Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.11.2018 o 04:35, lucyna.beata napisał(a):

ale krzepe musisz miec mimo wszystko...a dystans przedni ..dla ciebie dawka powietrza a i dla niego rowniez....no i czas mija na innych niz zazwyczaj czynnosciach

medal!

Rozwiń  

No tak. Lubię chodzić, zostało mi to z czasów gdy dużo chodziłem po górach . I jest to mój pomysł i sposób na poznanie powiatu Günzburg. Fajne jest też to, że wiosną i latem było naprawdę pięknie, my codziennie robiliśmy kilkanaście km, nawet w największe upały A Elka pomagała mi w tym w ten sposób, że opowiadała, gdzie jest fajny pałac czy klasztor, wart obejrzenia, a nawet zawoziła nas na miejsce, i wracaliśmy np 20 km tak zobaczyłem Muzeum Fuggera, najbogatszego człowieka wszechczasów, czy klasztor w Wattenhausen

• Lubię to 9

Dzień dobry.

Nie wiem ,czy to dobre powitanie.Nie dość że ciemno,to jeszcze deszcz leje.Po co to wstawać o tej porze.No ,ale niektóre babcie mają w doopach zegarki.A poleżakowałoby się jeszcze w wyrku.

Miłego dnia życzę wam kochani

W dniu 10.11.2018 o 16:19, Afryka napisał(a):

Witam przedwieczornie :d

Byłam dzisiaj ( znowu ) w centrum handlowym i 50 ojro poszło weg :d.Tak chciałam się wyrwać z tej zaściankowej ,niemieckiej prowincji ,przez duże P , miasta pragnęłam jak kania dżdżu ...a teraz to nie wiem czy z torbami nie pójdę ,w każdym bądź razie z pewnością pojadę i chyba będzie torbę szmaciankę zakupić .:szydera:

Aaa i zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o przepis, na wypróbowane pierniczki,ale takie max po tygodniu do spożycia i może jakieś insze ciasteczka , oczywiście w stosownym topiku, najlepiej w książce kucharskiej .

Rozwiń  

Dobra strona mojego turnusu to to ,że kasy nie wydam.Nie ma gdzie.Ostatnio tylko w Edece byłam,to trochę słodyczy kupiłam.Tu nie ma opcji ,żeby z kimś pojechać.Chyba już takie wioski będę omijać szerokim łukiem.Nie ma co narzekać.W następny piątek do domu wracam.I bardzo dobrze.Trafię do innej cywilizacji.

W dniu 11.11.2018 o 05:49, Grzegorz B napisał(a):

No tak. Lubię chodzić, zostało mi to z czasów gdy dużo chodziłem po górach . I jest to mój pomysł i sposób na poznanie powiatu Günzburg. Fajne jest też to, że wiosną i latem było naprawdę pięknie, my codziennie robiliśmy kilkanaście km, nawet w największe upały A Elka pomagała mi w tym w ten sposób, że opowiadała, gdzie jest fajny pałac czy klasztor, wart obejrzenia, a nawet zawoziła nas na miejsce, i wracaliśmy np 20 km tak zobaczyłem Muzeum Fuggera, najbogatszego człowieka wszechczasów, czy klasztor w Wattenhausen

Rozwiń  

:dobrze:

• Lubię to 1

Świąteczne dzień dobry dla Państwa  :cmok:

Wczoraj obejrzałam w tv koncert, który odbył się na Narodowym. Tak się wzruszylam, że postanowiłam iść na pochód, dziś o 15.00....namawialam wnuczkę żebyśmy razem poszły i ostrzegłam, że może być zadyma....może co nie znaczy, że będzie....bo myślę, że w tym dniu wszyscy staną ponad podziałami....jednak córka postawiła veto....:d

Miłego dnia kochani  :cmok:

• Lubię to 8

Witam klepaczy,,Dzień Dobry w piękną niedzielę,,:hura:   pada i niech sobie pada,cos wyszukam w domu do roboty ,,laptop,,bo mam duże braki w klepaniu,a gdzie to ja nie byłam,,Blondi kopciuszek trafiła na salony,,wśród bogaczy, bal ,bal, wszyscy prawie w długich sukniach balowych a kopciuszek w sukieneczce pięknej za 5 euro,hahha ale i tak powaliłam te niemki, oglądały mnie od gory do dolu,,byłam inna to przyznaję,,ale slodka :hura: poznałam elitę,Burmistrzów i Prezydentów Oberfranken,bardzo mili ludzie i normalni,nie to ,że jestem kimś i ą ę.:tak2: Wytańczyłam się po kokardę,gleby nie zaliczylam:szydera:

• Lubię to 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...