Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.06.2018 o 07:22, geronimo napisał(a):

Ty z tym ciastem to uważaj :haha:bo Ci w biodra pójdzie :trele:

Rozwiń  

A wiesz  ja tez o tym mysle ....i dlatego zakupiłam rower hahaha domowy i kręcę nim w salonie i .....oglądam telewizor.qurczaki super sprawa.Ale dzięki ze martwisz sie o moją linie.O to ciasteczko to spytałam z grzeczności bo i tak juz go na pewno nie ma:hura:

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

W dniu 15.06.2018 o 07:25, ryba napisał(a):

Dzień dobry:) Mam pytanie, jak firmy Wam płacą za dzień przyjazdu i wyjazdu? Moja coś zaczyna kombinowac, nie podoba mi sie to:(

Rozwiń  

Ja mam 100% nawet jak nakładają się zmiany, czyli jak zmiana przyjeżdża dzień wcześniej

• Lubię to 3

W dniu 15.06.2018 o 07:40, geronimo napisał(a):

Ja mam 100% nawet jak nakładają się zmiany, czyli jak zmiana przyjeżdża dzień wcześniej

Rozwiń  

Ja tez :oklaski:, nawet jak wyjezdzam o 5 rano mam placona dniowke, a jak przyjezdzam pod wieczor - to tez cala dnowka , dlatego oplaca mi sie tak przyjezdzac i wyjezdzac .Rodziny maja w umowach tak , ze maja placic , gdyz nasze uslugi sa na wysokim poziomie :d

Edytowane przez Magdzie
  • Lubię to 4
  • Zgadzam się 1

W dniu 15.06.2018 o 08:33, Magdzie napisał(a):

Ja tez :oklaski:, nawet jak wyjezdzam o 5 rano mam placona dniowke, a jak przyjezdzam pod wieczor - to tez cala dnowka , dlatego oplaca mi sie tak przyjezdzac i wyjezdzac .Rodziny maja w umowach tak , ze maja placic , gdyz nasze uslugi sa na wysokim poziomie :d

Rozwiń  

Fajnie:) Moja firma "wymyśliła",że bedzie płacic połowe za dzień przyjazdu i wyjazdu, nieważne,że przyjediesz np. o 8 rano a wyjedziesz o 20, połowa dniówki sie należy i koniec! Tak myśle,że jak przyjedzie zmienniczka( była już tutaj, wiec wszystko wie), to ja sobie popracuje połowe dnia, a reszte bede LEŻEĆ :):)

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 2

W dniu 15.06.2018 o 08:45, Heidi napisał(a):

Witajcie dzieciaki :cześć3:. Sprawdzam tylko czy dom niepodpalony, firany niepozrywane, szyby w drzwich całe . Jest ok. Zasłużyliscie zatem na wiadomości:

Na swoje okazanie głupoty prawnej i spowiedź przed  agenturą, że mam nadgodziny  zostały  przez nią zmienione zasady funkcjonowania domu i opieki.  Otóż: mamy teraz codzinnie obiad z catering,  mój wolny czas od poniedziałku do piątku to godz. 9-15. :oklaski::oklaski::oklaski:. O godz 15 Pop wypija szklankę soku i słucha muzyki w radio.  O 18.15 mamy kolację, czy jeden kawałek chleba z metką .  O 19-tej leży grzecznie w łóżku i zasypia.  

Nadal nie mam netu i prawdopodobnie tu nie będzie,  bo prawna to jest leniwa Kuh , dlatego tu nie wrócę,  bo bez netu, telewizora, radia, roweru  w łeb idzie dostać. I tu wam oznajmiam, że wasza mama ma silny charakter i w ogóle nie myśli o piciu alkoholu w pracy. Każdy inny już by to robił  nawet z nudów dla zabicia czasu. Całuje Was,  nie brójcie za dużo. Przyjdzie czas , to wszystkim dam klapsy na tyłki za dobre sprawowanie i to tylko dla poprawy krążenia.:d. Bywajcie tymczasem , bądźcie grzeczni. :cmok:wasza mama

Rozwiń  

OMG  mamo.....za co????

• Lubię to 3

W dniu 15.06.2018 o 07:31, Maria Jolanta napisał(a):

Zazwyczaj 50% stawki dziennej.

