Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Joker napisał(a):

W młodym wieku szukamy recepty na zdrowie i długowieczność a na starość przydałaby się recepta na spokojną, krótką i bezbolesną śmierć. 

Czyli można powiedzieć, że jesteś misiowa!

Patrzył ja w ten obrazek z kobietą i nie wiedzioł że tam jest ukryty play. To myśloł że głupi i nie rozumi. Trza kliknąć. 

Dzisiaj świętujemy

Międzynarodowy Dzień Łuszczycy
Dzień Udaru Mózgu
Dzień Internetu

Dla każdego coś dobrego

Miłego!!!

Michał kiedyś tez mi nie dawali i poprosiłem żeby w takim razie zmiennik napsiał na kartce/mailu i żeby agencja przesłała bez podpisu to tyle było po zleceniu.

A jak Cię już mamy to coś ograniczyłeś? :papieros:Bo moje konto pęka w szwach :)

Dzień internetów - biorę 

• Lubię to 1

10 godzin temu, Kolodko napisał(a):

Najmocniej przepraszam za wulgarne tablice rejestracyjne tych młodych dam 🫢;)

Chyba im zajechałeś, że je tak wkurzyłeś ;).

Dzień dobry bobry i bobrzyce!

Dzisiaj świętujemy!

Dzień Spódnicy
Święto Napojów Wyskokowych

Ja świętuję podwójnie.

A jeżeli znacie osoby o imionach:

Amparo, Anioł, Benwenuta, Eutropia, German, Liberat, Saturnin, Serapion, Sęczygniew, Sulimir

to złóżcie im życzenia imieninowe. Szczególne pozdrowienia dla Sęczygniewa!

Miłego dnia!

Edytowane przez Joker
  • Lubię to 1

12 minut temu, Joker napisał(a):

Chyba im zajechałeś, że je tak wkurzyłeś ;).

Dzień dobry bobry i bobrzyce!

Dzisiaj świętujemy!

Dzień Spódnicy
Święto Napojów Wyskokowych

Ja świętuję podwójnie.

A jeżeli znacie osoby o imionach:

Amparo, Anioł, Benwenuta, Eutropia, German, Liberat, Saturnin, Serapion, Sęczygniew, Sulimir

to złóżcie im życzenia imieninowe. Szczególne pozdrowienia dla Sęczygniewa!

Miłego dnia!

Najlepsze Życzenia 

@Joker

"W młodym wieku szukamy recepty na zdrowie i długowieczność a na starość przydałaby się recepta na spokojną, krótką i bezbolesną śmierć. "

To przeczytaj poniższe proszę

Radom 29.10.2024r, 9.oo, żłobek miejski.
Dziadek przyprowadza ok. dwulatkę.
Ledwie oddycha po przejściu schodów.
Oddając dziewczynkę pod opiekę opiekunki rozpłakuje się.
Ubiegłej nocy zmarła we śnie jego 36. letnia córka.
Pięciolatka zawiadomiła rano dziadka, że mama nie chce wstać. A muszą isć z siostrą do żłobka i ona do przedszkola.
Wezwane służby stwierdziły zgon kobiety.
Tego dnia miała odbyć się sprawa rozwodowa.
Dziewczynka w porze kiedy zawsze była odbierana,
pyta opiekunki:
"ale mamusia przyjdzie po mnie?"...

Żle bardzo, że posty są łączone. Niszczy to sens wpisów. Po życzeniach miał być zupełnie odrèbny wpis. 

Przepraszam

• Lubię to 2

22 godziny temu, Kolodko napisał(a):

Radom 29.10.2024r, 9.oo, żłobek miejski.
Dziadek przyprowadza ok. dwulatkę.
Ledwie oddycha po przejściu schodów.
Oddając dziewczynkę pod opiekę opiekunki rozpłakuje się.
Ubiegłej nocy zmarła we śnie jego 36. letnia córka.
Pięciolatka zawiadomiła rano dziadka, że mama nie chce wstać. A muszą isć z siostrą do żłobka i ona do przedszkola.
Wezwane służby stwierdziły zgon kobiety.
Tego dnia miała odbyć się sprawa rozwodowa.
Dziewczynka w porze kiedy zawsze była odbierana,
pyta opiekunki:
"ale mamusia przyjdzie po mnie?"...

Za mocne! Cieszmy się życiem.

Dzień dobry!

