Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, beatrix+ napisał:

Bry.Leje deszcz...a takie plany spacerowe mialam...

Nic to, może się przejaśni...może na siłownię pójdę ...może Turków obejrzę...albo spać...

Lykend w sanatorium daje możliwościxd

Milego dnia!

Hejka Becia  

U mnie już popadywuje trochi i wiatrzysko jest  

Więc dzisiaj tylko leżakowanie w planach  

Wzajemnie miłego

38 minut temu, Marlena.Tomczak napisał:

Witam serdecznie ! Jestem nowa.  Zielona w opiece.  Do końca roku mam prace w kraju. Chciałabym wyjechać do pracy w opiece . Głównie po to aby zarobić Ale też zgłębić język niemiecki. Znam niemiecki na b1. Co radzicie ? Na początek? 

Czesc .Moze na poczatek zastanow sie jaki rodzaj zatrudnienia wybierasz :umowa zlecenie (warunki polskie czy niemieckie )lub wlasna dzialalnosc zalozona w Polsce albo niemiecka gewerba ?

Zapomialam :witam:

Dzień dobry :cześć:

Witam milutko i cieplutko każdego kto tu zajrzy :tak2:. Kawa :kawa::kawa::kawa: dymi gorąca, a do kawusi :kawa::tort: coś pysznego daję, częstujcie się proszę :oklaski:. Godzinę krócej dziś mieliśmy na odpoczynek :mur:, będzie to brakować w ciągu dnia. Moim osobistym zdaniem, przesuwanie tego czasu robi więcej szkody niż pożytku :przekleństwa:. Organizm  przez kilka dni nie może dojść do siebie :słabo:. No nic, trzeba to przeżyć, miłej niedzieli wam życzę:cmok:.

Happy Sunday Day GIF by Titounis

20 minut temu, Janeczka1963 napisał:

Dzień dobry :cześć:

Witam milutko i cieplutko każdego kto tu zajrzy :tak2:. Kawa :kawa::kawa::kawa: dymi gorąca, a do kawusi :kawa::tort: coś pysznego daję, częstujcie się proszę :oklaski:. Godzinę krócej dziś mieliśmy na odpoczynek :mur:, będzie to brakować w ciągu dnia. Moim osobistym zdaniem, przesuwanie tego czasu robi więcej szkody niż pożytku :przekleństwa:. Organizm  przez kilka dni nie może dojść do siebie :słabo:. No nic, trzeba to przeżyć, miłej niedzieli wam życzę:cmok:.

Happy Sunday Day GIF by Titounis

Dzień dobry ☀ 

Dziękuję za kawusię  

Ja jeszcze odsypiam tą godzinę do przodu  

a pogoda ☀☁ nie ułatwia tej zmiany czasu

Miłej niedzieli

15 godzin temu, Marlena.Tomczak napisał:

Witam serdecznie ! Jestem nowa.  Zielona w opiece.  Do końca roku mam prace w kraju. Chciałabym wyjechać do pracy w opiece . Głównie po to aby zarobić Ale też zgłębić język niemiecki. Znam niemiecki na b1. Co radzicie ? Na początek? 

:witam:Marlena  

Fajnie że dołączyłaś do nas, zapraszamy do pogaduszek przy porannej kawusi , pytaj a my w miarę naszej posiadanej wiedzy Ci odpowiemy  

... B1 to już coś  , więc masz duże szanse na znalezienie czegoś konkretnego  

Najlepiej wyjechać przez firmę, oni załatwią za Ciebie wszystko i zawsze możesz na nich polegać, czy w dzień czy w nocy a przynajmniej bezpiecznie jest w czasie  

To tyle na pierwszy rzut... Miłej niedzieli życzę☺

Także ten tego ten.... Dzień dobry kochani, czy jesteście wyspani? :haha:

Hihi chyba niestosowne pytanie zadałam :szydera: albo stosunkowo dobre do zaistniałej sytuacji tzn zmianie czasu  

Ja powiem krótko... 

... Się nie wyspałam :tak2:

Miłej niedzieli i spokojnej pracy życzę

IMG-20210328-WA0002.jpg

23 minut temu, Wenusia napisał:

Dzień dobry ☀ 

Dziękuję za kawusię  

Ja jeszcze odsypiam tą godzinę do przodu  

a pogoda ☀☁ nie ułatwia tej zmiany czasu

Miłej niedzieli

też się nie wyspałam, witam Cię kochana :cmok:, dobrze, że moja pdp nie mówi, bo chyba też nie jest zadowolona z faktu, że fruhstuk dostała o godzinę wcześniej :szydera:

Niech ktoś zestrzeli tego waryjota co ciągle na wskazówkach zegara się huśta..ło sielpiańsko! 

Jakimś cudem się wstałam i na śniadanie wyszykowałam, teraz przegląd prasy robię i zaś leżakować będę.

Dziś cieplej...dziś Palmowa Niedziela.

Moje pierwsze Wielkanocne Święta w Niemczech i to w takiej odsłonie..

Ja kcem do dumuuuu!!

P.s

Jeszcze 2 tyg.jakoś wytrzymam.

7 miesięcy poza domem to jakiś Matrix.

Miłego dnia dla Was!

21 minut temu, beatrix+ napisał:

Niech ktoś zestrzeli tego waryjota co ciągle na wskazówkach zegara się huśta..ło sielpiańsko! 

Jakimś cudem się wstałam i na śniadanie wyszykowałam, teraz przegląd prasy robię i zaś leżakować będę.

Dziś cieplej...dziś Palmowa Niedziela.

Moje pierwsze Wielkanocne Święta w Niemczech i to w takiej odsłonie..

Ja kcem do dumuuuu!!

P.s

Jeszcze 2 tyg.jakoś wytrzymam.

7 miesięcy poza domem to jakiś Matrix.

Miłego dnia dla Was!

Sama tego chcialas

W razie braku ciekawszego zajecia ,prosze o kontakt :telefon: