Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Kolodko napisał(a):

Kiedy poparasz się już trochę tą profesją, przekonasz się, że są jeszcze bardziej fantastyczne osobowości wymagające opieki. Np. u malarzy. Albo u malarzy uzależnionych. W ogóle u artystów, czy celebrytów.

*Michał odpowiada tylko w piątki i też nie we wszystkie.
*A jeśli rzucisz nałóg, to pożegnaj się z opieką, bo inaczej wrócisz do niego. Chyba, że będziesz uprawiał ją kameralnie. Np. jako rekruter. To wtedy jest nadzieja na uwolnienie się. Ale gwarancji nie dam.

Trochę już popracowałem i przekonałem się, że bardziej wkurzają mnie wszędzie *wulgaryzm* się opiekunowie, zwłaszcza prawicowi co to pozjadali wszystkie rozumy i wyrzucani wracają pod innymi nazwami, niezłomnie. 

Jesteś rzecznikiem Michała?

Rzuciłem palenie i z opieką się nie pożegnałem. 

W dniu 7.12.2024 o 14:15, Kolodko napisał(a):

To gryps? Z więzienia czy psychiatryka, bo trudno faceta po twarzy rozgryźć? 

W dniu 6.12.2024 o 17:59, Kolodko napisał(a):

Dziewczyny, o której zaczynacie pracę w opiece?

Ona wyjątkowo nadaje się do opieki. Do towarzystwa. Na przykład.

Domyślam się że Twoja partnerka/żona/kochanka to typ pracownicy, która SŁUŻY PANU we dnie i w nocy. Jak na prawicową rodzinę przystało. Gdybyś nie robił w opiece to do dzisiaj byś pralki nie uruchomił. Tacy się nie kłócą, nie rozwodzą, żyją idealnie. A nie, zaraz. To Kurski i Kaczyńska nie są prawicowi? Pogubiłem się. 

Zgłaszam Twój profil za multikonto, bo masz tendencje do wsadzania wszędzie swojej polityki i ideologii!!! Od teraz będę to robił za każdym razem. 

Bajo! 

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2

Godzinę temu, Kolodko napisał(a):

Jakim ty jesteś ubogim człowiekiem.

Bardzo. Do takiego ja Ty - mędrca, światłego, tolerancyjnego, kochającego ludzi, do rany przyłóż człowieka to mi daleko. Przyglądnijmy się. 

W dniu 16.10.2024 o 11:41, Kolodko napisał(a):

Prezydent czepia się premiera.
I za co?
Za stare ,
demencyjne już pindzie,
wycierające sobie w internetach
bezzębne mordy
obrońcami polskich granic
ma przepraszać?
A niech tępa swołocz teraz
sama przeprasza za smród, który zostawiła w postach!

"Za stare , demencyjne już pindzie, bezzębne mordy, tępa swołocz"

I to wszystko tylko dlatego, że inni mają inne zdanie. Nie mogą. To takie prawe, takie katolickie, takie ludzkie. Narzucimy innym jak mają żyć. 

Konto zgłoszone. 

Edytowane przez Joker
  • Lubię to 1
  • Zgadzam się 2

Witajcie!

Dzisiaj mamy:

Dzień Bota
Dzień Praw Człowieka
Światowy Dzień Futbolu

Imieniny obchodzą Menas, Bogdał, Bogodał, Hermogenes, Loreta, Maur, Melchiades, Polidor, Switun, Unierad, Unirad.

Jutro w LM Lewandowski :siła: :piłka-do-nogi:

Miłego wieczoru.

• Lubię to 1

9 godzin temu, Kolodko napisał(a):

Dzień dobry

☝️

W dniu 16.10.2024 o 11:41, Kolodko napisał(a):

Prezydent czepia się premiera.
I za co?
Za stare ,
demencyjne już pindzie,
wycierające sobie w internetach
bezzębne mordy
obrońcami polskich granic
ma przepraszać?
A niech tępa swołocz teraz
sama przeprasza za smród, który zostawiła w postach!

Demencyjne pindzie, bezzębne mordy, tępa swołocz, chrońmy dzieci, Alleluja - powiedział Polak. 

Aż człowiekowi odechciewa się tu być. Dalej dajcie się dzielić na lepszy i gorszy sort. Chętnych nie brakuje. 

Dzień dobry mimo wszystko! Baba zjechała na święta i zaczyna rytuał przygotowań. Kocham ten czas! 

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

"Zmechanizowane oddzialy milycji OBYWATELSKIEJ,
oraz ormo-wska brać,
Zmobilizowane?
Skoszarowani?
Zasortowani?
Nakarmieni?
Napojeni?
(Pobudzeni farmakologicznie?)*
To jedziemy!
Sypać do koksownika!
I niech pała śmiga!!!"

Powitanie w Pionkach 43 lata temu.

W dniu 2.12.2024 o 22:50, Kolodko napisał(a):

NO~OC, NO~OC

To w której świątyni koncertują dziś te wszystkie celebryckie, zdemoralizowane łajzy na wyrywki śpiewające kolędy i lansujące się w kościołach?
Nie ma nic obrzydliwszego.

1 godzinę temu, Kolodko napisał(a):

To w której świątyni koncertują dziś te wszystkie celebryckie, zdemoralizowane łajzy na wyrywki śpiewające kolędy i lansujące się w kościołach?
Nie ma nic obrzydliwszego.

"Nie ma nic obrzydliwszego". Tu pełna zgoda :piona: Spokojnie, w tym roku już kilku takich łajz jak Adamczyk, Ogórek czy Rachonia nie zobaczymy w TVP (byłym kościele PiS). Nie będzie też ulubieńca Zenka. Piękny rok, nie zapomnę go nigdy! 

Dzisiaj obchodzimy

Dzień Pamięci Ofiar Stanu Wojennego
Światowy Dzień Skrzypiec

Imieniny obchodzą m.in. Antioch, Aubert, Auksencja, Auksencjusz, Auksenty, Edburga, Jodok, Orestes, Samboja.

Miłego dnia!

• Zgadzam się 1

5 godzin temu, Kolodko napisał(a):

(Pobudzeni farmakologicznie?)*

Do dziś obserwuję okrutne tragedie rodzin tych mołodców*.
Boże, uchowaj od złych wyborów w życiu.

*Staśków, Bolesławów, Wieśków, Edwardów, Wojtków, Czesławów, Remków, itd...

Agencja olała mój opis sytuacji i prośbę o przeniesienie. Dlatego po powrocie kończę z nimi współpracę.

Miałem długi czas bez pracy od zjazdu z poprzedniego stałego adresu gdzie w międzyczasie zmarła podopieczna, a tym tutaj gdzie trafiłem. Także finansowo stoję średnio.

Jestem 3 tygodnie i zostały mi 3 tygodnie. Niestety jestem zmuszony jeszcze jakoś przetrzymać ten czas.

Po zjeździe opisze to miejsce na różnych grupach przestrzegających przed minami na Facebooku i tutaj na portalu. Póki co za 3 tygodnie wraca masochista, którego zmieniałem. Ale potem będą tu chcieli wrzucić kolejnego nieszczęśnika. Trzeba ludzi ostrzegać.

• Lubię to 1