Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry -  dzisiaj pogoda zmieni sie diametralnie. Po wczorajszym wiosennym dniu, opady deszczu. Wczoraj zaczepiła mnie nasz sąsiadka, mieszka samotnie w wielkim domu. Szuka kogoś do zatrudnienia w opiece w niedługim czasie. Chce najlepiej małżeństwo nawet z dziećmi. Ma oddzielne dla nich mieszkanie wyposażone w pełni. Kobietę jako opiekunkę a dla jej męża pomoc w załatwieniu pracy w przemyśle . Jest miła i sympatyczna, moj podopieczny mowi, że to dobry człowiek . 

• Lubię to 1

Witajcie pracusie i urlopowicze :cmok: Jak zawsze :kawa: w waszym towarzystwie smakuje wybornie :tak2: Miałam wczoraj na tapecie serial Templariusze, więc mało na forum byłam...w średniowieczu popołudnie spędziłam, ale myślami was nie opuściłam :d Cały dzień wczoraj deszcz padał, śniegu prawie nie ma, jest buro i ponuro, lecz mimo wszystko życzę image.png.3c85011e4b5692904923368e1286453a.png

Godzinę temu, beatrix+ napisał:

Placki ziemniaczane dziś u mnie...

Robicie potrawy polskie dla pdp , czy tylko kartofeln salat? ;)

Robimy, a jakże...i opisujemy na wątku "Ulubione dania na obiad" :tak2: Bo zaglądają tam różni ludkowie, którzy zapodają i zgapiają pomysły, ale my też zapodajemy i zgapiamy :$:haha:

Godzinę temu, beatrix+ napisał:

Ja bez prundu.... szlag ! 

W tej dżungli zawsze problem..za dużo drzew w lesie i na linię energetyczną poszło.

Masakra :smutek:  A masz na czym te placki usmażyć? O.o  

@Mirelka1965 ja stara baba ze wsi, to muszę mieć wszystkie źródła w zapasie.

Gaz i kumin ;) .

Ale dzieci po moim bracie mają WSZYSTKO na energię...i tragedia.

Najbardziej dokucza mi ograniczenia internetowej komunikacji.

Bateria ma tylko 5%.

Oooo! 

Oddali, będę żyć!  ;)

30 minut temu, beatrix+ napisał:

@Mirelka1965 ja stara baba ze wsi, to muszę mieć wszystkie źródła w zapasie.

Gaz i kumin ;) .

Ale dzieci po moim bracie mają WSZYSTKO na energię...i tragedia.

Najbardziej dokucza mi ograniczenia internetowej komunikacji.

Bateria ma tylko 5%.

Oooo! 

Oddali, będę żyć!  ;)

:oklaski:

14 godzin temu, sayonara 52 napisał:

Draze,, jak sie nazywaja?

Kleiderkamern :d. Szukaj dobrze, bo po wpisie  @Blondi widzę,że okropnie przepłaciłam>:( i zła  jestem okrutnie>:(. W tejże kwestii @Blondi musi nas koniecznie uświadomić.  

4 minuty temu, Heidi napisał:

Kleiderkamern :d. Szukaj dobrze, bo po wpisie  @Blondi widzę,że okropnie przepłaciłam>:( i zła  jestem okrutnie>:(. W tejże kwestii @Blondi musi nas koniecznie uświadomić.  

Ja Cię uświadomię.

Jedź do Hiszpanii ze słodziakiem. :trele:

• Zgadzam się 1

9 godzin temu, lucyna.beata napisał:

dzien dobry wszystkim...krociutko bo mam troche roboty ale kawka czeka na wszystkich chetnych spragnionych..ja juz po kawie zabieram sie do pracy

milego dnia dzisjaj pls 10...a mi zostalo...20 dni!!!!!!

He he a mnie tylko 17:oklaski:

krztaninia u mnie byla ale..sie uspokoilo...

bylo troche problemow organizacyjnych czasowo z tzw pflegedienst ...maja braki personalne ale moze jakos sie uda dosc do kompromisu...dla mnie priortytetem jest moja pdp...i maz jednym telefonem zgasil temat...czekamy..

dobra z inne beczki

zastanawialiscie ile energi ...ile kcal spalamy w ciagu dnia na srednio ciezkim zleceniu?

zalaczylam dzisiaj swojego garmina i okazuje sie ze tylko do czasu mojej przerwy czyli do 13ej mam dystans 12km i spalonych...1211kclam...oczywiscie wliczam w to cale procesy zyciowe takie jak budzenie sie rano kawa papieros oddychanie itd...plus moja robota...

niezly wynik...dla porownania ...rower to w ciagu godziny spokojnym tempem bez treninu interfalowego srednio 280kcal..

• Lubię to 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...