Skocz do zawartości

Rekruterka napisała odezwę do opiekunek

Gość Sandra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Białowłosa
13 godzin temu, Gość MariaN napisał(a):

Są chyba jakieś granice! Nie mogę przekleić więc skopiuję odpowiedź na wcale nie najgorszą sztelę przynajmniej na taką wyglądającą z opisu.

Ty jebana kurwo *wulgaryzm* z tym ogłoszeniem. Trzeba być suką żeby oferować 1500 euro.

To pisze pani ze zdjęciem i profilem na którym ma wnuki itd i wcale się nie wstydzi. Nawet nie ma co komentować a przecież to nie był wyjątek.

Dzień dobry!
Dzisiaj już czytałam pytania czy pani nie jest wstyd takie oferty dawać? 

Ale co ma do tego rekruterka, która dodaje to co jej każą. Zawsze powtarzam, że to nie są prace przymusowe i nikt nikogo nie zmusza. Dobrej pracy!

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

9 godzin temu, Gość Białowłosa napisał(a):

Dzień dobry!
Dzisiaj już czytałam pytania czy pani nie jest wstyd takie oferty dawać? 

Ale co ma do tego rekruterka, która dodaje to co jej każą. Zawsze powtarzam, że to nie są prace przymusowe i nikt nikogo nie zmusza. Dobrej pracy!

Nikt pod swoim nazwiskiem takich rzeczy nie napisze bo będzie miała problem z zatrudnieniem to są dziewczyny, które pracują na czarno i mają wszystko w d.

k.

Niech piszą! Ludzie mają dość tych stawek! Niech agencje trzy razy przemyślą zanim opublikują to może ktoś wreszcie wprowadzi jakieś stawki minimalne za 1 osobę i minimalną za 2 osoby przy 1 zdrowej i minimum przy 2 chorych bo teraz mamy wolną amerykankę pod przykrywką łatwe zleconko. 

W dniu 27.11.2022 o 00:33, Gość Sandra napisał(a):

niektórzy zarabiają najniższą Krajową,plus premię a co muszą znosić?

nie spisz w obcych łóżkach!
nie rozstajesz się na 2 miesiące z rodziną!

nie opiekujesz się 24h starszymi ludźmi - nie myjesz ich, nie pomagasz w toalecie, nie karmisz, nie wysłuchujesz i nie znosz co przy demencji jest mocno obciążające.

a ona pisze co to musi znosić. Nosz k......! 

Ja mam odezwę do rekruterek

Mamy dosyć oszukiwania przed wyjazdem, braku empatii, niskich stawek, zamiatania problemów pod dywan, brak pomocy 24h i chronienie klientów a nie opiekunek oraz braku w umowach jasnych zapisów mówiących co robimy ile pracujemy i jasno wytyczone wolne + wolny dzień cały! Basia

a ja mam dosyć nie tylko kłamstw ! żeby sprzedać ofertę! ale wyzysku opiekuna, bo co ta ma zrobić jeśli oferta jest niezgodna z tym na co się zgodziła ?

napisać reklamacje!

czy dostanie wówczas wyższa stawkę!

czy rodzina np wyrzuci ja ze steli ...kiedy kobiety nie mogą dźwigać lub wstawać w nocy a są wysłane wbrew woli właśnie na takie zlecenia! 

i pózniej są niedomówienia. Przez wlanie problematycznych koordynatorów. W przypadku skargi ! 

koordynatorzy wpisuja  nas na czarne listy! 

co jest zwykła dyskryminacja choć jest to najnormalniej w Swiecie karalne, a zazwyczaj jest to również wina koordynatorów którzy albo zawalili sprawę albo nie podali prawdziwych danych i tak jesteśmy barami w całej sytuacji.

Bo nakoncu zostajemy zawsze poszkodowani w każdej kwestii nie mamy żadnej ochrony prawnej a i tak zostajemy zawsze bez środków do życia a wypłata często jest zwyczajnie uznaniowa.

ja rozumiem koordynatorów i rodziny i ogólnie branże ze mogą zdarzyć się kradzieże , alkoholizm, że mogą zdarzyć się rodziny które złe wypełnia formularz i nie zależy to od firmy . No taka branża nikt niczego nie przewidzi. 

Co jednak jeśli rodzina jest od jakiegoś czasu w danej firmie ? 

Co jeśli wszyscy wiemy ze firm kasuje dwa razy większa stawkę wiec puszczanie naprawdę niskich kwot za wie osoby jest naprawdę śmieszne . Po co w ogóle brać takie zlecenia. 

Przecież możecie obciąć ze swoich premii jeśli chcecie sponsorować tak chytre osoby, i wiecie już z góry ze będą problemy na tych stelach najprawdopodobniej z finansowaniem choćby jedzenia. 

nie dziwcie się później ze opiekunki się buntują . 

później są problemy z wypłatami a wy swoim standardem lecicie po wynagrodzeniach. 