Święta:

Dzień Rozrzutności
Światowy Dzień Oszczędzania
Światowy Dzień Miast

Bez względu na powyższe święta dzisiaj i tak świętują swoje imieniny m.in:

Bega, Godzimir, Kwintyn, Lucyla, Lucyliusz, Narcyz, Saturnin, Saturnina, Urban

Za racji na fakt, że że na forum przeważają Narcyzi (:)) to wszystkim nam życzę życzenia! :)

Miłego dnia.

• Lubię to 1

W dniu 29.10.2024 o 11:21, Joker napisał(a):

Michał kiedyś tez mi nie dawali i poprosiłem żeby w takim razie zmiennik napsiał na kartce/mailu i żeby agencja przesłała bez podpisu to tyle było po zleceniu.

Wiesz Joker, miałem swój "patent". W Niemczech do tej pory są popularne domowe telefony stacjonarne, i numery zazwyczaj idzie znaleźć w niemieckich internetowych książkach telefonicznych. Jak dostawałem na e-maila do podpisania zlecenie to był tam adres szteli. Więc przed podpisaniem dzwoniłem i zazwyczaj opiekuni na miejscu mówili szczerze jak tam jest. Możliwe, że miałem do tej pory po prostu szczęście do tych ludzi.
  Choć jednak nie zawsze też się znajdzie taki numer domowy.

Bardziej unikam adresów typu "last minute", czyli jak agencja chce aby wyjechać najlepiej na wczoraj. Wtedy mi się od razu zapala czerwona lampka, że zapewne ktoś kto jest na miejscu chce z takiego adresu jak najszybciej zjechać (potocznie: spie***ć). 

Co do fajek to niestety jeszcze palę :$

Edytowane przez Michał859
  • Lubię to 2

A pamięć trwa w ludzkich sercach.
W zaduszki będzie zapalonych kilkadziesiąt zniczy z cichą i głośną wspólną modlitwą
za tych i za to, co na tym świecie po sobie zostawili a którzy tu spoczywają.
Przychodzą kolejne pokolenia wspomnieć niesione dobro, radość i miłość bliźniego.

• Lubię to 2

Dobry wieczór Wam😊

Szaro ,buro i ponuro a w robocie misz masz ,nudy nie ma + grypa żoladkowa na oddzialach .My sie jakiś trzymamy w okopie ,nikogo nie wpuszczamy tzw Abteilung geschlossen.  Nie boimy (nawet siebie samych).W chemii siła i w wiedzy a doświadczenie przyjdzie ,uczymy sie  cale życie ☺️

jeans-8170757.jpg

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

W dniu 31.10.2024 o 13:16, Michał859 napisał(a):

Bardziej unikam adresów typu "last minute", czyli jak agencja chce aby wyjechać najlepiej na wczoraj. Wtedy mi się od razu zapala czerwona lampka, że zapewne ktoś kto jest na miejscu chce z takiego adresu jak najszybciej zjechać (potocznie: spie***ć). 

Zapytałeś już? Bo może nie ma co gadać, bo Ci dadzą ten numer bez problemu?

W dniu 31.10.2024 o 13:16, Michał859 napisał(a):

Co do fajek to niestety jeszcze palę :$

Potrzeba czasu. Pamiętaj, że tu trzymamy kciuki i kiedyś się uda, ale ciągłe przeciąganie też niewiele zmieni. Pomyśl, że jak my daliśmy radę to Ty tym bardziej.

Dzień dobry.

Znalazłem tylko w jednym miejscu. 10 zł. Najpiękniejszy ogień ze wszystkich zniczy. Kupiłem 10 sztuk :) W hurtowni powiedziano, że z powodu ekologii nie sprzedają otwartych zniczy. I to mówi sklep w którym dziennie sprzedają tony plastiku i baterii. Już to widzę jak ludzie segregują baterie z elektronicznych wkładów. Dziwny ten świat. Sam robiłem eksperyment, w którym wyszło, że kupne baterie są słabe i szybko się wyczerpują a porządne świecą całą dobę ponad 2 miesiące. 

zniczc.thumb.jpg.7516e2b0f9703fd9b59a9ab70fb2de90.jpg

Dzisiaj jest...

... dzień Taniego Wina

Darowanemu świętu w zęby się nie zagląda. Kultura nakazuje bez słowa świętować. Kto pamięta swoje pierwsze tanie wino?

A imieniny obchodzą mi.n. Agrykola, Amancjusz, Dżesika, Emeryk, Emeryka, Boromeusz, Modesta, Mszczujwoj, Mścisława, Mściwoj, Perpetua, Sędomir, Sędzimir, Witalis

Proszę pozdrowić Mszujwoja. Nie zdziwiłoby mnie, gdyby świętował z Perpetuą.

