Skocz do zawartości

  • Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Ulubione dania na obiad


 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  W dniu 8.12.2017 o 05:47, jolantapl. napisał(a):

Ale nie ma być standard tylko coś oryginalnego .A ryba po grecku bardzo smakowała mężowi mojej koleżanki jak u mnie byli a on Niemiec jest to może i dziadkowi @lucyna.beata by zasmakowała .

Rozwiń  

Ja przypuszczam, że Duńczyk @lucyna.beata nie jadł ani ryby po grecku, ani po parysku, więc dla niego wszystko co przygotuje jest oryginalne :haha:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.12.2017 o 05:50, Mirelka1965 napisał(a):

Ja przypuszczam, że Duńczyk @lucyna.beata nie jadł ani ryby po grecku, ani po parysku, więc dla niego wszystko co przygotuje jest oryginalne :haha:

Rozwiń  

My wszyscy pracujący w opiece to oryginały jesteśmy nie mówiąc już o naszym gotowaniu :p

  • Lubię to 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.12.2017 o 05:15, Maria Jolanta napisał(a):

A może spróbuj jak @jolantapl.usmażyć obtoczonego w pestkach dyni i słonecznika ? Pyszny jest też doprawiony jak leci, wysmarowany jakimś pikantnym sosem albo chutney'em.

Por jest idealny na surówkę do ryby. Kroisz białą część ( zielona za twarda ), ścierasz jabłuszko, doprawiasz cytryną, majonezem i/albo jogurtem, przyprawiasz i gotowe.

Marchewka do ryby jak dla mnie za słodka i za mdła...

 

Rozwiń  

mniam...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.12.2017 o 05:15, jolantapl. napisał(a):

Ja z pora mi marcheweczki zrobiłabym zwykłą surówkę .Nie wiem czy Twój dziadek lubi warzywa surowe czy na ciepło można zrobić i tak i tak .Jak na ciepło to tylko trochę poddusić na maśle najpierw marchewkę a potem dodać pora.Na rybę nie mam pomysłu jakiegoś oryginalnego  ale kiedyś pisała,że opanierowałam filet z kurczaka zamiast w bułce tartej to w ziarnach słonecznika i dyni ładnie to wygladało na talerzu .A przypomniało mi się jak robiłaś kiedyś rybę po grecku to mozesz zrobić tylko z tymi dwoma warzywami bez kukurydzy też takie coś innego bedziesz miała :)

Rozwiń  

@jolantapl.

on nie jest trawozerny jak ja:d...mieso mieso mieso..i moglby codziennie bekon jescO.o..ale zrobie mu tego sandacza i surowymi warzywami jak nie zje to bedzie wiecej dla mnie..ja juz miałam reszte sandacza  po grecku nawet nie powochal..krecil nosem a ja mu ze skandynawowie to narod rybozerny i sledziolubny a on...ze innym wcieleniu to moze teraz on chce MIESA :d 

  • Lubię to 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.12.2017 o 05:17, jolantapl. napisał(a):

W jednym czasie to napisałyśmy .Ja bym jednak postawiła na rybę po grecku czyli ryba i warzywa na ciepło .A surówki z pora można dodać jeszcze ananasa .

Rozwiń  

nie mam ale cos wymysle...w koncu z polski jestesmy co nie????

  • Zgadzam się 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.12.2017 o 07:05, Mirelka1965 napisał(a):

Obojętnie co na talerz położysz....ale kucharka.gif.655c91aab7bd22a22a3b7047e3fdadaf.gif jak podasz w taki sposób i w takim stroju...to ho, ho, ho....:haha: Na pewno zadziwisz...:haha:

Rozwiń  

O tak pomykasz Mirelka ? To po co sie trudzisz i wymyslasz smakolyki, 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.12.2017 o 06:30, lucyna.beata napisał(a):

@jolantapl.

on nie jest trawozerny jak ja:d...mieso mieso mieso..i moglby codziennie bekon jescO.o..ale zrobie mu tego sandacza i surowymi warzywami jak nie zje to bedzie wiecej dla mnie..ja juz miałam reszte sandacza  po grecku nawet nie powochal..krecil nosem a ja mu ze skandynawowie to narod rybozerny i sledziolubny a on...ze innym wcieleniu to moze teraz on chce MIESA :d 

Rozwiń  

Moze zrob mu na ...slodko,,

skandynawowie maja takie zboczone gusta:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.12.2017 o 19:26, sayonara 52 napisał(a):

A kto z was zna przepis na ,,spitzkohl,, po ichniemu, tzn niemiecku,

Jadlam ale nie wzielam przepisu a ,,osoba,, wyjechala,, 

PDP zapytala czy moge zrobic..

jasneeee

tylko jak?

wiem ze w tej co jadlam byla musztarda ,

Rozwiń  

Sorki...nie pomogę....:( Dla mnie to zwykła kapusta, a kapusty z musztardą nie jem....:oops:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.12.2017 o 19:26, sayonara 52 napisał(a):

A kto z was zna przepis na ,,spitzkohl,, po ichniemu, tzn niemiecku,

Rozwiń  

1.Spiczastą kapustę zrobiłabym jak nasz bigos. Kapusta poszatkowana, boczek wędzony podsmażony, cebulka zeszklona ( może być bez przecieru jednego dnia , a drugiego z przecierem) , sól, pieprz. Finisz :oklaski:

  • Lubię to 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 8.12.2017 o 20:06, Heidi napisał(a):

1.Spiczastą kapustę zrobiłabym jak nasz bigos. Kapusta poszatkowana, boczek wędzony podsmażony, cebulka zeszklona ( może być bez przecieru jednego dnia , a drugiego z przecierem) , sól, pieprz. Finisz :oklaski:

Rozwiń  

@sayonara 52 pisała coś o musztardzie O.o Tak, po naszemu to nie sztuka :trele:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij



O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

×
×
  • Dodaj nową pozycję...