I to tez nie jest tak ze koordynatorzy nie są bez winy. Chcąc zarobić bana swoje premię nie zajmują się tym co ważne. Nie opiekują się opiekunkami tylko wciskają sznele jak zgniłe jabłka . I jeszcze żeby to odbijało się tylko na zrowiu ... ale pomijając stres, długa podróż niebezpieczeństwo na drodze ! kończy się to często rozwiązywaniem umów gdyż koordynator zamiast rzetelnie przedstawić ofertę tak zimy odpowiednio ja dopasować to ja dosłownie wcisną jak sprzedawca mijając się z prawda aby tylko wyrobić premie jak bankier ! co kończy się wypowiadaniem umów, częstymi zjazdami opiekunek i oczywiście krojeniem ich z kasy i wmawianiem ze to ich wina bo przecież koordynator nie przyzna się ze to on minął się z prawda i złe wykonał swoja prace prawda? 

Gość Sumska
W dniu 15.06.2024 o 17:12, Kare napisał(a):

ja rozumiem koordynatorów i rodziny i ogólnie branże ze mogą zdarzyć się kradzieże , alkoholizm, że mogą zdarzyć się rodziny które złe wypełnia formularz i nie zależy to od firmy . No taka branża nikt niczego nie przewidzi. 

Co jednak jeśli rodzina jest od jakiegoś czasu w danej firmie ? 

Co jeśli wszyscy wiemy ze firm kasuje dwa razy większa stawkę wiec puszczanie naprawdę niskich kwot za wie osoby jest naprawdę śmieszne . Po co w ogóle brać takie zlecenia. 

Przecież możecie obciąć ze swoich premii jeśli chcecie sponsorować tak chytre osoby, i wiecie już z góry ze będą problemy na tych stelach najprawdopodobniej z finansowaniem choćby jedzenia. 

nie dziwcie się później ze opiekunki się buntują . 

później są problemy z wypłatami a wy swoim standardem lecicie po wynagrodzeniach. 

I to tez nie jest tak ze koordynatorzy nie są bez winy. Chcąc zarobić bana swoje premię nie zajmują się tym co ważne. Nie opiekują się opiekunkami tylko wciskają sznele jak zgniłe jabłka . I jeszcze żeby to odbijało się tylko na zrowiu ... ale pomijając stres, długa podróż niebezpieczeństwo na drodze ! kończy się to często rozwiązywaniem umów gdyż koordynator zamiast rzetelnie przedstawić ofertę tak zimy odpowiednio ja dopasować to ja dosłownie wcisną jak sprzedawca mijając się z prawda aby tylko wyrobić premie jak bankier ! co kończy się wypowiadaniem umów, częstymi zjazdami opiekunek i oczywiście krojeniem ich z kasy i wmawianiem ze to ich wina bo przecież koordynator nie przyzna się ze to on minął się z prawda i złe wykonał swoja prace prawda? 

Eldorado się już powoli kończy. Moje dwie stare firmy już się zamknęły. Za dużo agentur a coraz mniej naiwnych Polek. Pozdrawiam   

Gość Kinia

Witam. Taki o to wpis pojawił się na jednej z grup. Rekruterka ma dość krytyki i żali się, że 50% opiekunek z grup to patologia. Możę niech poczyta dodane tu ostatnio wyroki sądów i niech zobaczy patologię po swojej stronie.

