Skocz do zawartości

Ile zarabiałyście na 1 wyjeździe?

Gość Teresa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. 

Wiele się pisze o stawkach i ile to nie zarabiamy, ale może przyznajmy się ile zarabialiśmy na pierwszej steli. Jak ktoś chce to może dodać ile zarabia teraz. I błagam bez komentowania stawek. Tylko kwoty, język i rodzaj zatrudnienia.

Ja 5 lat temu dostałam 750 ze słabym językiem a teraz mam 1150 z komunikatywnym. Od początku w agencji. 

błagam tylko nie komentujcie ha ha----Teresa -jakie to ma znaczenie ? Agencje  nie są przedsiębiorstwem,ile wycyganią tyle dadzą (rodzine i Ciebie)  gratuluje ,że się podszkoliłaś  ,bo stawka o tym świadczy ,tylko mi powiedz,mniej teraz się narobisz ,znając język?może mniej stresu ,ale tak samo przez te lata pracujesz -rękoma a nie językiem.Znajomość języka ,nie twierdze  jest dobra ,ale nie wszędzie i w każdej sytuacji, no cóż ale na tym Agencje zarabiają  nie Ty!.

oj Adam, znowu masz racje :)

prawda jest taka, ze jezyk trzeba znac na tyle zeby wiedziec co ma sie robic i nie dawajcie sobie wmawiac przez agentury, ze ma byc inaczej, co wy tam jedziecie niemiecki wykladac na uniwersytecie, czy zapierdzielac w pralce, z odkurzaczem i w kuchni... jak chca kogos do konwersacji, to byly kiedys opcje dam do towarzystwa i to byloby najlepsze w tej sytuacji....

No dobra -ja jestem na wczasach i rok temu dali 1050 euro -moja pierwsza stela i pierwsza robota na wczasach i mamy nowy rok i mam 1000 euro -dobre co? 

wczasy nie popłacają ! nic się nie dorobiłam ,chyba jednak muszę sięgnąc po ten odkurzacz i w pralce pomieszać i co tam jeszcze jest do roboty.

Było to ładnych kilka lat temu i zarabiałam za 30 dni 1410 euro (z czego 120 placiłąm za wynajęcie biura  ,musiałam miec adres firmy ) 

Sprzątaniowo udzielam się tyle ile przysłao na opiekunkę!(nie jesteśmy sprzataczkami) raz w tyg omiatam  wszysko w 30 minut:)okien nie myję dywanów nie piorę :) 

Jade pierwszy raz w marcu przez agencje. jezyk mi ocenili na solidne podstawy. mam zarobic 900 Euro. czy to malo? Kolezanka jedzie za tyle na czarno... wiec chyba nie. ja mam skladki, ubezpieczenia i bilety kupione od firmy.

Dziewczyny czytam 900 euro to trochę mało i tutaj już firma zadowolona z zarobku jaki ma na osobie,900 na czarno? to już w ogóle do mnie nie dochodzi,to jest dopiero wyzysk.

750 euro parę lat temu no może ok! ale są i teraz agencje co płacą 700 i też mają chętnych na wyjazd,ale co w trakcie takiego wyjazdu się dzieje to tylko wie opiekunka bo za te 700 ma na głowie całą rodzinę do obrobienia.

nic innego jak uczyć się szybciutko języka i podnosić wynagrodzenie,bo dalej jest tak ,że liczy się język ,język a nie ręce i umysł i siła i charakter itd.

U mnie to była historia. 4 lata temu zgłosiłam się do agencji i dostałam 800 euro. Pojechałam ucieszona po raz pierwszy ale w autobusie 2 opiekunki mnie uświadomiły że to porażka. Na miejscu zadzwoniłam do innej agencji która zaproponowała mi 900. Po miesiącu przejechałam do innego miejsca z nową agencją. To też trzeba sprawdzać a nie myśleć, że nikt nie da więcej...

żenada za 24 godziny 800 euro te paniusie trzeba tu wysłać na 24 godziny.1euro z centami  na godzine  -stawka niewolnicza!  Nie każdy ma taką stele ,że przespi całą noc!Te paniusie to powinny wziąć pod uwagę!

Edytowane przez adamos1

@Blondi, jasne, że tak nie wygląda. To również zależy od agencji. Przy następnym zleceniu otrzymałam 50 euro więcej. Zmieniłam agencję i dostałam 1150. Potem miałam działalność i tak było przez 2 lata. W ubiegłym roku pracowałam przez agencję za niecałe 1300 euro z jedną osobą. Teraz mam rzeczywiście 1500 euro, ale za dwie osoby. Nie jest źle, ale też jest to czysty przypadek, bo to zależy od tego w jakim wieku PDP spotkasz i z jakim stanem zdrowia. Jakie masz obowiązki, jak zorganizować pracę i oczywiście współpracę...z rodziną, co jest chyba najtrudniejsze w tej pracy. Ogólnie nie jest tak łatwo z dwoma osobami i trzeba dobrze zorganizować czas pracy, żeby wszystko "grało". 

