Skocz do zawartości

  • Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Ulubione dania na obiad


 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, violka napisał:

Ja uwielbiam ją w każdej postaci :love: Latem często gotuję zupę z kalarepy :) 

Kalarepa,,surowa ok! ale gotowana i ich ten sosik to katastrofa,,ochyda,,gotowała to babcia jedna,,jadłam ten przysmak w bogatym domu,,,ochyda dla mnie,,kalarepa ta gotowana i kartofle i to cały obiad,,,no tylko :rozpacz:  zawsze częsc lądowała w śmieciach,,bo takiego gówna sami nie chcieli jesc,,,,ślicznie opisałam kalarepkę,,a taka jest zdrowa ale to moje podniebienie,,,

Ja nic nie gotuję dzisiaj bo ide na Tapas i na muzyczny wieczór,,,

  • Zgadzam się 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, janina.u napisał:

Z reguły jem jedno danie, 
Jeśli chodzi o zupę - to moją ulubioną jest pomidorowa (wyniosłam to z domu rodzinnego - moja mama robiła przepyszną)

natomiast jeśli chodzi o drugie danie to lubię ryż z warzywami :)

 

Ja mam tak samo tradycja rodzinna z tą pomidorową niby receptura przekazywana z pokolenia na pokolenie ale i tak babcia robiła najlepszą :)

  • Zgadzam się 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

4 godziny temu, INEZ napisał:

Tak na szybciora podaje może jeszcze ktoś na obiad zrobi

Kotlety jajeczne z kaszą

3 jajka ugotowane na twardo i rozdrobnione kto jaki ma do tego sprzęt :)

1 torebka kaszy gryczanej albo jęczmiennej ja wolę gryczaną

1 surowe jajko ,sól .pieprz ziołowy  i bułka tarta

Do ugotowanej kaszy i  rozdrobnionych jajek dodajemy surowe jajko doprawiamy do smaku formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju .Wyglądają tak jak prawdziwe mielone .Szybkie ,proste i mało czasochłonne w przygotowaniu danie .:)

Czad!!!!!:oklaski::zwyciezca:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie :) czy jarmuż gości w Waszej kuchni ? jeżeli tak , to prosiłabym o jakieś przepisy :) Już kolejny raz czytam o jego cudownych właściwościach http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/jarmuz-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-przepisy-na-dania-z-jarmuzu_34363.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

4 minuty temu, violka napisał:

Mam pytanie :) czy jarmuż gości w Waszej kuchni ? jeżeli tak , to prosiłabym o jakieś przepisy :) Już kolejny raz czytam o jego cudownych właściwościach http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/jarmuz-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-przepisy-na-dania-z-jarmuzu_34363.html

@violka wbijaj na stronę mytaste.

Masz tam przepisy jakich dusza zapragnie.   :hura:   :zdrówko:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, violka napisał:

Mam pytanie :) czy jarmuż gości w Waszej kuchni ? jeżeli tak , to prosiłabym o jakieś przepisy :) Już kolejny raz czytam o jego cudownych właściwościach http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/jarmuz-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-przepisy-na-dania-z-jarmuzu_34363.html

Uwielbiam, chociaż od niedawna....poznała tutaj, w DE...Grunkohl. Dla mnie pycha, chociaż Niemiaszki robią go bardzo tłusto. Ja kupuję Bratwurst, odgotowuję. Woda weg, kiełbaski kroję, wrzucam do garnka, wtedy słoiczek zieleniny ( już jest odgotowana i pokrojona), doprawiam cukrem, solą i pieprzem. Pelkartofelki do tego....i....niebo w gębuni :hura: Musisz pamiętać, że świeży jarmuż należy głęboko zamrozić. Sam w sobie jest gorzki i dopiero mrożenie powoduje jakąś reakcję chemiczną, gdy kwasy zamieniają się w cukry. Dietetykiem ani biologiem nie jestem, mówię to co dowiedziałam się uźżródła, czyli od Niemców :tak2:

Edytowane przez Mirelka1965
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, Mirelka1965 napisał:

Uwielbiam, chociaż od niedawna....poznała tutaj, w DE...Gunkohl. Dla mnie pycha, chociaż Niemiaszki robią go bardzo tłusto. Ja kupuję Bratwurst, odgotowuję. Woda weg, kiełbaski kroję, wrzucam do garnka, wtedy słoiczek zieleniny ( już jest odgotowana i pokrojona), doprawiam cukrem, solą i pieprzem. Pelkartofelki do tego....i....niebo w gębuni :hura: Musisz pamiętać, że świeży jarmuż należy głęboko zamrozić. Sam w sobie jest gorzki i dopiero mrożenie powoduje jakąś reakcję chemiczną, gdy kwasy zamieniają się w cukry. Dietetykim ani biologiem nie jestem, mówię to co dowiedziałam się u żródła, czyli od Niemców :tak2:

:cmok:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij



O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik


×
×
  • Dodaj nową pozycję...