Nie wiem czy admin to wogule zatwierdzi.
Ale próbuje.
Większość "opiekunów/ek na grupach FB"" jedzie " po agencjach,kordynatorach czy rekruterach...
Uważacie ,że My mamy "kokosy z tej pracy",i to  bardzo mylnie,co niektórzy zarabiają najniższą Krajową,plus premię a co muszą znosić?
 Jaką presję od "góry",od opiekunów ,wyzwiska , itd.
Chciałabym napisać jak wyglada tak pokrótce ta praca to może co niektórym oczy otworzy i skonczą te głupie komentarze,mimo to wiem, że hejt i tak się "wyleje".
Kwoty wynagrodzenia nie zależą od Nas -pracowników,zazwyczaj od "partnerów niemieckich",wiec po co te komentarze , jedz sobie sama ,daj 2500 to pojadę itd,zazwyczaj komentarze robią w kółko te same osoby,bardzo często nawet nie pracuje taka osoba jako opiekun/ka, tylko tu jest anonimowy i podkręca Was , często komentarze są bardzo obraźliwe pod naszym adresem?
A koordynator czy rekruter musi milczeć ,żeby nie tracić potencjalnych kandydatów,bo premii nie będzie😊
Na grupach FB praktycznie w kółko te same osoby proszą o kontakt itd -zazwyczaj już żadna firma ich nie chce ,a czemu ?
(oczywiście zaznaczam nie dotyczy to wszystkich) .
*Alkohol to jest nagminne,
*Sprowadzanie towarzystwa do podopiecznych,
*narkomania,
*hazard,
*ucieczki po nocach i zostawienie podopiecznych bez opieki często zależnych od innych ,
*albo nic nie robią w pracy ,totalny syf na szteli (a przecież pisze o powierzchownym sprzątnieciu po sobie i Pdp.)W domu tez taki syf macie (chodzi o te osoby)nawet zapleśniałe rzeczy w lodówce i po szafkach zostawiają....
sprowadzanie przygodnych partnerów....itd .
*Złodziejstwo,kradzieże (co się da,nawet papier toaletowy) 
I jak sądzicie,kto ma potem premię zabraną ?
Bo źle opiekuna wybrali!
Kto ma "niemiłe przyjemności w pracy od góry"?
 A jeszcze z czym musza się  mierzyć koordynatorzy i rekruterzy ....
hmmm
- ciągłe zgłaszanie się tych samych osób a potem nie odbieranie telefonów,albo twierdzenie ,że "Ja nigdy nie szukałem/am pracy w opiece,
-Ja nie szukam bo mam zlecenie,
-szukam ale zgłosiłam/em  się do wielu firm i kto da więcej,(a potem  wyzwiska bo ciężka sztela i opisywanie firmy itd ,a przecież było przedstawione ,ze to małżeństwo lub inkontynencja) ,
-często odbierają telefon tacy pijani ,że ciężko zrozumieć co to za bełkot,
-albo wyzwiska typu "po co ty Ku....o dzwonisz,wyzwiska są nagminne,
-albo ,że jest w pracy ,zna opis  zlecenia i oni   nigdy nie dotchną Pdp, pampersa ,nie mówiąc o zmianie i przebraniu bo sie brzydzą,nie umyją głowy itd.
 Niektórzy chcą leżeć i pachnieć a kaska żeby szła na konto.
A moze..... telefony nawet po nocach do koordynatorów ,bo ktoś ma problemy psychiczne  siedzi w szafie i mówi ,ze w domu są podsłuchy kamery i obce ludzie,albo opiekunka żyły sobie pidcina ,albo tak pijana/y ze awantury na pół ulicy robi,bije,albo naćpany i Pdp chce gwałcić,albo leży w fekaliach tak pijany/na albo zgłasza się do rekrutera ,a po kontakcie z nią krzyczy że Rodo ,że do sądu,prokuratury czy na policje  pójdzie itd....
Jest tego mnóstwo ,i co najgorsze większość z tych osób właśnie jest z grup FB,nie ujmując tym dobrym opiekunk...A dlaczego o tym piszę?
Bo mam dość, tego Waszego komentowania głupio,wyssywanie sobie coś z palca tylko ,żeby "gównoburze "robić,że nikt z firm nigdy o tym głośno nie mówił, bo trzeba "dmuchać i chuchać ",że zawsze to agencje są beee a opiekunowie /ki świetni(oczywiście i są ),co niektórzy nie wiedza co to jest empatia- tak ważna w tym zawodzie!!!!
A 50 % osób -opiekunów/ek na grupach FB związanych z branżą opiekuńczą to "patologia"niestety to jest prawda,nie obrażając Ciebie.
Mają takie problemy psychiczne lub ze zdrowiem ,że nigdy nie powinny wyjeżdżać do pracy do często bardzo schorowanych ludzi.
A coraz częściej koordynatorzy i rekruterzy odchodzą z tej branży bo nie daje się wytrzymać tego stresu .
 Dziękuję za uwagę.

Zróbmy zbiórkę na biedną agencję. 

Gość Gość

Ale prawda też jest taka jak opisuje pracownica agencji. Po obu stronach.

Nie mam fb, nie jeżdżę busami już a te parę razy wystarczyły by wyrobić sobie zdanie o podróżujących. Łapię się na tym, że się wstydzę że robię w tej branży by dorobić. 

Rodziny niemieckie też różne - od normalnych po dziwactwo.

Agencje różne - od normalnych po kombinatorskie.

Może to, że nie mam powodów narzekać ani na rodziny, ani pdp, ani agencję (jedną od lat), ani wyczekiwać wynagrodzenia z górnej tabeli przy lekkiej szteli, ratuje mnie od "niespodzianek", skarg, natychmiastowych zjazdów,  itp. Wybierać trzeba z głową - zaufana agencja, kontakt telefoniczny z rodziną pdp,  samym pdp, koordynatorem i wsłuchiwanie się w przekaz, sposób  i jakość rozmowy i podejmować zlecenie. Tak, nadal ryzykując ale ryzyko minimalizować. Mnie się udaje. I tak, mam świadomość co to za branża,  praca, że ludzie różni w czymkolwiek by nie robili.

