Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.10.2018 o 18:19, Grzegorz B napisał(a):

Możemy wymienić doświadczenia. Ja to już sobie nawet notatki robiłem

Rozwiń  

Ale, że w sensie sraczki u PDP? Chętnie się z Tobą wymienię, czymkolwiek tylko chcesz :d , ale ja nie mam doświadczenia.......w sensie........ :d :d meritum......

• Lubię to 2

W dniu 16.10.2018 o 18:15, awe59 napisał(a):

Wróciłam z miasta a tu Armagedon na podwórku.....:szydera: córka Pdp wyszła z krzaków róż rozczuchrana, czerwona jak piwonia....wszystko powycinala....pelargonie i takie kwiatki podobne do surfinii wyciepala....wrzosów wszędzie nasadziła....pdp siedziala na tarasie jakaś nadąsana, co chwila podniesione glosy dobiegaly do mnie.....chyba sie obydwie klociły....ale w plate deutch i goowno zrozumialam.....:szydera:

Po kolacji nawet nie chciała grać w Rummi.....chyba było ostro....:szydera:

A mnie się humor poprawił bo kupiłam sobie to co chciałam.....I jest fajnie :oklaski:

Rozwiń  

W Südkampenn tak mówią, w plate... osz kurna inny język

• Lubię to 3

W dniu 16.10.2018 o 18:22, Dodzisława napisał(a):

Ale, że w sensie sraczki u PDP? Chętnie się z Tobą wymienię, czymkolwiek tylko chcesz :d , ale ja nie mam doświadczenia.......w sensie........ :d :d meritum......

Rozwiń  

Nie podrywaj mojego chłopaka! :szydera:

• Lubię to 3

W dniu 16.10.2018 o 18:15, Emi86 napisał(a):

Raczej pisemnie to jej się nie będzie chciało pisać, dla mojej poprzedniczki też nie chciała pisać, tylko wystawiła jej opinię przez portal agencji

Rozwiń  

To może jakiegoś gotowca jej podsuń.  Ja z poprzedniej agentury mam takie druki

W dniu 16.10.2018 o 18:25, Maria Jolanta napisał(a):

Naprawdę zupełnie inny. Za diabła nie da się zrozumieć co mówią, nawet pisownia jest inna.

Rozwiń  

Pisownia??? ci w Südkampen to raczej niepiśmienni. Takie odniosłem wrażenie. Ale ogólnie mili byli dla mnie

• Lubię to 2

W dniu 16.10.2018 o 18:22, Dodzisława napisał(a):

Rozwiń  

No to w innych tematach

• Lubię to 1

W dniu 16.10.2018 o 18:35, Maria Jolanta napisał(a):

Na spotkaniu w kościele jedna z pieśni była w plate. :haha:

Rozwiń  

Jak umarł Opa to woziłem Omę po pastorach kościołach kwiaciarniach. Oni wszyscy w plate. Czułem się mocno wyalienowany

• Lubię to 5

W dniu 16.10.2018 o 18:22, Grzegorz B napisał(a):

W Südkampenn tak mówią, w plate... osz kurna inny język

Rozwiń  

Jestem tu rok i kompletnie babki nie rozumiem jak gada w dialekcie....robię głupie miny i udaję, ze wiem o co chodzi.....:szydera: ale jak przyjdą sąsiadki i zaczną nawijać z babką to najczęściej synowa robi za tłumacza  :szydera:

• Lubię to 3

W dniu 16.10.2018 o 16:37, violka napisał(a):

Zrób fotkę opakowania tej farby :d Teraz to mnie ciekawość zżera 

Rozwiń  

Dobra. Ale to dopiero w listopadzie. Normalne tubki farby kurier przywozi. Pędzelki werniksy. Smród taki że mam ćpanie za free

• Lubię to 1

W dniu 16.10.2018 o 18:42, awe59 napisał(a):

Jestem tu rok i kompletnie babki nie rozumiem jak gada w dialekcie....robię głupie miny i udaję, ze wiem o co chodzi.....:szydera: ale jak przyjdą sąsiadki i zaczną nawijać z babką to najczęściej synowa robi za tłumacza  :szydera:

Rozwiń  

Taki ni to skandynawski ni flamandzki ni niemiecki. Dziwny dla ucha. U mnie to jeszcze bardzo głośno mówili. Aparaty im piszczały w uszach

• Lubię to 3

W dniu 16.10.2018 o 18:23, fioletowa.mysz napisał(a):

Pierogi Pani lepiła? Mam uciekać czy nie będziesz z tasakiem mnie ganiać?:haha:

Rozwiń  

Nie lepiła !!!-.- Farsz w lodówce gotów spoczywa na dobry moment. Dziś moja PoP przez 3 godziny dyla z domu chciała mi dać. Technikę unikania mnie przez nią  już mam opanowaną. Przemyka jak różowa pantera. Śledzi cienie w lustrach, na płytkach, w odbiciach szyldów drzwiowych, szyby meblościanki. Słuch ma jak Mozart. Wychodziła mi dziś wszystkimi możliwymi dziurami w ścianach. Już mi się wydawało, że wszystko mam pozamykane i jest bezpieczna w domu, to wzięła się na sposób i udawała śpiącą. Jak już wyciszyła moją czujność, to po krzesełkach przez okno mi wystartowała do mało życzliwych rodzinie PoP sąsiadów zrywając linkę  (od zabezpieczania roweru) blokującą możliwość otwarcia furtki w ogrodzie. Porobiłam zdjęcia w momencie jak próbowała się przecisnąć przez węższą część skrzydła okiennego, ale że ją utuczyłam, to miała trochę problemy. Był czas na sesję fotograficzną :szydera:. Zdjęcia poszły do córek z opisem:haha:. Dziewczyny sa fantastyczne, śmieją się z tego. Zaznaczyłam jednak, że ten fakt powinnam zgłosić agencji, bo to jest bardzo niebezpieczne dla mamy i dla mnie, ale nie zrobię tego , bo na pewno mieliby powyższoną cenę za usługę. Tylko, że ja mam nogi krótsze i to nie jest dla mnie dobre.  Na pożegnalny Geschenk nie licze, bo nie było informacji wprost, a one jakieś takie niedomyślne są . Jeszcze 7 dni i zobaczymy , czy uda mi się te pierogi ulepić i zjeść . Takiego już mam smaka jak Smoka :mur:

• Lubię to 6

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...