Skocz do zawartości

Podopieczna czy podopieczny?

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim. Proszę o poradę bo przeszłam łatwo test językowy i podpisałam umowę z jedną z agencji i babka pytała mnie o ewentualne uwagi dotyczące oferty i nie wiem czy nie powinnam np. prosić tylko o panie lub o panów przynajmniej na początek. Czy to m znaczenie? Kogo wy wybieracie do opieki? Sabina.

Pozdrawiam.

Dzień dobry wszystkim. Proszę o poradę bo przeszłam łatwo test językowy i podpisałam umowę z jedną z agencji i babka pytała mnie o ewentualne uwagi dotyczące oferty i nie wiem czy nie powinnam np. prosić tylko o panie lub o panów przynajmniej na początek. Czy to m znaczenie? Kogo wy wybieracie do opieki? Sabina.

Pozdrawiam.

.....................................trudno odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie------jeżdze już 8 lat --u mnie zdecydowanie przeważają faceci...miałem kobiety -chore, było ok. ,natomiast jeśli mąż jest chory -a ma żonę mobilną to katastrofa...ogólnie faceci wolą kobiety do opieki ,chyba ,że jest już na tyle chory to mu to jest obojętne,,,,wszystko zalezy od charakteru a więc opinie mogą być różne..oraz jeśli obie strony wpadną sobie do gustu ..jest w tedy wszystko ok.No i z dziadkami bywa różnie -jest dziadkiem ,ale facetem ----wiadomo co mam na myśli ha ha... serdecznie pozdrawiam :)

Gość doświadczona

Witam. Mężczyźni na starość głupieją i mają lepkie ręce. Są zazwyczaj więksi i ciężsi. Z drugiej strony łatwiej nimi "manipulować", nie znają się na kuchni i pod tym wtedy łatwo im dogodzić. Z kobietami fizycznie jest lżej, ale to gospodynie i przedewszystkim KOBIETY. Nigdy nie zrobisz tak jakby to one same zrobiły :). Ja wybieram zawsze facetów, ale na 5 trafia się tylko jeden gentelmen :)

Witam ja na pierwszy raz wzięła bym co się trafi , bo tak jak Panie piszą wszystko zależy od charakteru , trzeba się zdać na los bo i tu i tu mogą się trafić ludzie o różnych upodobaniach i gustach a wszystko i tak zależy od usposobienia a w tej pracy żeby mieć dobrą renomę trzeba mieć doświadczenie czy większe tym lepiej przy następnych wyjazdach .Ja do tej pory miałam 4 kobiety a teraz trafił się mi się Pan też bardzo bałam się z wiadomych względów ale od razu postawiłam granicę nietykalności cielesnej i już !!!! zawsze jest rodzina do tego żeby powiedzieć że coś jest nie tak a jak nie to koordynator , ale z tym się zgodzę że przy opiece Pana jak jest żona i to mobilna to katastrofa bo wtedy w grę wchodzi zazdrość ! a jeszcze nie daj Boże kiedy opiekunka jest obdarzona urodą i wdziękami to już katastrofa , ale zawsze zdarzają się wyjątki ! więc wszystko zależy od tego jak się trafi !!! życzę powodzenia i samych kochanych podopiecznych !!! no i optymizmu bo to w tej pracy naaaaaaaaaaajważniejsze !!!!

Ja przeważnie opiekowałam się paniami, ale zdarzali się i panwie. Pomagałam 3 i powiem, że jedynie w kwestii dźwigania miało to jakąś różnicę. Na szczęście tylko 1 pan potrzebował transportu wózkiem inwalidzkim i musiałam mu pomagać przy wchodzeniu na niego.

Oj a jeden pan to codziennie wieczorem proponował, że mi zagrzeje łóżko. Hahaha. Dowcipniś ;). Oczywiście stanowczo i kategorycznie odmawiałam, wszak kocham tylko swojego męża. Poza tym nie gustuję w staruszkach :D.

Wybór należy do Ciebie, ale jak się obawiasz a masz możliwość to wybierz kobietę.

Właśnie może miałyśmy szczeście z koleżanką wyżej, ale mi się też nigdy nie trafił pan z "lepkimi raczkami". Zawsze kulturalni panowie. A do bab to mam pecha, wredne mi sie trafiają i co wiecej - zazdrosne o swoich męzów ha ha. Oh 4 swiaty z tymi dziadkami...

Właśnie może miałyśmy szczeście z koleżanką wyżej, ale mi się też nigdy nie trafił pan z "lepkimi raczkami". Zawsze kulturalni panowie. A do bab to mam pecha, wredne mi sie trafiają i co wiecej - zazdrosne o swoich męzów ha ha. Oh 4 swiaty z tymi dziadkami...

Ja też miałam nieprzyjemne sytuacje z kobietami. Obrażalskie i złośliwe. Dlatego wybieram panów. Nie są tak wymagający jak panie.