Skocz do zawartości

Konkursiki, premie, karty i programy lojalnościowe

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny witajcie. Natrafiłam dzisiaj na konkurs jednej z agencji, która chciała w ten sposób zachęcić do wyjazdu na święta. Czy tylko mnie to denerwuje? Przecież to nie bierze się z niczego tylko z naszej pracy z naszych pieniędzy. Nikt nikomu tutaj ze swoich nie daje.

Konkurs Świąteczny. Wyjedź na świąteczne zlecenie i wygraj nagrody o łącznej wartości 25.000 złotych, główna nagroda to 15.000 złotych, 2 drugie miejsca to 2x telewizor UHD/ 4K 50 cali, 2 trzecie miejsca to 2 x markowe rowery + wiele innych atrakcyjnych nagród. Wyjedź z nami na sztellę - w tym co najmniej w jednym dniu świątecznym (w dniu: 25.12.2019, 26.12.2019 lub 01.01.2020).

Rozdadzą kilka nagród a reszta będzie pracowała na takich warunkach na jakich się zgodziła i gdzie tu normalność? To będziemy teraz pracować dla konkursów i promocji? Co o tym sądzicie? Czy nie lepiej walczyć o opiekunki większymi stawkami, większymi stawkami świątecznymi?

nic mnie tak nie wkur..za jak mówienie o premii za święta. Niech se sami jadą popracować w wigilię za 100 euro więcej. To jest dodatek za rozłąkę z rodziną i znajomymi i to powinno być minimum 300€ za święta bez gadania o premiach i innych bzdetach. Same się na to zgadzamy i oni to widzą. Jak jedna agencja zrobi konkurs to za chwilę zrobi kolejna bo widzi jaki ruch tam w konkurencji po konkursie, ale same tam lecimy jak głupie bo pan Krzysiu rzucił telewizor 50cali jakbyśmy same se nie mogły kupić. 

Szkoda strzępić języka. m.

Gość Nieidiotka

Dzień dobry.

Ja kiedyś pracowałam w agencji z programem lojalnościowym i wypracowałam sobie w nim 300 zł i co i mogłam je odebrać pod warunkiem przepracowania kolejnego zlecenia przez 2 miesiące więc odeszłam i nie chcę o nich słyszeć. Oni nas zmuszają i próbują od siebie uzależnić nawet w takich głupotach bo zawsze odchodząc będziesz stratna na takiej karcie.

Pozdrawiam wszystkich mądrze myślących.

Teraz to już jedna z agencja płaci za przejście do niej z innej agencji 400 zł. Agencji jest coraz więcej więc za kilkanaście miesięcy będą nam do wyjazdu dodawali telefony, komputery a i może asystentów :))))))))))))))))

Ogłaszam, że robi się rynek opiekunki. Tylko dalej to wszystko zamiast odbijać się w pensjach to idzie w jakieś dodatki dodatków.  

Nie wiem skąd to zdziwienie skoro na pierwszy lepszy konkurs na FB, w którym wygraną jest ręcznik z logo sponsora odpowiada 200 opiekunek. Robią zdjęcia, malują, piszą wiersze :))))))

Potem siedzą na plaży na przymałych ręczniczkach i za darmo reklamują sponsora, któremu wcześnie wyraziły na wszystko zgodę. Dopóki ludzie nie zrozumieją, że dane osobowe są taką samą walutą jak euro to lepiej nie będzie. Nikt nikomu za darmo jeszcze nic nie dał. To walka o pozyskiwanie danych, by później przesyłać oferty pracy. 

Tak jak i ten konkurs. Wystarczy pokazać 15 tysięcy i wszyscy się rzucają, a oni obstawiają swoje zagrożone świąteczne oferty i śmieją się pod stołem, bo na 100 wysłanych opiekunek wygrały 4. Reszta obiecuje się odegrać za rok::::))))))

Zacznijmy się drogie panie szanować i cenić, bo bez nas Niemcy i polskie agencje nie dadzą sobie rady. 

7 godzin temu, Gość Koszecka napisał:

Nie wiem skąd to zdziwienie skoro na pierwszy lepszy konkurs na FB, w którym wygraną jest ręcznik z logo sponsora odpowiada 200 opiekunek. Robią zdjęcia, malują, piszą wiersze :))))))

Potem siedzą na plaży na przymałych ręczniczkach i za darmo reklamują sponsora, któremu wcześnie wyraziły na wszystko zgodę. Dopóki ludzie nie zrozumieją, że dane osobowe są taką samą walutą jak euro to lepiej nie będzie. Nikt nikomu za darmo jeszcze nic nie dał. To walka o pozyskiwanie danych, by później przesyłać oferty pracy. 

Tak jak i ten konkurs. Wystarczy pokazać 15 tysięcy i wszyscy się rzucają, a oni obstawiają swoje zagrożone świąteczne oferty i śmieją się pod stołem, bo na 100 wysłanych opiekunek wygrały 4. Reszta obiecuje się odegrać za rok::::))))))

Zacznijmy się drogie panie szanować i cenić, bo bez nas Niemcy i polskie agencje nie dadzą sobie rady. 

Tak działa marketing...a pieniądz jest łakomy...a w zasadzie ludzie są łakomi na pieniądze. To samo dzieje się na wielu frontach. Zaproszenia na pokazy, darmowe badania, konkursy na sprzęt elektroniczny....Można mnożyć bez końca. I póki ludzie dają się nabierać na takie gierki, póty firmy/agencje będą miały pole do popisu. Pozostaje zachować zdrowy rozsądek...tylko mało ludzi go posiada, niestety. A w temacie szanowania siebie.....temat rzeka....

O 1.01.2020 at 21:41, Gość monaliza napisał:

nic mnie tak nie wkur..za jak mówienie o premii za święta

Ludzie są nauczeni premii bonusików i dodatków. Jak podniosą pensje to i tak większość z nas zapyta "A premia jakaś jest?" I co ma agencja powiedzieć, że nie ma skoro konkurencja ma. I tak to się kręci od lat kilku. 

3 minuty temu, Gość WiKi napisał:

Ludzie są nauczeni premii bonusików i dodatków. Jak podniosą pensje to i tak większość z nas zapyta "A premia jakaś jest?" I co ma agencja powiedzieć, że nie ma skoro konkurencja ma. I tak to się kręci od lat kilku. 

Tak ma być. Kto więcej daje ten ma większe szanse, że ktoś się u niego zatrudni. Ma być odwrotnie? O.o

Chcę przypomnieć że czasy komunizmu i równości dla wszystkich minęły mamy  drapieżny kapitalizm czy nam się to podoba czy nie. Nie sie podoba.  Moją firma np.  za pozostanie na zleceniu o 30 dni daje premie pieniężna nie wiem ile bo mnie to nie interesuje ale skoro ktoś zdecyduje się wakacje spędzić piza domem w pracy uwazam że jest to właściwe rozwiązanie. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...