Skocz do zawartości

Garnki

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna mam płytę indukcyjną... Garnki na nią czekały prawie 10 lat i są takie stare-nowe jak wiele rzeczy, które zastałam w tym mieszkaniu, które zaczęłam remontować dla siebie. Trochę były użytkowane na kuchence elektrycznej... Żaden z nich do indukcji się już nie nadaje  bo nie łapie :o Dlatego jak ktoś chce kupować garnki z drugiej ręki, a mają być do płyty indukcyjnej, to radzę wyposażyć się w magnes, który powinien mocno przyczepiać się do dna... inaczej indukcja nie zadziała.)))

7 minut temu, BabaJagusia napisał:

@NNNdanuta a ja nie potrafię gotować na indukcji:$. Moment nieuwagi i mam węgiel:tak2:.  No i najważniejsze: jak ogromne pole elektromagnetyczne wytwarza taka kuchnia:szok:! Dlatego zostaję przy gazie. Piekarnik elektryczny. I już. 

Moja córuś tak zrobiła bo też nie umiała gotować na indukcji.., czyli ma kuchnię z gazem i piekarnik elektryczny :) Ja jestem tak zacofana, że muszę iść w całą nowoczesność, a kuchenkę sobie chwalę :tak2: Inna sprawa, że  to zadupie nie ma gazu, czyli i wyboru jakiegoś nie mam xd

9 godzin temu, sayonara 52 napisał:

@Malina 1 podaj prosze strone z tymi garnkami,

Dziekuje:tak:

Podziękujesz jak Ci poda stronę ...nie wyskakuj przed szereg , bo po próżnicy dziękować będziesz :szydera: I nie zapominaj ...nie wszyscy święci garnki lepią :szydera:

3 minuty temu, fioletowa.mysz napisał:

Hej Miśku. Co prawda nie dysponuję żadnym nowym kociołkiem ale i tak Cię uściskam:szydera:

Ale się wpyliłem...

... w jakieś "Garnki" . 

Jak już tu jestem, to zapodaję, że to są garnki EDENBERG :cześć3:

"Kociołek" mam swój - uścisk odściskowuję ☺️

Edytowane przez MisiekFfm

11 minut temu, fioletowa.mysz napisał:

A ja mam takie zwyczajne. Ale smakuje z nich tak samo jak z tych wypasionych. Liczy się?:haha:

No i sosna :szydera:@sayonara 52 poszukuje garnków ...na pokaz . Gotować w nich nie będzie , ale wszystkie będą zazdraszczać ...że ma :szydera:

10 godzin temu, sayonara 52 napisał:

@Baśka powtarzająca się pppppp.pieprzysz Barbaro .

nie na pokaz, tylko maja byc funkcjonalne,

Teraz jak sa robione na indukcje, skad mam wiedziec osoba ,,starej daty,, czy pasuja na kuchnie gazowa?:lanie:

A nie lepiej do aktualnego  koloru  lakieru do  paznokci dobrać ?:szydera:

Ja indukcji bym w życiu nie zamieniła, dla mnie nie ma nic lepszego, gazu się sama pozbyłam, nie chcę tego smrodu, na początku miałam piecyk gazowy, Junkers i tak się zrazilam, że wypieprzyłam i junkers i gaz, nawet tutaj na Campingu mam indukcje z Lidla, chwale sobie bardzo, 

21 minut temu, sayonara 52 napisał:

@Blondi bo ty high tech jestes.

A ja malo postepowa.:$

Icek zawodził , lamentował .....ajajaj ...panie Boże ...żebym tak wygrał los na loterii ...

I tak dzień w dzień ...od rana do nocy .

Pewnego dnia niebo rozchyliło się ....i wk..zdenerwowany na maksa pan Bóg gromkim głosem się wydarł :

Icek ...do jasnej cholery ty w końcu kup los !!!!

@sayonara 52 zdecyduj się na jakieś i  kup w końcu te garnki ....albo przestań gotować :szydera:

22 minut temu, Baśka powtarzająca się napisał:

@sayonara 52 zdecyduj się na jakieś i  kup w końcu te garnki ....albo przestań gotować :szydera:

A ja się nie zgadzam. Planowanie jest przyjemniejsze od realizacji. A jak ktoś zamierza wydać trochę kasy na lepszy towar to nie chce ich utopić w czymś bezwartościowym. 

Godzinę temu, Maria Jolanta napisał:

A ja się nie zgadzam. Planowanie jest przyjemniejsze od realizacji. A jak ktoś zamierza wydać trochę kasy na lepszy towar to nie chce ich utopić w czymś bezwartościowym. 

Co Ty nie powiesz ? :szydera:

A  teraz bez jaj ...ponad cztery lata temu wymieniliśmy ( jeszcze -my ) garnki , które miały być ....na wieki  a niestety nie były  :haha:Kupiliśmy wtedy nie jakieś tam " pokazówy " , tylko gołym okiem widoczne było , że solidniejsze . Wydatek taki sobie , bo nie tysiące a kilka setek kosztowały . Nadają się też na płyty indukcyjne , są w miarę solidne , ciężkawe i już zastanawiam się po cholerę był mi potrzebny konkretny komplet , jeśli używam ich raz od wielkiego dzwonu a te większe ...oj ...za jakiś czas będą za ciężkie dla starszej pani :haha:

@Baśka powtarzająca się oj to to!

Jutro wyjezdzam.

Garnkow naogladalam sie.

Nic nie kupilam .

Zdecyduje sie na Gerlacha ,ale wczesniej obejrze te z Ikea.

Wczoraj byla w ,,Sel gros,,czy jakos tak.

Jak sie zaparlam przy garnkach,to siostra ledwo mnie wyciagnela .

Najbardziej pasuje mi kupic gary na sztuki,

ale  ni ma tak dobrze,

Na sztuki wychodzi duuzo drozej.,ale po chusteczke mam miec w komplecie gar do gotowania na parze np?

Lub inne wymyslne badziewie,ktorgo nie bede uzywac????

Rodziny nie mam duzej i nie wydaje przyjec.

To po sosne mi 4 gary 5 litrowe?

Decyzja prawie zapadla, jeszcze oblece Ikea w DE ,porownam.

No widzisz Basko 

@Baśka powtarzająca się,temat trudny,a ja spod znaku Byka, wiec dlugo i powoli mysle:haha:

7 minut temu, sayonara 52 napisał:

@Baśka powtarzająca się oj to to!

Jutro wyjezdzam.

Garnkow naogladalam sie.

Nic nie kupilam .

Zdecyduje sie na Gerlacha ,ale wczesniej obejrze te z Ikea.

Wczoraj byla w ,,Sel gros,,czy jakos tak.

Jak sie zaparlam przy garnkach,to siostra ledwo mnie wyciagnela .

Najbardziej pasuje mi kupic gary na sztuki,

ale  ni ma tak dobrze,

Na sztuki wychodzi duuzo drozej.,ale po chusteczke mam miec w komplecie gar do gotowania na parze np?

Lub inne wymyslne badziewie,ktorgo nie bede uzywac????

Rodziny nie mam duzej i nie wydaje przyjec.

To po sosne mi 4 gary 5 litrowe?

Decyzja prawie zapadla, jeszcze oblece Ikea w DE ,porownam.

No widzisz Basko 

@Baśka powtarzająca się,temat trudny,a ja spod znaku Byka, wiec dlugo i powoli mysle:haha:

W sumie ja też rozważam .....Waga jestem :szydera: