Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 26.04.2018 o 18:49, Moni.r napisał(a):

No niby tak ale jak slyszalam jak kobiety się szykują na te "leczenie duszy i ciała"i jeszcze zeby miały kieszonkowe to jestem zdania ze wydatki przybliżone a i Zadowolenie bez porównania:)

Rozwiń  

Do SPA też się kobiety szykują,koszt 3 dni z 3 zabiegami to koszt około 1200 zł,więc chyba nie ma porównania.

• Lubię to 3

W dniu 26.04.2018 o 18:09, scarlett napisał(a):

Lawendo ja byłam odwiedzić tam Terenię i potwierdzam...buc wyjątkowy..dobrze, że już się kończy tam Tereniowy turnus..

Rozwiń  

Jednak ten buc na policję dzwonił ,żeby mnie natychmiast zabrali stąd i zabronili w De pracować.

Policja już nie reaguje ,tylko potwierdza wszystko u córki.Córka jest bezradna,a dziadek szaleje .Nie znosi ,jak ktoś mu się przeciwstawia.Chyba już olewator na to włączam ,bo sama nie wiem jak z tym onym postępować.

W dniu 26.04.2018 o 19:00, Teresadd napisał(a):

Jednak ten buc na policję dzwonił ,żeby mnie natychmiast zabrali stąd i zabronili w De pracować.

Policja już nie reaguje ,tylko potwierdza wszystko u córki.Córka jest bezradna,a dziadek szaleje .Nie znosi ,jak ktoś mu się przeciwstawia.Chyba już olewator na to włączam ,bo sama nie wiem jak z tym onym postępować.

Rozwiń  

Wytrwałości Tereniu, widzę, że nic nie poradzisz i właśnie jedyne wyjście, to olewaj go cienką strużką. Trzymaj się miła nasza, za kilka godzin już piątek, potem szybko z górki.

• Lubię to 3

W dniu 26.04.2018 o 18:45, ivanilia40 napisał(a):

Jeśli jesteś wielbicielką żelek to koniecznie wypróbuj Haribo Ingwer,kiedyś w Hiltonie panowała epidemia ,prawie każdy się nimi zajadał 

Rozwiń  

No ja zajadam się nimi do dzisiaj ,nawet zaraziłam nimi moją rodzinę i brata ,teraz za karę wożę je  wszystkim :)

• Lubię to 2

Rozwiń  

Wiesz co Tereniu ...podziwiam Cię ,że tak długo wytrzymałaś. A po drugie ,to nikt mi nie wmówi,że on jest zdrowy na umyśle ,to nie są zachowania ,nawet najbardziej wrednego buca.

W dniu 26.04.2018 o 19:09, ivanilia40 napisał(a):

Nie zamierzam cię przekonywać,tylko przedstawiłam fakty :|

Rozwiń  

Oj tam do Ireny Eris zaraz nie trzeba spa wybierac a podejrzewam że na nfz to dziennie ile tych zabiegów dadzą 2??a za lepsze i wiecej trzeba płacić a i za pokoj twz są doplaty jak niechce sie mieć przypadkowej osoby .Wiec ja dziękuję poki co bo nie mówię że"nigdy" nie trafię do sanatorium

W dniu 26.04.2018 o 18:33, Andrew napisał(a):

Mogłabyś podrzucić jak to się nazywa albo wrzucić zdjęcie ?  Ostatnio ganiałem takiego jednego cwaniaka po domu ale mi umknął. Nie wiem czy był to samiec, czy samica , bo pod skrzydła nie zdążyłem zajrzeć ale jakby na takiego to feromonowe cudo zastawić, to może by się skusił i byłby mój ! :oklaski:

Rozwiń  

@Andrew prosze

https://www.dm.de/profissimo-kleidermotten-falle-p4010355870506.html

w Rossmanie

https://www.rossmann.de/produkte/aeroxon/kleidermotten-falle/4027600234402.html

sezon molowy zaczyna sie w maju, wiec lepiej juz rozstawiac pulapki,

lapia sie samce bo pachnie pulapka samica:love:

No i wiadomo ,,do tanga trzeba dwojga,,

wiec samice nie zloza jaj, a to wlasnie larwy zra nasze ubranka.

W dniu 26.04.2018 o 19:15, Afryka napisał(a):

Masz na myśli te czerwone ryje? :haha:

Rozwiń  

Akurat nie to miałam na myśli bo jednak żółte ryjki preferuję,ale po głębszym zastanowieniu myślę sobie,że to nie byłby głupi pomysł.:p

• Lubię to 3

Rozwiń  

Ojej Tereniu bardzo Ci współczuje.:769_heart:

• Lubię to 2

W dniu 26.04.2018 o 18:48, foczka63 napisał(a):

Kiedyś tak zrobiłam dzwoniąc do swojego taty z życzeniami imieninowymi miesiąc wcześniej:)hi hi hi Wysłuchał,podziękował i kazał sobie za miesiąc znóe zadzwonić:)

Rozwiń  

@foczka63 jestem lepsza, bo kiedys mojej Mamie zyczenia urodzinowe, zlozylam miesiac pozniej.

Cos mi sie potastalo, ale obciach byl.