Rozwiń  

M+J ....nie tam , żebym chciała drażnić ....kogokolwiek , alee....zawitali do PDP-go dwaj przyjaciele ....coś tam o partii CDU pierdacą .... Zapodałam wodę i dwie szklanki na stolik ...wyszłam do ogrodu na cugasa a tutaj ...jeszcze milsza niespodzianka . Przyjechała Elka ( domowa córka ) , bo ma przerwę między przyjęciami pacjentów i ....ja już u siebie na dolinach . Tyle tylko , że gdyby siostra Elżbietki spóźniła się kilkanaście minut po 13-tej to mam się nie denerwować ....bo będzie na 100% .... ....Tiaaaa....i siedzę sobie ....w lapka lukam ...piłki potrenuję ( czyt. powk...podenerwuję się troszkę ) i .....gitarra . Tak można pracować ...Dr bywa upierdliwy , ale z umiarem ....gorszych miewałam i lubiłam :szydera:.....Przed chwilką byłam zawezwana na górkę , bo , gdy przyjaciele przekraczali próg domu to mój PDP-ny na tronie posiadywał ....se  i nie miał pojęcia , że z nowym kolegą zostałam zapoznana , przedstawił mnie " stary kolega " ....Mimo to pan dr przedstawił mnie i nie omieszkał zaznaczyć , że ja mieszkam "bei Locz " ....oczywiście urywek piosenki został mi odśpiewany ..." Theo wir fahren nach Locz " ...dalej jak zwykle wszyscy , którzy mi to śpiewają ....słów nie pamiętali :haha:

Witam i szykuję się na Czechy,,,zakupowo będzie małe ,,,a potem Drezno,,a potem jeszcze nie wiem ,,co dzień przyniesie,,także weekend zaczyna się podróżowo,,,,buziaki,,,czytam  @Heidi i podziwiam,,,czerp internet polski jak masz,,,ja bym czerpała ,,nie wyobrażam sobie bez neta siedziec ,,no tylko :rozpacz::rozpacz: toż to katastrofa dla opiekunki,,,litosci ,,ludzie ratujcie,,,my jesteśmy ludzmi i musimy w tej pracy miec malutką odskocznię ,,którą jest net czy to tak wiele ?? dla Niemców chyba tak,,najlepiej jakbyśmy jeszcze nie chciały wolnego i nie chciały jesc,,,,myć,,co za ciemnogród jest jeszcze ,,,w tych De,,,,  @Heidi trzymaj się ,,wiem ,że dasz radę,,ale internet możesz sobie skombinowac,,szukaj dobrego sąsiada,,z netem,,może kolega jest jakiś fajny z netem,,,dawaj namiary gdzie jesteś i net do Ciebie dojdzie,,,,

• Lubię to 4
  • Zgadzam się 1

Dzien dobry slonecznie:d Mam po obiadku i Alutka grzecznie poszla do lozka, ale czy jaka menda nam w odpoczynku nie przeszkodzi tego nie wiem.

Ubije dziada albo babe bez skrupulow, bo na wolnym "odgornym" przedpoludniu udeptalam szlak handlowy...owocnie.

W dniu 15.06.2018 o 10:56, hawana napisał(a):

Ubije dziada albo babe bez skrupulow, bo na wolnym "odgornym" przedpoludniu udeptalam szlak handlowy...owocnie.

Rozwiń  

:drozumiem Twoje zadowolenie że spaceru po szlaku handlowym. Wczoraj też byłam szczęśliwa, bo kupiłam nowe miętowego koloru buty zamszowe  firmy Gabor  za całe 3 euro:oklaski:. Śliczne:oklaski:

• Lubię to 2

Mało tego, gość obsługujący DRK odkłada dla mnie markowe ciuchy i to mojego rozmiaru. Wszystko przez to, że powiedziałam hwmu, że go kocham raz w tygodniu i zawsze w czwartki . A to pastor jest:szydera:. Dobrze trafiłam:szydera:

• Lubię to 2

Jestem dumna z mojej córki ....Przysłała mi zdjęcia z jakimiś opisami w nieludzkim ( jak dla mnie ) języku ....Jedynie co poprawnie odczytałam to imię i nazwisko mojej jedynaczki ....No i nagłówek potrafiłam rozkiminić ( zdolna bestia ze mnie ) a na tych " dokumentach " wystawionych przez Trinity Colege London .....44 /44 ustny egzamin ......51 /52 pisemny ....

