Skocz do zawartości

Coś ciekawego do czytania po niemiecku

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chcąc dalej uczyć się języka trzeba by znajdować ciekawe materiały po niemiecku i  niestety od dawna mam z tym problem, chociaż wciąż szukam.

Jedną książkę przeczytałam i przesłuchałam jednak z zainteresowaniem i tą książkę chcę polecić.

http://steffen.pl/pl/moje-ksiazki/viva-polonia/

Autor Steffen Moeller ( znany chociażby z Europa da się lubić ) opisuje w niej swoje wrażenia i przemyślenia z lat pobytu i pracy w Polsce.

Książkę wydano też jako audiobook

Sporo można się z tej książki dowiedzieć o Polsce i przy okazji doszlifować niemiecki.

Posiadam tą książkę i zdarzyło mi się już wypożyczać ją rodzinom moich klientów.

Zachęcam do wpisywania swoich ciekawych lektur

albo interesujących stron internetowych po niemiecku ?

Czytalam polskie wydanie tej ksiazki Moelera ,  na wyjazd biore polskie ksiazki  i czytam sobie "do poduszki".  W Niemczech czytam niemieckie  babskie gazety, przegladam codzienne i czasem tez cos przeczytam . Jak maja pdp ksiazki, to cos tam tez znajde dla siebie, ale nie zadna ambitna literature tylko  poradniki o zdrowiu na przyklad. Teraz  wzielam sie za ksiazke o diecie Diamondow" Fit furs Leben  Fit fur Life

Dołącz do dyskusji

Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zostanie dodany po sprawdzeniu go przez moderatora. Nie chcesz czekać? Zaloguj się lub załóż konto

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...