Skocz do zawartości

Ulubione dania na obiad


 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na jednym z pierwszych zleceń miałam często makaron z jajecznicą albo ziemniaki z jajecznicą albo makaron z sosem z torebki albo gotową pizze albo gotowe placki O.o:smutek:i nie mogę powiedzieć,że miło wspominam tamte czasy no i od tej pory jakiś awers do jajecznicy mam .Dodam tylko ,że w restauracji włoskiej się wtedy stołowałam :haha: do gotowania mnie nie dopuszczali :smutek:ale jakoś to przeżyłam :trele:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 17.03.2018 o 09:42, INEZ napisał(a):

Na jednym z pierwszych zleceń miałam często makaron z jajecznicą albo ziemniaki z jajecznicą albo makaron z sosem z torebki albo gotową pizze albo gotowe placki O.o:smutek:i nie mogę powiedzieć,że miło wspominam tamte czasy no i od tej pory jakiś awers do jajecznicy mam .Dodam tylko ,że w restauracji włoskiej się wtedy stołowałam :haha: do gotowania mnie nie dopuszczali :smutek:ale jakoś to przeżyłam :trele:

Rozwiń  

Przeżyłaś ty, przeżyję i ja....:tak2: Generalnie, to ja nie jestem mięsna, bardziej rybna lady :szydera: Za padliną niespecjalnie tęsknię ;) A jako "Zbieracz", czyli grupa krwi B, idę w kierunku produktów zbieranych....kartofelki, mąka, warzywka, jajka :oklaski: Taki pół wegetarianin jestem :haha: 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 17.03.2018 o 09:47, Mirelka1965 napisał(a):

Przeżyłaś ty, przeżyję i ja....:tak2: Generalnie, to ja nie jestem mięsna, bardziej rybna lady :szydera: Za padliną niespecjalnie tęsknię ;) A jako "Zbieracz", czyli grupa krwi B, idę w kierunku produktów zbieranych....kartofelki, mąka, warzywka, jajka :oklaski: Taki pół wegetarianin jestem :haha: 

Rozwiń  

Czyli łapką z ziemi wygrzebujesz :trele:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 17.03.2018 o 09:48, INEZ napisał(a):

Dzisiaj pomidorówkę z ryżem robię :) nie ma się co obżerać mięsem zresztą ja za mięsem nie przepadam a inni no cóż muszą się dostosować .Jutro trochę kulinarnie zaszaleje i jakiś niedzielny obiadek wyczaruje :d

Rozwiń  

No, to ja będę bąki zbijać po tym jarskim jutrzejszym obiadku :haha:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 17.03.2018 o 10:10, INEZ napisał(a):

Pieczeń z jakiego mięsa? w całości czy poporcjowana ?Schab ze śliwkami mógłby być? Namaczasz schab w mleku dzień wcześniej ?

Rozwiń  

Jedynie baraninę i królika moczę w maślance. Pozostałe mięska przyprawiam na sucho i trzymam pod folią przez noc, żeby się zamacerowało. Rzadko jadam wieprzowinę, ale schabik, albo szyneczkę bym zjadła.... Piekę przeważnie w całości, na niżej temperaturze przez dłuższy czas i zawsze pod przykryciem....soczyste jest....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 17.03.2018 o 10:20, INEZ napisał(a):

A w temacie maślanki to smaku mi narobiłaś .Kluski na parze z truskawkami i do popicia maślanka zaraz sobie zapisuje na następny tydzień :hura: obiad na jeden dzień mam już zaplanowany :)

Rozwiń  

Ty jakąś restauracje prowadzisz? :szok: Dawaj tu przepis na te kluski na parze :ostrzegam:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 17.03.2018 o 10:25, Mirelka1965 napisał(a):

Ty jakąś restauracje prowadzisz? :szok: Dawaj tu przepis na te kluski na parze :ostrzegam:

Rozwiń  

Zaraz poczekaj chwilunie :) muszę zerknąć do kajecika bo dawno nie robiłam w domu robię najczęściej w sezonie truskawkowym ewentualnie z dżemem własnej roboty z truskawek albo malin z własnego ogródka :) Restauracji nie prowadzę chociaż po tych przygodach z włoską restauracją w Niemczech zastanawiałam się czy nie otworzyć włoskiej restauracji żeby tych biednych Włochów zrehabilitować i przywrócić im dobre imię z lekka nadpsute :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  W dniu 17.03.2018 o 10:32, INEZ napisał(a):

Zaraz poczekaj chwilunie :) muszę zerknąć do kajecika bo dawno nie robiłam w domu robię najczęściej w sezonie truskawkowym ewentualnie z dżemem własnej roboty z truskawek albo malin z własnego ogródka :) Restauracji nie prowadzę chociaż po tych przygodach z włoską restauracją w Niemczech zastanawiałam się czy nie otworzyć włoskiej restauracji żeby tych biednych Włochów zrehabilitować i przywrócić im dobre imię z lekka nadpsute :)

Rozwiń  

To czekam.....:ostrzegam:;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij



O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

×
×
  • Dodaj nową pozycję...