Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

@Heidi Ty jesteś na nowym miejscu. Pogubiłam się trochę.. @beatrix+chyba miała ostatnio miejsce gdzie ja chcieli w sprzątnie całego domu wpędzić... Oni z tym pucowaniem co niektórzy to mają hopla równego. Ja mam codziennie po śniadaniu swoją łazienkę sprzątać i co robię? W tym czasie? Palę sobie fajki i wiadomości czytam. Ja takiego hopla nie mam. Bo codziennie  jak się myje to staram się zostawiać. Swoją łazienkę w porządku. Zresztą tutaj gdzie jestem nikt nie wchodzi nawet... 

5 godzin temu, Janeczka1963 napisał:

Dzień dobry:cześć:

Witam milutko i cieplutko. Kolejny gorący dzień się zapowiada :555_island:, ale to dobrze, lubię ciepełko:tak2:. Kawusia:kawa::kawa::kawa: podana na stole czeka, proszę się rozgościć :dyskusja: i częstować, ciacho :ciacho::ciastko:też mam. Miłęgo poniedziałku życzę wszystkim:cmok:

pobrane (4).jpg

Janeczka  jak Twój duży kiciuś... Mam nadzieję że wszystko dalej obraca się wśród :serce::cmok:

4 godziny temu, Funny napisał:

Będziemy z Tobą myslami:cmok:

Dzięki:cmok: już wróciłam nawet sprawnie poszło. Zalecenia: dużo odpoczynku, powoli chodzić i piórko z doooopy oddać komuś innemu żeby nie kusiło na szybsze ruchy:trele:vi żeby nie fruwać

Edytowane przez Kleopatra ?

5 godzin temu, Heidi napisał:

Bondziorno . Skobelkiem w ucho nie dostaniecie, to nie wstaniecie śpiochy jedne. Miłego swędzenia ucha :haha:

image.png.8fcadbd26a53eb1e1dc0f48439f20f85.png

Ty łobuzico :cmok: oddaj te proce chcesz sobie oko wybić.To trzeba umieć się posługiwać tym ustrojstwem a Ty widzę odwrotnie ją trzymasz:szydera:

42 minut temu, Blondi napisał:

Tutaj po mnie kto nie przyjdzie to będzie miał naprawdę dobrze... Aby tylko trzymał się tego co jest tutaj wypracowane... Także królewna Blondi właściwie nic nie robi. Oprócz obiadu i jazdy super autem. :szydera: jeszcze muszę nieraz po przerwie może pół godzinki jeden program o antykach obejrzeć. A to wiecie że. Lubie:love:

@Blondi to masz gorzej ode mnie tym razem :szydera::oklaski:. Ja już z nudów  mam policzone wszystkie fredzelki od  dywanu w każdym pokoju,  już mam policzone wszystkie kwiatki na poszwach, a nawet liście na drzewach i  u sąsiadów też  :hura:

Wreszcie mam  zlecenie , na które chciałabym wracać . Chyba już  wszystkie  krzyże  świata na swoich barkach miałam ,  toteż teraz Bozinka mnie  wynagrodziła. Dziękuję pięknie.  

Jestem na obrzeżach w Hannover do 8.09.2020 roku. Szukam właśnie coś dodatkowego, bo mam duże luzy czasowe.  Fajna  strona betreut.de !!!

15 minut temu, Kleopatra napisał:

@Niezapominajka 67 kiedy wyjeżdżasz ? Ja myślałam że wczoraj miałaś jechać.

Dokładnie za 2,5 godziny. Była kiedyś mowa, że zlecenie zaczynam od 20 ale potem tak nam busy dopasowali, że ja w nocy przyjadę a zmienniczka w ten sam dzień wieczorem wyjeżdża do Polski :d

Właśnie zrobiłam przegląd niezbędnych dokumentów 

Dowód osobisty 

Karta Ekuz Pracownicza 

Umowa z firmą 

Druk A1 

Prywatna polisa 

Karta bankomatową!!!!! :dobrze:

Drobne na toaletę i trochę grubsze na wszelki wypadek. 

Siedzę i czekam :)

52 minut temu, Niezapominajka 67 napisał:

@Heidi znalazłaś już coś ciekawego? :cool:

Tak. W piątki praca  za 60 euro.  Trochę  daleko  ode  mnie.  Ale ja tak  szukam,   żeby  nie znaleźć  . Zawołałam 15 Euro  na godzinę.  Dość? 

Edytowane przez Heidi

@Niezapominajka 67 ruszaj z kopyta dziewczyno na to zlecenie.

Jak wiecie mam gorącą głowę i ciągle czegoś szukam. Może gruszek na wierzbie ? Kiedyś je znajdę. Uparta jestem.  Ja już mam w głowie nowy projekt po szperaniu w internecie, żeby trafić w miejsce najlepsze z najlepszych wg rankingu:

Najlepsze miasta w Niemczech dla seniorów .

Można by sie zastanowić, czy szukać w Ameryce, czy w DE:d. Do USA nie pojadę, bo mam problem z wymawianiem litery Rrrrrrrrrrrr....... Floryda, więc  mnie nie interesuje :haha:, Was też nie, bo nazwę  Floryda  wymawiacie przez Vvvvv...:trele:., więc Vloryda głupio brzmi:haha:.

Czy istnieje raj dla emerytów w Niemczech, taki jak Floryda dla USA? Tak jest! Betreut . de pokazuje, w którym niemieckim mieście są najlepsze warunki do dobrego, zdrowego i aktywnego życia

na starość.Zdziwicie się image.thumb.png.b2526819479a9cd9566066093e234ab8.png 

Teraz wiemy, dokąd Wasze ścieżki powiodą, bo i czemu nie ?  