Florcia to prawie wyczułam nosem te 1500 , ale tak jak piszesz ,przy 2 osobach  -musi wszystko grac i dobrze zorganizowany czas  pracy,fajnie się czyta jak ktoś zarabia dużo ale trzeba się liczyć z nadmiarem  codziennych obowiązków  ..bo to nie jedna a dwóch starszych oszołomów.,a dziadki sami wiemy co potrafią nakombinować, a to trzeba wszystko ogarnąc.Ale fajnie ,fajnie ,że są takie płace bo dużo się słyszy ,że za dwoje 1200 euro i centa więcej.

!500 to jest granica minimalna za dwoje  chociaż miałem już 3 razy małżeństwa i nie było tragicznie popołudnia  były już na luzie.Rzecz jasna wszystko zależy od stanu PDP.   Czytam nieraz ogłoszenia do dwóch osób za 1200 to zaraz odpisuje do tej Agencji  i pytam,? czy mają równo pod sufitem.Kobiety nie godzcie się za taką stawke!

Nie wiem właśnie co się porobiło z tym wynagrodzeniem ,zamiast w górę to winduje w dół.No właśnie mamy 2016 rok i nowe przepisy i agencje nie mogą tego ogarnąc ,bo przyszło agencjom płacić składki emerytalne od średniej krajowej i liczą i liczą jak nie stracic, opiekunka może stracic ale nie agencja. 800 euro -oferta marzenie ,smutne ale prawdziwe.

17 minut temu, Blondi napisał:

Nie wiem właśnie co się porobiło z tym wynagrodzeniem ,zamiast w górę to winduje w dół.No właśnie mamy 2016 rok i nowe przepisy i agencje nie mogą tego ogarnąc ,bo przyszło agencjom płacić składki emerytalne od średniej krajowej i liczą i liczą jak nie stracic, opiekunka może stracic ale nie agencja. 800 euro -oferta marzenie ,smutne ale prawdziwe.

Ja bardzo przegladam oferty, ale tego nie widze. Co do mojej placy tez nic nowego.

Dobre agencje juz dawno placily Zus od sredniej krajowej i to wielki zysk dla opiekunki.( Dobre agencje nic nie straca, jedynie zyskaja, bo konkurencja nieuczciwa sie skonczy .)

Bo i emerytura wtedy od sredniej a nie najnizszej. W wielu agencjach, zwlaszcza tej najwiekszej niemieckiej 24  tlumaczono opiekunkom, ze nic im po Zusie. Krew zalewa.

Jedna taka biedaczka, ale 3 lata temu jak byl obowiazek wysylania druku z wysokoscia oplaconych skladek klocila sie ze mna , ze jej ubezpieczenia placa duzo, bo 60 zl! a ona meza ubezpieczenie  na poczcie oplaca za 40 zl ! Taki jest niedobor wiedzy.

Pierwszy wyjazd w 2009 r. do małżeństwa, stawka 1100 netto + 100 dodatku (na rękę) i zwrot kosztów podróży. Składki od średniej krajowej. Wyjazd przez agencję, która jeszcze istnieje. Obecnie "wycenili mnie" od 1300 eur netto przy jednej osobie, 1450+ premia wakacyjna do małżeństwa :D - zdecydowałam się zaryzykować i wyjechać z inną firmą :D
Najwyższa stawka, jaką miałam  w DE,  rok 2011 - 11 eur. za godz. bruto , dyżur 12 h z 1 h przerwy, + hotel + koszta podróży, co dawało 132 eur za dzień.

Na działalności PL trafiały mi się zlecenia w DE od 1400 do 1600 eur brutto przy jednej osobie. lata 2010-2011

Firma kasowała 10% wartości zlecenia wystawiając rachunek na usługę biurową. Wiele zleceń pozyskiwałam sama przez ogłoszenia.

W AT miałam stawki od 56 do 85 euro za dzień +SVA + koszta podróży -kwota wolna od podatku 11.000 EUR,

O 18.02.2016 at 18:46, Blondi napisał:

Florcia to po 5 latach powinnaś miec 1500 euro  ,co roku podwyżka to tak powinno wyglądać ale czy tak wyglada? napewno nie ,napewno nie.

I tu się myliłam,,i to jak bardzo,,pisałam o podwyżkach i dążyłam do celu,,szybko rozumu dostalam co do wynagrodzenia ,,nie dala jedna agencja więcej to poszlam do drugiej,,od razu 200 euro więcej dostalam,,a zaczynalam jak pisalam tutaj 1000 -1050 euro,,,3 lata i zarabiałam 1700 euro,,i taką robotę dobrą rzucilam,,uff