W dniu 26.04.2018 o 19:18, sayonara 52 napisał(a):

@Andrew prosze .....

Rozwiń  

Oczywiście w Kraju Nad Wisłą tez można kupić takie cudo ale wiadomo, ze niemieckie to wszystko lepsze ... (przynajmniej dla Niemców) :d Ja wypróbuję produkt dostępny w Polsce.

mole.png

• Lubię to 2

Rozwiń  

A możne trzeba było spełnić jego życzenie -

zamówić przewóz, powiadomić rodzinę, ze zostawiasz go bez opieki i po prostu wyjechać.

Kiedy pięc  lat temu przyjechałem tu, gdzie jestem, opiekowałem się mężem obecnej podopiecznej. Ona wtedy była jeszcze samodzielna, ale strasznie pobudzona. Do tego miała problem alkoholowy i popijała wieczorami i w nocy. Po pierwszych dwóch tygodniach, kiedy przyjechała ich córka, ja zacząłem zbierać moje rzeczy i pakować walizkę. Wyjaśniłem ich córce, ze to oni bardziej potrzebują mnie, niż ja ich, i jeżeli nie zrobią nic z matka, to nikt nie będzie w stanie tutaj normalnie pracować. Rozmowa poskutkowała tym, ze J. trafiła raz i drugi do szpitala, na psychiatrie, a ja dostałem całkowicie wolna rękę, co do organizacji pracy i postępowania. Dodatkowo, trafiłem na bardzo rzeczowego i rozsadnego lekarza domowego. Po śmierci męża zostałem tu jako opiekun J.

Dzisiaj, z córka i zięciem jesteśmy przyjaciółmi, a od J., wieczorami, kiedy kładę ja do łózka, słyszę już od paru lat "ich habe Dir lieb".

Cos   mi się wydaje, ze ta "bezradność" tej córki, o której piszesz, nie jest całkiem szczera i prawdziwa.

• Lubię to 3

W dniu 26.04.2018 o 19:23, Andrew napisał(a):

Oczywiście w Kraju Nad Wisłą tez można kupić takie cudo ale wiadomo, ze niemieckie to wszystko lepsze ... (przynajmniej dla Niemców) :d Ja wypróbuję produkt dostępny w Polsce.

mole.png

Rozwiń  

W Rosmanie  są niemieckie.Saszetki i takie wieszaczki do szafy.Mamie ostatnio te wieszaczki kupiłam.Samam mam na wieszakac takie drewniane kółka ,dostałąm dawno od kogoś w prezencie i nigdy nie miałąm moli odziezowych ani tych co książki lubią:)

• Lubię to 2

W dniu 26.04.2018 o 18:48, foczka63 napisał(a):

Kiedyś tak zrobiłam dzwoniąc do swojego taty z życzeniami imieninowymi miesiąc wcześniej:)hi hi hi Wysłuchał,podziękował i kazał sobie za miesiąc znóe zadzwonić:)

Rozwiń  

Wczoraj dostałam od córci życzenia imieninowe.

Spóźnione o miesiąc. :szydera:

• Lubię to 2

W dniu 26.04.2018 o 19:23, Andrew napisał(a):

mole.png

Rozwiń  

@Andrew no pacz,nigdy tego nie udalo mi sie kupic w PL

Na spozywcze i owszem tejze firmy,

tych ale nie widzialam,choc w kazdym sklepie rozgladam sie ,

Mam jakas fobie na tle moli,

W dniu 26.04.2018 o 19:25, MisiekFfm napisał(a):

A możne trzeba było spełnić jego życzenie -

zamówić przewóz, powiadomić rodzinę, ze zostawiasz go bez opieki i po prostu wyjechać.

Kiedy pięc  lat temu przyjechałem tu, gdzie jestem, opiekowałem się mężem obecnej podopiecznej. Ona wtedy była jeszcze samodzielna, ale strasznie pobudzona. Do tego miała problem alkoholowy i popijała wieczorami i w nocy. Po pierwszych dwóch tygodniach, kiedy przyjechała ich córka, ja zacząłem zbierać moje rzeczy i pakować walizkę. Wyjaśniłem ich córce, ze to oni bardziej potrzebują mnie, niż ja ich, i jeżeli nie zrobią nic z matka, to nikt nie będzie w stanie tutaj normalnie pracować. Rozmowa poskutkowała tym, ze J. trafiła raz i drugi do szpitala, na psychiatrie, a ja dostałem całkowicie wolna rękę, co do organizacji pracy i postępowania. Dodatkowo, trafiłem na bardzo rzeczowego i rozsadnego lekarza domowego. Po śmierci męża zostałem tu jako opiekun J.

Dzisiaj, z córka i zięciem jesteśmy przyjaciółmi, a od J., wieczorami, kiedy kładę ja do łózka, słyszę już od paru lat "ich habe Dir lieb".

Cos   mi się wydaje, ze ta "bezradność" tej córki, o której piszesz, nie jest całkiem szczera i prawdziwa.

Rozwiń  

@MisiekFfm czasem jest tak, ze dzieci nie maja wplywu na rodzicow, 

rozmowa taka moze tylko bardziej odbic sie na opiekunce i nic nie da,

Wiem to z wlasnego doswiadczenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...