Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Darekr napisał:

Widzę, że masz tak jak ja,

Też do każdej mówię Kochanie,

bo głupio by było pomylić imiona :)

Choć większość na M. tylko jakaś taka jedna na B. się trafiła :)

Co to znaczy " trafiła się " ? ....Aaaa....jak ślepej kurze ziarno ...niby . E noo ...może tak być ! :szydera:

No coś czuję, że jak moja weszła na forum,

to piłę trzeba dziś będzie na bok odłożyć

Nie będziemy dziś nic piłować,

Zęby wprawdzie naostrzone, sznit też zrobiony, 

tylko te "wióry" na koniec

• Lubię to 2

2 godziny temu, Mirelka1965 napisał:

Ale niemiecki agent musiał jakiś paragraf podać....dopytaj...

no to juz wiem..otoz nie ma zadnego paragrafu na ten dodatek ..niemiecki posrednik ten konretnie zadecydowal o dodatkowej kasie dla opiekunek...oczywscie skutek taki ze rodziny maja dodatkowe koszty w skali roku ...czyli sumujac..nie kazda z nas za te dni pieniazki moze otrzymac bo to zalezy czy polska firma jest podpieta pod tegoz posrednika...moze to forma reklamy zebyw iecej ludzi sie zatrudnialo w firmach ktore maja zapisy? jako co s rozmyte to zawsze kasa w tle

nie wiadomo ale gdyby cos...jest o co sie upomniec przynajmniej niektorzy z nas moga sie domagac gdyby cos

• Lubię to 2

Nie mam czasu na nudę, dostałam skrzyneczki z warzywniaka i się bawię nimi, pomalowałam na biało, kremowo i naklejam na nie serwetki metodą- Dekupaż, czy wybrane obrazy z odbiciem lustrzanym -transfer na drewno,ale mi się to spodobało, nigdy tego nie robilam i to coś nowego dla mnie,na naukę nigdy za póżno,  Jedną turę skrzyneczek zrobiłam ale wnuczkom się spodobały i rozdałam,

A tak w ogóle to zaczęlam już malować elementy z kredensu -giganta, @NNNdanuta jak Twoje mebelki, czy w w ogóle wzięlaś się za nie? czy urlopujesz się pełną gębą:cmok::szydera:

• Lubię to 3

1 minutę temu, foczka63 napisał:

@Blondi Ty to masz te plastyczne talenta:)Super:)I meble i walizki i teraz to:)Zazdraszczam,u mienia niet:(

Nic trudnego , jedno popsujesz a drugie wyjdzie dobrze a następne jeszcze lepiej, jak masz wszystko co potrzeba to i praca leci, ja dzisiaj nie wiem kiedy mi dzień minął, malowalam i malowalam i kleiłam i wycinałam, no lubię to robić, już powiedziałam,że ja swój warsztat w piwnicy kocham, :oklaski: a tu mnie chcą z piwnicy wyciągnąc na motor-nie chce , nie,,,

• Lubię to 3

Jak bylam w Pl to powiedzialam Słodziakowi ,że ma przyjechac bez przyczepki, ma się tak zapakować aby się wszystko zmiesciło, no ale przecież musiał znajomemu zawiesc drzewo,krążki i deski z korą, a znajomy mieszka w lesie -nie będę się wypowiadać na ten temat bo mnie nosi od razu, głupiego nie trzeba daleko szukać, wieć patrzę ,a on jedzie z przyczepką do mnie, a w przyczepce 12 opon:przekleństwa: 8 do oddania komus, z felgami i w dobrym stanie,ręce mi opadły, a 4 letnie opony jego do przelożenia,,od razu pojechaliśmy do warsztatu i niech tam sprezentuje im te opony, facecikowi aż się gębucha uśmiechnęła jak usłyszał ,że to prezent, wymiana opon u nas była za darmo, Słodziak szczęsliwy i szef warsztatu zadowolony,,,wariactwo ,niemcy od czasu do czasu nawet myślą, tutaj w De musi jeszcze zapłacić za zdanie opon ,albo ma zabierac do domu,samo życie,

• Lubię to 4

O 26.05.2019 at 21:44, ORIM napisał:

Tylko zdajesz sobie sprawę z tego,że mając takiego debila w okolicy możesz stracic tego psa z jego rąk ? Ja wiem,że przepisy,przepisami i powinien decydowac zdrowy sposób myslenia jednak prawo stanowi dość jednoznacznie.Pies bez opieki,kagańca i smyczy biegający po polu,lesie czy w okolicy czyjejś posesji może zostac odstrzelony przez kogoś kto ma pozwolenie na broń.Więc jesli Twój pies bedąc już dorosły ucieknie i bedzie bez opieki ............. Oby tak się nie stało.

kupiłem budę,i sunia mieszka w domu lub w budzie jak jej wygodniej,nie puszczam jej samej po ogrodzie,dopuki się nie upewnię jej zachowań

• Lubię to 4

Dopiero obrobiłam się , ale zadowolona jestem . Jadzia dzisiaj zrobiła dwie rundy wokół całego mieszkania  przy rollatorze ...przed chwilą zakończyła swoje ćwiczenia na rowerze - 5 km . Tylko nie wiem , czy zbytnie angażowanie się jej w sporty nie będzie miało skutków ubocznych . Zwykle na kolację zjada dużego tosta pokrojonego w kosteczki , pomidorka koktajlowego , cztery oliwki zielone ...jakąś malutką papryczkę serkiem nadziewaną . Dziś poprosiła o repetę ...musiałam tosta dorobić ...metka z drobno pokrojoną cebulką wyszła ...ale nie daleko , bo na moją kanapkę , więc zażyczyła sobie z łososiem koniecznie posmarowanym chrzanem . Cholewcia , zauważyłam , że po wysiłku apetyt jeszcze bardziej jej wzrasta ...podpasie mi się chyba jeszcze więcej ...a wagę już  ma , że ho , ho hooo :szydera:

O 27.05.2019 at 07:16, BabaJagusia napisał:

@maras1współczuję Ci z powodu utraty psa. Serwus w ostatni poniedziałek na adresie. A za oknem :szok:! Skoro świt dostałam info jak wypadły wybory no i powiem tak: ja pierdzielę:szok:

Słońca w serduchach:cmok:

dzięki ,pozdrawiam

• Lubię to 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...