W sumie nie pamiętam dokąd  @Niezapominajka 67 sie kieruje:$. Ważne , że ma ze sobą tarkę i sitko:hura:, wszędzie Ją przyjmą z otwartymi rękami:oklaski:. Dziadek już po nią wyjechał, ma łatwo, bo z górki się tylko spuści :szydera:z nogami rozłożonymi jak dudek lecący w przestworzach pomiędzy chmurami .

1 godzinę temu, Heidi napisał:

Jak wiecie mam gorącą głowę i ciągle czegoś szukam. Może gruszek na wierzbie ? Kiedyś je znajdę. Uparta jestem.  Ja już mam w głowie nowy projekt po szperaniu w internecie, żeby trafić w miejsce najlepsze z najlepszych wg rankingu:

Można by sie zastanowić, czy szukać w Ameryce, czy w DE:d. Do USA nie pojadę, bo mam problem z wymawianiem litery Rrrrrrrrrrrr....... Floryda, więc  mnie nie interesuje :haha:, Was też nie, bo nazwę  Floryda  wymawiacie przez Vvvvv...:trele:., więc Vloryda głupio brzmi:haha:.

Czy istnieje raj dla emerytów w Niemczech, taki jak Floryda dla USA? Tak jest! Betreut . de pokazuje, w którym niemieckim mieście są najlepsze warunki do dobrego, zdrowego i aktywnego życia

W sumie nie pamiętam dokąd  @Niezapominajka 67 sie kieruje:$. Ważne , że ma ze sobą tarkę i sitko:hura:, wszędzie Ją przyjmą z otwartymi rękami:oklaski:. Dziadek już po nią wyjechał, ma łatwo, bo z górki się tylko spuści :szydera:z nogami rozłożonymi jak dudek lecący w przestworzach pomiędzy chmurami .

spuści się z nogami rozłożonymi:kopara:, ale to brzmi:haha:

2 godziny temu, Heidi napisał:

Heidi jak ja to wszystko widze oczami wyobraźni tego dudka:haha:

Godzinę temu, Janeczka1963 napisał:

tak, masz rację, moja córka zawsze mówi, że ona nigdy się nie nudzi, bo ma bogatą wyobraźnię:oklaski:

I takie dzieci kocham.  Nie są im potrzebne żadne markowe zabawki, żadne markowe ciuchy. Chociaż  bawią się skobelkami i gumką z majtek, do tego chodzą  w ciuchach po rodzeństwie, to i tak są najbogatsze na świecie.  

7 godzin temu, Niezapominajka 67 napisał:

Karta bankomatową!!!!! :dobrze:

Drobne na toaletę i trochę grubsze na wszelki wypadek. 

Siedzę i czekam :)

Na co  ci karta bankomatowa?  Będziesz kreski  robić  z mąki:szydera:?  Ciągle  jeszcze  siedzisz  i czekasz w toalecie?  Zapłaćże  babci klozetowej i jedź  w końcu na to zlecenie.  Grubszymi wypchaj biustonosz, będziesz miała atrakcyjne  wejście  na  szczyt góry :tak2:. Czekamy w:kąpiel: na relację:kąpiel:.  

....oby dziś było lepsze od wczorajszego...

:smutek:

Prócz tego, że zatrzasnęły się drzwi A klucze w domu,  prócz tego że dziadek demencyjny ledwo chodzący o rolatorze ZSZEDŁ po 5 schodach,  żeby mi otworzyć,  prócz tego że MUSIAŁAM syna prosić o pomoc i ciął 15km do nas,  prócz tego,  że jak nas zobaczył w drzwiach to Berni dostał ataku furii i darł się na mnie na pół osiedla,  to dzień można uznać za spokojny....

Wnioski:

1.

NIGDY już nie wyjdę prania wieszać na sznurku. 

2.

NIGDY już nie zostawię kluczy 

P.s

@Janeczka1963 pewnie słyszała awanturę..

Boli mnie łeb...

A poza tym miłego dnia dla Was..

@Niezapominajka 67 jak się ogarniesz to napisz tu,  albo priva..

@Blondi Aaaa...potem kochanie to trafiłam do schizofremi...mina jak całe pole w Afganistanie...po wypowiedzeniu umowy przyjechałam Wenusię podmienić. 

Ale po wczorajszej historii,  chyba mnie wywalą na zbity,  piegowaty pysk..:smutek:

6 minut temu, beatrix+ napisał:

....oby dziś było lepsze od wczorajszego...

:smutek:

Prócz tego, że zatrzasnęły się drzwi A klucze w domu,  prócz tego że dziadek demencyjny ledwo chodzący o rolatorze ZSZEDŁ po 5 schodach,  żeby mi otworzyć,  prócz tego że MUSIAŁAM syna prosić o pomoc i ciął 15km do nas,  prócz tego,  że jak nas zobaczył w drzwiach to Berni dostał ataku furii i darł się na mnie na pół osiedla,  to dzień można uznać za spokojny....

Wnioski:

1.

NIGDY już nie wyjdę prania wieszać na sznurku. 

2.

NIGDY już nie zostawię kluczy 

P.s

@Janeczka1963 pewnie słyszała awanturę..

Boli mnie łeb...

A poza tym miłego dnia dla Was..

@Niezapominajka 67 jak się ogarniesz to napisz tu,  albo priva..

Zawsze jest ten pierwszy raz aby przekonać się jak działają samozatrzaskowe drzwi :d teraz już będzie lepiej