Gość Nika
44 minuty temu, Gość Gość napisał(a):

Ale prawda też jest taka jak opisuje pracownica agencji. Po obu stronach.

Nie mam fb, nie jeżdżę busami już a te parę razy wystarczyły by wyrobić sobie zdanie o podróżujących. Łapię się na tym, że się wstydzę że robię w tej branży by dorobić. 

Rodziny niemieckie też różne - od normalnych po dziwactwo.

Agencje różne - od normalnych po kombinatorskie.

Może to, że nie mam powodów narzekać ani na rodziny, ani pdp, ani agencję (jedną od lat), ani wyczekiwać wynagrodzenia z górnej tabeli przy lekkiej szteli, ratuje mnie od "niespodzianek", skarg, natychmiastowych zjazdów,  itp. Wybierać trzeba z głową - zaufana agencja, kontakt telefoniczny z rodziną pdp,  samym pdp, koordynatorem i wsłuchiwanie się w przekaz, sposób  i jakość rozmowy i podejmować zlecenie. Tak, nadal ryzykując ale ryzyko minimalizować. Mnie się udaje. I tak, mam świadomość co to za branża,  praca, że ludzie różni w czymkolwiek by nie robili.

Twoja agencja pewnie też nie zawsze wszystko mówi potem zmienniczki zdziwione . W busach się można nasłuchać chyba że pasażerowie nie rozmowni prawda? A sztele są takie że chętnie opiekunki jeżdżą ,nawet boją się że ktoś je wygryzie i takie że nikt poza jedną nie chce wracać.

Gość Mar.

Na grupach FB praktycznie w kółko te same osoby proszą o kontakt itd -zazwyczaj już żadna firma ich nie chce ,a czemu ?
(oczywiście zaznaczam nie dotyczy to wszystkich) .
*Alkohol to jest nagminne,
*Sprowadzanie towarzystwa do podopiecznych,
*narkomania,
*hazard,
*ucieczki po nocach i zostawienie podopiecznych bez opieki często zależnych od innych ,
*albo nic nie robią w pracy ,totalny syf na szteli (a przecież pisze o powierzchownym sprzątnieciu po sobie i Pdp.)W domu tez taki syf macie (chodzi o te osoby)nawet zapleśniałe rzeczy w lodówce i po szafkach zostawiają....
sprowadzanie przygodnych partnerów....itd .
*Złodziejstwo,kradzieże (co się da,nawet papier toaletowy) 

W tej grupie mamy wszystkie te osoby co to są zdziwione niezgodnością wypłaty i pewnie 1 % faktycznie źle obliczonych. I więcej nic nie napiszę bo niestety są do tego roszczeniowe i zaraz mnie tu obskoczą że jak mogę. Ano mogę bo nawet jak jest sporo nieprawidłowości to agencja ma często związane ręce. 

Gość Karolina
18 godzin temu, Gość Mar. napisał(a):

Ano mogę bo nawet jak jest sporo nieprawidłowości to agencja ma często związane ręce. 

Co przez to rozumiesz?

W dniu 17.07.2024 o 14:03, Gość Karolina napisał(a):

Co przez to rozumiesz?

Że agencja tak łatwo obciąć pieniędzy nie może chyba że chodzi o alko lub kradzieże bo mniejsze rzeczy ciężko udowodnić i brak dowodów. 

Gość irena
19 godzin temu, Gość Mar napisał(a):

Że agencja tak łatwo obciąć pieniędzy nie może chyba że chodzi o alko lub kradzieże bo mniejsze rzeczy ciężko udowodnić i brak dowodów. 

Tak samo jak opiekunce jest niełatwo dochodzić swoich praw będąc 600km od domu i agencji!!!!! Najgorsze to że zawsze odbija się to tylko na opiekunce. 

i. 

Gość Dorota s.
W dniu 19.07.2024 o 11:21, Gość irena napisał(a):

Tak samo jak opiekunce jest niełatwo dochodzić swoich praw będąc 600km od domu i agencji!!!!! Najgorsze to że zawsze odbija się to tylko na opiekunce. 

i. 

Tu bym była ostrożna. Prze 13 lat zmieniałam juz kilka zapitych alkoholiczek, złodziejkę, syfiary i kretynki które robiły przy odpiecznym gdy już było krytycznie. Odparzenia, odleżyny i brud nie robiły na nich wrażenia i uważały że nie dalo się inaczej. Niczego bym im nie zapłaciła ani grosza. Co wtedy gdy doprawadzily do odleżyn czy odparzen należy się pełna stawka?

Raz jedna z tych zapitych potem na grupach pisała bzdury że agencja ja oszukała bo nie zapłacili a pod postem hejt na agencje lal się 3 dni. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...