Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.02.2019 o 21:11, Alina 1 napisał(a):

No właśnie , a że do tego miałam cel to kułam żelazo póki gorące. Wiadomo jak jest z naszymi pdp. To są leciwi ludzie i w każdym momencie  dobra praca może się skończyć. Poza tym ceny mieszkań co roku idą w górę. Gdybym pracowała w systemie 2x2 to nigdy bym na nie nie zarobiła. Teraz będę musiała je jeszcze wykończyć i wyposażyć ale najważniejsze, sam zakup,  będzie już za mną. 

Rozwiń  

siemzgadzam w calej rozciaglosci...trzeba temat rzymac poki sie da bo jak sama napisalas dzisiaj sa a jutro nie...nasi pdp 

ja poza dzidzia mam tu niezle ale to i tak lepiej niz demencyjna ...jezdzie 3 miesiace na maks 6 tygodni urlopu  ale przymierzam sie zeby ten rytm troche zmienic...musze obgadac z szogunem i z dzieciakami w pl....

on samodzielny zakupy robi nocki ma w pakiecie wiec ja spie na kasie nie oszczedza wiec nie glodujemy babce tez niczego ni brakuje no moze tylko zdrowia ale tego se ne wrati...no i dobry pieniadz..poza tym jestem jakby ..no wiesz..u siebie...mam swoje miejsce ...i chociaz czasami mnie irytuje szogun drobiazgi i to niemieckie nawszystkomamczas....szukam pozytywow i jest mi lepiej..cel mam dosyc drogi...musze wiec przemyslec za i przeciw i zadecydowac ...

• Lubię to 6

dzień dobry :cześć2:wczoraj podziwiałem Alpy. jest takie miejsce tutaj, gdzie przy pięknej pogodzie można je zobaczyć. nasza wycieczka do Muzeum Ikon okazała się fiaskiem. pomimo informacji w internecie, że w niedzielę będzie otwarte, było zamknięte i już. Elka głęboko rozczarowana. nie lubię Autenried. byłem tam trzy razy w życiu, z czego jednego, pierwszego dnia, aż dwa razy. było ślicznie lipcowo, nawet nie upalnie, Elka zorganizowała nam obiad imieninowy tam, potem miałem całą niedzielę wolną i wróciłem obejrzeć stary pałac i stawy. ale to nie był w sumie fajny dzień z pewnych względów i fatalnie mi się kojarzy, choć śliczna miejscowość, tu w okolicy jedna z ładniejszych. za to spacer z dzidzią zrobiliśmy sobie fest. ok 13 km. Heinz zachowywał się bardzo poprawnie. nie łapał za hamulce, nie zwieszał się do ziemi. po prostu przespał cały nasz spacer. 

• Lubię to 9

z opoznieniem ale witam serdecznie w sloneczny poniedzialkowy poranek

gwarno tu i dobrze tloczno..jeszcze lepiej..zatem na rozruch najlepiej usmiech

melduje ze mam jeszcze swiezutka kawe wiec jak sie ktos w okolice berlina wybiera czekam z kubeczkiem

a42ab09d3ca5336bc7ff7c308f887003.jpg.605aa909914ad1ef637d86991912844e.jpg

• Lubię to 8

W dniu 25.02.2019 o 06:33, Afryka napisał(a):

Dobry na dzień Milusińscy :cześć2:. Silna, zwarta i gotowa, ręce rozgrzane do czerwoności,do zadań w tym tygodniu, ostatnich :d przed ukończeniem turnusiku. 

Miluśkiego poniedziałku i krótkiego tygodnia 

Rozwiń  

sorki przeczytalam...rozwarta i az mnie zatkalo ...pardon:d

• Lubię to 3

W dniu 25.02.2019 o 06:38, awe59 napisał(a):

Dzien dobry :d

Zaczynamy kolejny tydzien świstaka.....i zawijamy sreberka.....:szydera: jestem juz emerytką. Wreszcie jasnieoswiecony Zus przysłał decyzję....ponad dwa miesiace mu to zajęło....:szydera: i teraz sie zastanawiam co ja tu robię....???  :szydera:

Milego dnia wszystkim zyczę  :cmok:

Rozwiń  

masz na chleb..teraz zarabiasz na maslo..i inne przyjemnosci:)

• Lubię to 3

Zaczynamy kolejny tydzien świstaka.....i zawijamy sreberka.....:szydera: jestem juz emerytką. Wreszcie jasnieoswiecony Zus przysłał decyzję....ponad dwa miesiace mu to zajęło....:szydera: i teraz sie zastanawiam co ja tu robię....???  :szydera:

Rozwiń  

Dorabiasz na waciki :d

Dzień dobry ....

