Skocz do zawartości

Pochwalijki

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj poszłam na ogród. Mile byłam zaskoczona, że jeszcze borówka amerykańska jest na krzakach,brzoskwinie też nie wszystkie opadły. Truskawki - maliny też jeszcze owocuja no i jabłek jest od..... I trochę. 

Wszystko co się dało pozrywalam i dzisiaj mam w planie jablecznik upiec i dzemy porobić. W tamtym roku jak wróciłam o tej porze to już nic z owoców nie zastała co by się do czegokolwiek nadawało. 

Hej Palacze i Palaczki .

Pochwalam się , że odkryłam w necie świetny pochłaniacz fajkowego smrodu :oklaski: Wystarczy wsypać do miseczki sody oczyszczonej i dolać octu . Postawiłam sobie dzisiaj rano na parapecie ( palę w oknie ) i muszę przyznać , że wchodzę do pokoju i nie uderza mnie smród w nozdrza :oklaski: Mam nadzieję , że to nie przez pogodę , ponieważ panuje upał i dymek nie robi cofki do pokoju . 

13 minut temu, violka napisał:

Hej Palacze i Palaczki .

Pochwalam się , że odkryłam w necie świetny pochłaniacz fajkowego smrodu :oklaski: Wystarczy wsypać do miseczki sody oczyszczonej i dolać octu . Postawiłam sobie dzisiaj rano na parapecie ( palę w oknie ) i muszę przyznać , że wchodzę do pokoju i nie uderza mnie smród w nozdrza :oklaski: Mam nadzieję , że to nie przez pogodę , ponieważ panuje upał i dymek nie robi cofki do pokoju . 

Violuś zanim wypróbuję to jeszcze zapytam "Katar masz?" :szydera:

24 minut temu, violka napisał:

To jak w tym dowcipie....

Przychodzi staruszka do lekarza i mówi: 
- Panie doktorze, mam taki problem z gazami, ale tak naprawdę to mi nie przeszkadza. Moje bąki nigdy nie śmierdzą i są zawsze bardzo ciche. Prawdę mówiąc, pierdnęłam już ze 20 razy od kiedy jestem u Pana w gabinecie. Nie wiedział pan o tym, bo są bardzo ciche i wcale nie śmierdzą. 
Doktor na to: 
- Rozumiem, proszę zażywać te tabletki codziennie i wrócić do mnie za tydzień. 
Po tygodniu babcia przychodzi z powrotem do gabinetu i mówi: 
- Panie doktorze, nie wiem co do cholery pan mi dał, ale teraz moje bąki, choć nadal ciche, śmierdzą niemiłosiernie.... 
- Dobrze! - odpowiada lekarz - Teraz gdy już przeczyściliśmy pani nozdrza, zajmiemy się słuchem...

10 godzin temu, INEZ napisał:

Wczoraj poszłam na ogród. Mile byłam zaskoczona, że jeszcze borówka amerykańska jest na krzakach,brzoskwinie też nie wszystkie opadły. Truskawki - maliny też jeszcze owocuja no i jabłek jest od..... I trochę. 

Wszystko co się dało pozrywalam i dzisiaj mam w planie jablecznik upiec i dzemy porobić. W tamtym roku jak wróciłam o tej porze to już nic z owoców nie zastała co by się do czegokolwiek nadawało. 

Przyjeżdżam na dżem :hura:

34 minut temu, ❤️Wenusia ❤️ napisał:

@INEZ nieładnie tak się śmiać z kolegi :p 

Każdemu się może zdarzyć ;)

Pozdrawiam ciepluśko i fajnie Cię słychać' ;) ♥

Gdziezbym śmiała śmiać się z kolegi. S miałam się z pomyłki tematów. 