Miłego dnia.

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

Dzień dobry 😁

Jeszcze 4 min i lecę do roboty blisko mam wiec nie musze nawet zawiązywac, sznurówek musze jednak uwazać by ślizgiem prostym nie rozpocząc pracy 🤪

A z nowości to na oddziale od wczoraj mamy sobowtòra Pirata z Karaibów🤪wzdycham 😉😂

Spokojności życzę 🤗

Nie mam czasu kawy zrobić sorry🤭

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

W dniu 5.11.2024 o 06:53, Amaranta napisał(a):

Nie mam czasu kawy zrobić sorry🤭

Amarantko, Ty kawy robić nie musisz, Ty masz od tego ludzi. Którą podać. Ta w środku tylko tak dziwnie wygląda ;)

coffee-4618705.thumb.jpg.1d849b902df36b8512c9706a29ef95e5.jpg

Dzień dobry Bobry!

Kto wczoraj trafił 6 w lotto? To się nie cieszcie, bo oprócz Was szóstkę trafiło 11 osób co oznacza że dostaniecie tylko 200 000 zł. Trzeba mieć szczęście w życiu. 

Dzisiaj obchodzimy 

Światowy Dzień Radiologii
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

Imieniny obchodzą m.in.: Bogodar, Bogudar, Klarus, Maur, Sędziwoj, Symforian, Symforiana, Symplicjusz, Symplicy, Wilehad.

Miłego dnia!!!

• Lubię to 2

1 godzinę temu, Joker napisał(a):

Amarantko, Ty kawy robić nie musisz, Ty masz od tego ludzi. Którą podać. Ta w środku tylko tak dziwnie wygląda ;)

coffee-4618705.thumb.jpg.1d849b902df36b8512c9706a29ef95e5.jpg

Dzień dobry Bobry!

Kto wczoraj trafił 6 w lotto? To się nie cieszcie, bo oprócz Was szóstkę trafiło 11 osób co oznacza że dostaniecie tylko 200 000 zł. Trzeba mieć szczęście w życiu. 

Dzisiaj obchodzimy 

Światowy Dzień Radiologii
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

Imieniny obchodzą m.in.: Bogodar, Bogudar, Klarus, Maur, Sędziwoj, Symforian, Symforiana, Symplicjusz, Symplicy, Wilehad.

Miłego dnia!!!

Oj dzięki Ci @Jokerna Ciebie zawsze można liczyc chociaż ze znacznym opóżnieniem 🤭Nikt sie nie wita, nikt kawy nie robi...co za czasy nastały.Wracając do kawy ,zwlaszcza dziwnie wyglądajacej nie zapominajmy o leworęcznych .A wiec  obróćmy filiżanke chwyćmy w lewą dloń i mamy b.dobrze oczyszczony grzybek (moze to być kania)a z serduszka zrobi sie np.pooopa K  z,, 9 i poł tyg."Jak widzisz fantazyjnie u mnie 🤭

PS

Te imiona na dzis też pełne fantazji😂

Milego rownież😊

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

Dobry wieczór po pięknym slonecznym dniu spędzonym w Amden.Sporo turystów ,bardzo urokliwe miejsce dla oka.Padnę dziś pewnie dużo wcześniej niż zwykle, dobrze dotleniona .Jest tu co zwiedzac ,naprawde a w tym roku byla u mnie w obfitość.Spokojnego wieczoru 🫡

20241110_135809.jpg

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

W dniu 10.11.2024 o 19:18, Amaranta napisał(a):

Dobry wieczór po pięknym slonecznym dniu spędzonym w Amden.Sporo turystów ,bardzo urokliwe miejsce dla oka.Padnę dziś pewnie dużo wcześniej niż zwykle, dobrze dotleniona .Jest tu co zwiedzac ,naprawde a w tym roku byla u mnie w obfitość.Spokojnego wieczoru 🫡

20241110_135809.jpg

Pięknie! byle do wiosny ;)

Hejka! Co świętujemy?

Międzynarodowy Dzień Niewidomych
Dzień Placków Ziemniaczanych
Święto Służby Uzbrojenia i Elektroniki
Światowy Dzień Dobroci
Dzień Biznesmena

Kto świętuje?

Brykcjusz, Dydak, Eutychian,  German, Kalikst, Nicefor, Paschazy, Probus, Włodzisław

A jeżeli ktoś ma na imię Wodzisław i na nazwisko Śląski?