Wstałyście wy ...to ja też nie będę gorsza , żeby mi ktoś nie zarzucił , że rozleniwiłam się na urlopie . Na razie szatan na rozkręcenie się ...okno w kuchni na oścież otwarte i sztacham się dymkiem ...Tymczasowi lokatorzy jeszcze śpią . Za długo nie pośpią , bo już podjechał samochód z ekipą , która dociepla piwnice ....a tak cholery hałasują przy tym ...jakieś cięcia ...rżnięcia i to pod samymi moimi oknami ...a maszyna , która to robi wydaje tak głośny dźwięk , że nawet ja wypalam papierosa i szybciorem okno zamykam . Jeszcze podobno tylko dzisiaj te hałasy .Przeżyje się je jakoś ...nie ma wyjścia ....a przede wszystkim :

Dzień dobry . Miłego dnia i tygodnia :cmok:

W dniu 25.02.2019 o 06:37, Grzegorz B napisał(a):

dzień dobry :cześć2:wczoraj podziwiałem Alpy. jest takie miejsce tutaj, gdzie przy pięknej pogodzie można je zobaczyć. nasza wycieczka do Muzeum Ikon okazała się fiaskiem. pomimo informacji w internecie, że w niedzielę będzie otwarte, było zamknięte i już. Elka głęboko rozczarowana. nie lubię Autenried. byłem tam trzy razy w życiu, z czego jednego, pierwszego dnia, aż dwa razy. było ślicznie lipcowo, nawet nie upalnie, Elka zorganizowała nam obiad imieninowy tam, potem miałem całą niedzielę wolną i wróciłem obejrzeć stary pałac i stawy. ale to nie był w sumie fajny dzień z pewnych względów i fatalnie mi się kojarzy, choć śliczna miejscowość, tu w okolicy jedna z ładniejszych. za to spacer z dzidzią zrobiliśmy sobie fest. ok 13 km. Heinz zachowywał się bardzo poprawnie. nie łapał za hamulce, nie zwieszał się do ziemi. po prostu przespał cały nasz spacer. 

Rozwiń  

chociaz tyle pozytywow :dobrze:

• Lubię to 1

Witam :d Wczoraj na noc zapodałam sobie jakiegoś antygrypa i obudziłam się o 7 rano :o, ale chyba niecała... Jakbym nie wiedziała co robić (kawka, fajeczka xd) to już pani demencja mnie ma :haha:to gówno może nie jest zaraźliwe, ale jakieś takie przenośne ... :szydera: Wczoraj w telewizornii zapowiedzieli w tym tygodniu nawet 20 na plusie :o pożyjemy zobaczymy.., a na razie miłego poniedziałku i buziaki :cmok:

• Lubię to 8

Rozwiń  

no jak to co :d zarabiasz na szyneczkę do chlebka, na który ZUS da Ci parę groszy ;)

• Lubię to 3

W dniu 25.02.2019 o 06:44, NNNdanuta napisał(a):

Witam :d Wczoraj na noc zapodałam sobie jakiegoś antygrypa i obudziłam się o 7 rano :o, ale chyba niecała... Jakbym nie wiedziała co robić (kawka, fajeczka xd) to już pani demencja mnie ma :haha:to gówno może nie jest zaraźliwe, ale jakieś takie przenośne ... :szydera: Wczoraj w telewizornii zapowiedzieli w tym tygodniu nawet 20 na plusie :o pożyjemy zobaczymy.., a na razie miłego poniedziałku i buziaki :cmok:

Rozwiń  

danuska...zbieraj sie no kupy....kawa mocna mielona na swiezo postawi na nogi a jak masz lenia dawaj do mnie to ci szatana zrobie..nawet dwa:cmok:

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...