Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Też pamiętam jak tu się działo, że ciężko było nadążyć za rozmowami.  Ludzie generalnie "pouciekali" na opiekuńcze grupy facebook'owe... gdzie swoją drogą jest taki bu**el, trollowanie i chamstwo, że głowa mała. Jestem na kilku grupach i ciężko tam wytrzymać. Administratorzy nad tymi grupami praktycznie w ogóle nie panują i jest wolna amerykanka.  Choć z drugiej strony pewnie ciężko zapanować jeśli grupa ma np. 20 tys. członków.

Dla mnie jednak miejsca takie jak tutaj są dużo lepsze. Bardziej "rodzinne" i kameralne.

Ogólnie szkoda, że tak wyszło

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

Nie ma co zrzucać winy na innych tylko sami to miejsce zaniedbujemy. Ostatnio w busie słyszałem jak babeczki mówiły, że korzystają z Opiekunkaradzi.pl żeby szukać pracy i czytać, ale nie pisać. Tak jak pisał Waldi - wolimy scrolować i lajkować.    

• Lubię to 1

Hejka, dawno mnie nie było. Długa przerwa w pracy 😃 teraz krótki wypad  tylko 2,5 tygodnia 😁 we wtorek wracam do domu. Jupi :d Pomyślałam, że zajrzę do Was, ale widzę, że pustki ..... Miłej pracy życzę pozostającym na zleceniach a tym powracającym spokojnej i szczęśliwej podróży ❤️

• Lubię to 2

W dniu 21.09.2025 o 21:24, Waldi napisał(a):

A może już kawy nikt nie pije dlatego topik tak słabo aktywny …🧐

Lepiej późno niż wcale ,jak zrobisz to chętnie się napiję .Ja jednak staromodna jestem i chętnie wracam do forum .

Super, że wróciłeś do pracy ,ja też nadrabiam zaległości z tych 9 miesięcy, które mnie usadziły w domu .

Trzeba się cieszyć tym co mamy i doceniać to w każdej minucie naszej ziemskiej ,krótkiej wędrówki. 

Pozdrawiam z Rosrath :)

W dniu 8.10.2025 o 01:58, Joker napisał(a):

Nie ma co zrzucać winy na innych tylko sami to miejsce zaniedbujemy. Ostatnio w busie słyszałem jak babeczki mówiły, że korzystają z Opiekunkaradzi.pl żeby szukać pracy i czytać, ale nie pisać. Tak jak pisał Waldi - wolimy scrolować i lajkować.    

Szkoda ,bo też pamiętam czasy  jak forum tętniło życiem ,ale każdy wygodny teraz jest ,a tego ,że tak mało aktywnych osób w pisaniu ,to jakoś nie mogę zrozumieć.

Pozdrawiam i dziękuję, że tak dzielnie utrzymujesz forum przy życiu :)

W dniu 2.11.2025 o 10:44, SYLWIAK napisał(a):

Hejka, dawno mnie nie było. Długa przerwa w pracy 😃 teraz krótki wypad  tylko 2,5 tygodnia 😁 we wtorek wracam do domu. Jupi :d Pomyślałam, że zajrzę do Was, ale widzę, że pustki ..... Miłej pracy życzę pozostającym na zleceniach a tym powracającym spokojnej i szczęśliwej podróży ❤️

To tak jak ja ,starzy ,doswiadczeni opiekunowie i forumowicze powoli się wykruszają  .

Pozdrawiam serdecznie :całus-pocałunek-twarz:

Edytowane przez INEZ
  • Lubię to 1

43 minuty temu, Joker napisał(a):

Hej, dziołchy!!!

image.thumb.png.d53a9177069ae60ea9a56ed3155125e0.png

W tej chwili na forum jest 100 osób. I co? Siedzą na ofertach albo tylko czytają. I dobrze, bo jest tu sporo wartościowych rzeczy. 

Witajcie po przerwie.  

Mogłoby być jeszcze więcej tych wartościowych rzeczy ,bo wpisy na grupach fb świadczą, że świadomość opiekunów nadal mała ,cóż poradzić. 

Ostatnio przez przypadek dowiedziałam się od jakiej kwoty firmy powinny odprowadzać ZUS, a jak nie odprowadzają, to można ich do tego zobligować :d

47 minut temu, Joker napisał(a):

Hej, dziołchy!!!

image.thumb.png.d53a9177069ae60ea9a56ed3155125e0.png

W tej chwili na forum jest 100 osób. I co? Siedzą na ofertach albo tylko czytają. I dobrze, bo jest tu sporo wartościowych rzeczy. 

Witajcie po przerwie.  

Pamiętam czasy jak po 800 gości tu było i 200 osób zalogowanych .Czy było tak super ?

Do pewnego czasu tak :)

Miło was "widzieć" :love: u mnie pakowanie trwa, całe szczęście, że to tylko 2,5 tygodnia było. Zawsze się cieszę na powrót do domu, ale moja zmora to pakowanie walizki. Chciałabym obudzić się rano i wsiąść do busa 🤣 no ale krasnoludki niestety nie spakują. Miłego wieczoru kochani🥰

• Lubię to 2

12 minut temu, SYLWIAK napisał(a):

Miło was "widzieć" :love: u mnie pakowanie trwa, całe szczęście, że to tylko 2,5 tygodnia było. Zawsze się cieszę na powrót do domu, ale moja zmora to pakowanie walizki. Chciałabym obudzić się rano i wsiąść do busa 🤣 no ale krasnoludki niestety nie spakują. Miłego wieczoru kochani🥰

Szerokości i odpoczynku!

• Lubię to 1

20 godzin temu, SYLWIAK napisał(a):

Mam tak samo ,bardziej się narobię z tym pakowaniem niż w pracy tutaj .

U mnie jeszcze dochodzi podróż pociągiem, przeważnie z przesiadkami ,to trochę dźwigania mam  

Teraz mało kupiłam ,jakieś wody toaletowe w perfumerii ,mój ulubiony likier pomarańczowy i kilka czekolad .

Jadę jeszcze na krótkie zlecenie przed Świętami, to tam coś jeszcze dokupię na prezenty .

Szczęśliwej podróży I udanego odpoczynku :)