjęciem bez makijażu , niezasłoniętymi przez grzywkę brwiami ....normalnie za sam wygląd dałabym sobie z osiem lat do odsiadki i to bez prokuratora . To sie rozpisałam ...ale jeszcze trochę sobie popiszę i poczytam  ...na razie nic innego , ważniejszego do roboty nie mam  :szydera:

Miłego , ciepłego dnia :cmok: 

Rozwiń  

obok ciebie paletac sie bedzie chyba mirela jakos tak...ja mam tu kochana troche do zalatwienia ale za zaproszenie dziekuje i przy okazji sie pojawie niczym zly duch ha ha ha 

• Lubię to 3

W dniu 30.04.2019 o 15:38, beatrix+ napisał(a):

@INEZ Nie,  dla mnie nowe. Starszy leżaczek do opieki. 

Rozwiń  

Leżaczek jest najlepszy do opieki.4 lata miałam Pdp leżącego.Trochę popytasz na początku,a potem już poleci.Powodzenia.

W dniu 30.04.2019 o 17:46, Teresadd napisał(a):

Leżaczek jest najlepszy do opieki.4 lata miałam Pdp leżącego.Trochę popytasz na początku,a potem już poleci.Powodzenia.

Rozwiń  

Mnie jakoś leżący podopieczny nie "leży" sama nie wiem dlaczego ????może wspomnień z przeszłości się boję ????

• Lubię to 2

W dniu 30.04.2019 o 17:42, lucyna.beata napisał(a):

dobra...ide zalegnac sobie ot tak ogladac costam mam zamiar ...oby wiadomoci bo cisnienie skoczy 

milego wieczoru zycze zatem i spadam.....

siemtrzymcieguggy.gif

Rozwiń  

Miłego wieczorku Lucynko :)

• Lubię to 3

W dniu 30.04.2019 o 18:26, INEZ napisał(a):

Mnie jakoś leżący podopieczny nie "leży" sama nie wiem dlaczego ????może wspomnień z przeszłości się boję ????

Rozwiń  

Mnie też leżaczek" nie pasiłby...lubię spacerować, powozić to tu to tam, wyjść do kina, teatru czy na kawusię dobrą z pdp. no ale  lubi się to co się ma a nie to co się chce ;) 

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 2

W dniu 30.04.2019 o 19:08, Wiola7658 napisał(a):

Mnie też leżaczek" nie pasiłby...lubię spacerować, powozić to tu to tam, wyjść do kina, teatru czy na kawusię dobrą z pdp. no ale  lubi się to co się ma a nie to co się chce ;) 

Rozwiń  

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma:cmok:

• Zgadzam się 1

W dniu 30.04.2019 o 19:08, Wiola7658 napisał(a):

Rozwiń  

Wolałabym  leżących niż uciekających lub usilnie próbujących gotować demencyjnych ....chyba . Owszem z tego co się słyszy bywają PDP-ni z którymi chodzi się do kina , teatru ...na kawusię , ale tłumów to raczej ich nie ma  :haha:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...