Miłego dnia, bo na ciepły dzień liczyć nie możemy!

• Lubię to 1

W dniu 10.11.2024 o 19:18, Amaranta napisał(a):

20241110_135809.jpg

Fajna fota 😁👍

• Lubię to 2

3 godziny temu, Waldi napisał(a):

Fajna fota 😁👍

Ty to masz spózniony zapłon 🤭Po tygidniu,, fajna fota"ale dzięki 🫴No sie wie, ,,muzyczny topik "magiczny więc wciąga, bardziej niz kawa.

Jutro znów wydylam ale jeszcze nie wiem gdzie bo nie sama jadę. Druga, glówna osoba ustala trase i sprzeciw nie wchodzi w grę🤭Będą fotki ,już sie ,,zabawna" postara.

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

W dniu 16.11.2024 o 22:21, Amaranta napisał(a):

Ty to masz spózniony zapłon 🤭Po tygidniu,, fajna fota"ale dzięki 🫴No sie wie, ,,muzyczny topik "magiczny więc wciąga, bardziej niz kawa.

Jutro znów wydylam ale jeszcze nie wiem gdzie bo nie sama jadę. Druga, glówna osoba ustala trase i sprzeciw nie wchodzi w grę🤭Będą fotki ,już sie ,,zabawna" postara.

A ja myślałem, że to z neta. To komplement. Super!

Dzisiaj mecz, ale także świętujemy jeszcze

Europejski Dzień Wiedzy o Antybiotykach
Międzynarodowy Dzień Sztuki Islamu
Dzień Myszki Miki

Dzisiaj imieniny obchodzą Cieszymysł, Filipina, Galezy, Hezychiusz, Noe, Odo, Odon

Pozdro dla Cieszymysła i Noe i ich synka Odona przesyła Hezychiusz i Filipna z synami Odo i Galezym

• Lubię to 1

W dniu 16.11.2024 o 22:21, Amaranta napisał(a):

„Kawowy”mnie tak nie energetyzuje - a przy dementyku trzeba mi extra energii ( najlepiej czerpać  ze sztuki  ) dobra fota to też sztuka 👍

Mi też się  czasem uda dobrą scenę upolować i pstryknąć fotkę 😜

np taka sprzed kilku dni Bayerische Wald

wyk. IPhone 15 pro ( rozmiar zmniejszony z uwagi na ograniczenia portalu )

IMG_4802.jpeg

Edytowane przez Waldi
  • Lubię to 2

20 minut temu, Waldi napisał(a):

„Kawowy”mnie tak nie energetyzuje - a przy dementyku trzeba mi extra energii ( najlepiej czerpać  ze sztuki  ) dobra fota to też sztuka 👍

IMG_4802.jpeg

👍

• Lubię to 1

1 godzinę temu, Waldi napisał(a):

IMG_4802.jpeg

Bajkowo. Nie zdziwiłbym się gdyby w kadr wlazł czerwony kapturek. Super.

Wszystkim NIEPOINFORMOWANYM tylko przypominam, że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Mężczyzn. 

:mężczyzna-facet: :siła:

Dzień Przedsiębiorczości Kobiet
Dzień Toalet
Międzynarodowy Dzień Zapobiegania Przemocy Wobec Dzieci
Międzynarodowy Dzień Mężczyzn

Imieniny: m.in. Barlaam, Dargosław, Faust, Małowid, Salomea. 

• Lubię to 1

Godzinę temu, Joker napisał(a):

Bajkowo. Nie zdziwiłbym się gdyby w kadr wlazł czerwony kapturek. Super.

Wszystkim NIEPOINFORMOWANYM tylko przypominam, że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Mężczyzn. 

:mężczyzna-facet: :siła:

Dzień Przedsiębiorczości Kobiet
Dzień Toalet
Międzynarodowy Dzień Zapobiegania Przemocy Wobec Dzieci
Międzynarodowy Dzień Mężczyzn

Imieniny: m.in. Barlaam, Dargosław, Faust, Małowid, Salomea. 

Bajkowo zaiste - w realu mega widok 👍 

😱 dzień mężczyzn - jakiś wieczór trza zaplanować … z pdp😝

Dziś na Bawarii  pada i kawy „morze” trzeba - taki szatan 😀

osobiście zrobiony w kawiarce 🤪

IMG_4809.jpeg

Edytowane przez Waldi
  • Lubię to 1