Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Stawki na czarno od 1600 ?

Gość Marzena46
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Gość Anie napisał:

A nie pytał o maggy?

Nie raczej. Sny czytająca to Małgi , widać zjadł jedną literkę. Może za dużo przyprawiał Magi bo często kucharzy.

Gość Kukumber
3 godziny temu, LACH. napisał:

To od jakiej kwoty na czarno?

Widzieć we śnie zapłatę nie ważne w jakiej kwocie - niewdzięczność , haracz płacić - za duże wydatki na przyjemności. Czarny - pech ale piraci uważają inaczej , zawsze czarna flaga na ich statkach.

8 godzin temu, Gość Snów przepowiednie napisał:

Lach w tym pytaniu o Malgi chyba ci się fora pomyliły. Jakby co to dopytaj o to Amarante :)

A co to Amaranta biuro informacji?

Znacznie odbiegliśmy od tematu jakby co to można wątek o snach ,piratach i klątwach Czarnej perły założyć bedzie jazda .:p

• Zgadzam się 1

1 minutę temu, Amaranta napisał:

Znacznie odbiegliśmy od tematu jakby co to można wątek o snach ,piratach i klątwach Czarnej perły założyć bedzie jazda .:p

Eee..., nie sądzę. Lenistwo i zdziadziałość.

43 minuty temu, Amaranta napisał:

Dlatego zapytałem: od jakiej kwoty na czarno?

A wróżka-zębuszka, niskopodwoziowa, wyłuszczyła mi to, co akurat się nie śniło.

Pracowałem na czarno, miałem odpowiednie wynagrodzenie do wiedzy i doświadczenia, ciężki przypadek w najbogatrzym europejskim państwie, uciekałem przed zajęciem taśmana i udało się. Dawno to było i nie polecam, chyba właśnie że.

• Lubię to 1

Gość Wewiorka
25 minut temu, LACH. napisał:

Dlatego zapytałem: od jakiej kwoty na czarno?

A wróżka-zębuszka, niskopodwoziowa, wyłuszczyła mi to, co akurat się nie śniło.

Pracowałem na czarno, miałem odpowiednie wynagrodzenie do wiedzy i doświadczenia, ciężki przypadek w najbogatrzym europejskim państwie, uciekałem przed zajęciem taśmana i udało się. Dawno to było i nie polecam, chyba właśnie że.

Nie poleca to po co pyta. A jaka to kwotę na czarno można było zarobic w tym najbogatrzym  państwie? To się porówna co i jak.

A po co się tym chwalić? Na czarno musi się opłacać obu stronom czyli dla opiekunki powinno być więcej niż by dostawała od agencji i mniej niż to ile rodzina płaciłaby agencji. Jak patrzę na stawki to ta proporcja jest moooocno zachwiana a czasami jej nie ma w ogóle co jest jawnym wykorzystywaniem sytuacji bo umówmy się, że na czarno to pracują dziewczyny z komornikami na głowie.

Fajne i bezpieczne jest już to że się dostaję co tydzień a nie czeka się cały miesiąc.

2 godziny temu, Gość Ola napisał:

A po co się tym chwalić? Na czarno musi się opłacać obu stronom czyli dla opiekunki powinno być więcej niż by dostawała od agencji i mniej niż to ile rodzina płaciłaby agencji. Jak patrzę na stawki to ta proporcja jest moooocno zachwiana a czasami jej nie ma w ogóle co jest jawnym wykorzystywaniem sytuacji bo umówmy się, że na czarno to pracują dziewczyny z komornikami na głowie.

Fajne i bezpieczne jest już to że się dostaję co tydzień a nie czeka się cały miesiąc.

?

Dzisiaj była oferta do 1 osoby za 1800€ i pod spodem komentarz, że tyle to ja miałam 5 lat temu. Jak zapytałam gdzie tyle płacą to cisza. Wariatki piszą głupoty, bo lubią siać ferment.

W dniu 21.04.2017 o 09:42, Gość Marzena46 napisał:

podobno teraz sytuacja wyglada tak ze na czarno do jednej osoby od 1600

a do dwoch od 1800, a nawet 2000

szczerze mowiac jesli takie stawki teraz sa faktycznie to na miejscu rodzin wolalabym przez firme

Witam, czy ktoś wie o jakieś wskazówki,w opiece nad osobami starszymi, prywatnie..na czarno mój email [email protected] lub telefonicznie 508792517bardzo bym była wdzięczna 

received_1243599263147972.jpeg

Nie rozumiem dlaczego niektóre osoby chcą pracować  "na czarno".  Przecież są zupełnie bezbronne wobec nie zawsze uczciwej rodziny.  Nie mają żadnych praw a jeszcze ryzykują że zostaną przyłapane i ukarane.  Czasem tłumaczą się tym  że mają komornika. Przecież wówczas tym bardziej należy go szybciej spłacić żeby nie rosły odsetki a  sprawa ciągnęła się w nieskończoność.

Gość Polonezka
11 godzin temu, Gość Ivette napisał:

Nie rozumiem dlaczego niektóre osoby chcą pracować  "na czarno".  Przecież są zupełnie bezbronne wobec nie zawsze uczciwej rodziny.  Nie mają żadnych praw a jeszcze ryzykują że zostaną przyłapane i ukarane.  Czasem tłumaczą się tym  że mają komornika. Przecież wówczas tym bardziej należy go szybciej spłacić żeby nie rosły odsetki a  sprawa ciągnęła się w nieskończoność.

W takich przypadkach nie chodzi pewnie o małe kwoty, ale spoooooore zadłużenia sięgające kilkudziesięciu tysięcy złotych i nie jest tak, że nie mają praw , bo w każdej chwili odwracają się na pięcie i wyjeżdżają bez żadnych kar i czekania na zmienniczki a taka wolność dla wielu osób jest ważniejsza niż uwiązanie u agencji i czekanie na jakąś pomoc, bo wyjechać z dnia na dzień nie wiolno. 

Dziękuję bardzo ale spażyłam się 2 razy i więcej nie zamierzam a żeby było śmieszniej nie chodziło o rodziny tylko o polskie cwaniary, których nie brakuje. 

22 minuty temu, Gość Daria napisał:

Dziękuję bardzo ale spażyłam się 2 razy i więcej nie zamierzam a żeby było śmieszniej nie chodziło o rodziny tylko o polskie cwaniary, których nie brakuje. 

*para- BUCH!

Udostępnij