Jestem bardzo szczęśliwa , bo wiem , że było jej ciężko podołać : dom ...dzieci ...praca ...szkoła ...w międzyczasie załatwianie ( z pomocą moją i najmłodszego ) przygotowania do chrztu i komunii w Pl swoich dzieci ....Tam u siebie z przypilnowaniem " młodego " , który nauki przedkomunijne miał ....uczenie go wszelkich modlitw polskich .....i jakby mało było podjęła się roli nauki młodego w szkole polskiej ( za daleko mają do takiej szkoły tam u nich ) i młody , dwa dni po komunii już miał u nas w Ł. egzaminy ....przeszedł pomyślnie jako pierwszy uczeń " na odległość " .....Nooo....to się nachwaliłam ....bo mam czym i kim ! ....Przyznam się bez bicia , że nie dowierzałam , czy da radę , bo widziałam jakie to dla niej trudne ...ile zachodu z tym wszystkim . Samo to , że , żeby móc pracować na pełnym etacie wymieniali się prawie w drzwiach , rzucając tylko kluczyki od samochodu , bo ktoś musiał być z Maniuśką a i Huberta  dopilnować , czasem wyjść po niego do szkoły i takie tam ....Jestem dumna ...szczęśliwa ...i ...zaraz korzystam z wolności , lecę do DM-a , kupię coś córci w nagrodę za dzielność ........może płyn ( bardzo dobry ) do mycia lodówki ....czy może przesadzę z prezentem ?:szydera:....Oczywiście żartuję ....kupię jeszcze do czyszczenia piekarników ...jest super :szydera:

W dniu 15.06.2018 o 12:18, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Jestem dumna z mojej córki ....Przysłała mi zdjęcia z jakimiś opisami w nieludzkim ( jak dla mnie ) języku ....Jedynie co poprawnie odczytałam to imię i nazwisko mojej jedynaczki ....No i nagłówek potrafiłam rozkiminić ( zdolna bestia ze mnie ) a na tych " dokumentach " wystawionych przez Trinity Colege London .....44 /44 ustny egzamin ......51 /52 pisemny ....

Jestem bardzo szczęśliwa , bo wiem , że było jej ciężko podołać : dom ...dzieci ...praca ...szkoła ...w międzyczasie załatwianie ( z pomocą moją i najmłodszego ) przygotowania do chrztu i komunii w Pl swoich dzieci ....Tam u siebie z przypilnowaniem " młodego " , który nauki przedkomunijne miał ....uczenie go wszelkich modlitw polskich .....i jakby mało było podjęła się roli nauki młodego w szkole polskiej ( za daleko mają do takiej szkoły tam u nich ) i młody , dwa dni po komunii już miał u nas w Ł. egzaminy ....przeszedł pomyślnie jako pierwszy uczeń " na odległość " .....Nooo....to się nachwaliłam ....bo mam czym i kim ! ....Przyznam się bez bicia , że nie dowierzałam , czy da radę , bo widziałam jakie to dla niej trudne ...ile zachodu z tym wszystkim . Samo to , że , żeby móc pracować na pełnym etacie wymieniali się prawie w drzwiach , rzucając tylko kluczyki od samochodu , bo ktoś musiał być z Maniuśką a i Huberta  dopilnować , czasem wyjść po niego do szkoły i takie tam ....Jestem dumna ...szczęśliwa ...i ...zaraz korzystam z wolności , lecę do DM-a , kupię coś córci w nagrodę za dzielność ........może płyn ( bardzo dobry ) do mycia lodówki ....czy może przesadzę z prezentem ?:szydera:....Oczywiście żartuję ....kupię jeszcze do czyszczenia piekarników ...jest super :szydera:

Rozwiń  

Kup, kup...i dół do tego kopertę z potężnym załącznikiem...:oklaski: Gratulacje dla Córci :zwyciezca::bukiet:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...