Jak będę chciała się z kogoś pośmiać to założę temat Podsmiechujki;)

Na dzemik serdecznie zapraszam :hura:a jak nie zdążysz przyjechać to przywiozę do de oczywiście specjalnie dla Ciebie z dedykacją. Nienapoczety słoiczek :cmok:trinity GIF

Tyle tutaj ostanio było o grzybach, że dałam się namówić na las, Slodziak chcial mi sie pochwalić ,,ile to drzew nascinał i jakich, drzewa ogromy ,oczyszczone bele leżą przy drodze ,ale to drzewa chore ,zaatakowane przez robactwo, ale nischt zu tragisch, zdrowych jest full, :szydera: a ja w poszukiwaniu grzybów, nazbierałam jakis śmiesznych grzybów , podobnych do podgrzybków ale z fioletowymi nóżkami, ale tak mi sie spodobały ,że uszczęsliwiona zbieralam i zbierałam, nawet jak będą nie teges , to pójdą w śmieci, a radosci w zbieraniu nawet trujaków nikt mi nie zabierze:tak2: w domu się okazało,że polowa to robaczywki, w śmieci i garstka czystych:szydera: ale twardo gotuję z cebulą i zobaczę jaka cebula będzie,  ufff, abym żyła po tych moich zbiorach

15 minut temu, Blondi napisał:

Tyle tutaj ostanio było o grzybach, że dałam się namówić na las, Slodziak chcial mi sie pochwalić ,,ile to drzew nascinał i jakich, drzewa ogromy ,oczyszczone bele leżą przy drodze ,ale to drzewa chore ,zaatakowane przez robactwo, ale nischt zu tragisch, zdrowych jest full, :szydera: a ja w poszukiwaniu grzybów, nazbierałam jakis śmiesznych grzybów , podobnych do podgrzybków ale z fioletowymi nóżkami, ale tak mi sie spodobały ,że uszczęsliwiona zbieralam i zbierałam, nawet jak będą nie teges , to pójdą w śmieci, a radosci w zbieraniu nawrych nie znaszet trujaków nikt mi nie zabierze:tak2: w domu się okazało,że polowa to robaczywki, w śmieci i garstka czystych:szydera: ale twardo gotuję z cebulą i zobaczę jaka cebula będzie,  ufff, abym żyła po tych moich zbiorach

Blondi :o Nie jedz grzybów, których nie znasz !!!! :szok:

2 minuty temu, Blondi napisał:

Ugotowalam z cebulą i cebula biała raczej, ale tak patrzę na nie, ładniutkie i bialutkie, woda nie byla gorzka,ale mam trochę na ,,nie jedzenie"

W życiu bym nie zjadła grzyba, którego nie znam. Nie wiem co Ci przyszło do głowy :szok::szok::szok:

4 minuty temu, NNNdanuta napisał:

W życiu bym nie zjadła grzyba, którego nie znam. Nie wiem co Ci przyszło do głowy :szok::szok::szok:

Moje są podgrzybki złotawe,,o takie same jak te,ja jestem dziewczyna grzybowa , wącham nawet grzyby czy pachną jak powinny,,takie nóżki miały,,identyczne,myślę ,że będę żyła,,:tak2:

podgrzybek-zlotawy1.jpg

3 minuty temu, Blondi napisał:

:haha:Moje są podgrzybki złotawe,,o takie same jak te,ja jestem dziewczyna grzybowa , wącham nawet grzyby czy pachną jak powinny,,takie nóżki miały,,identyczne,myślę ,że będę żyła,,:tak2:

podgrzybek-zlotawy1.jpg

Będziesz żyła, chyba po to żebym mogła Cię udusić :szydera: Przez Ciebie korale mi wypadły w trakcie nawlekania, zbieram z podłogi ...xd

Edytowane przez NNNdanuta

2 minuty temu, NNNdanuta napisał:

Będziesz żyła, chyba po to żebym mogła Cię udusić :szydera: Przez Ciebie korale mi wypadły w trakcie nawlekania, zbieram z podłogi ...xd

O.o:cool: brile Ci pożyczę na te korale ,,  i się wydało,,Danuśka robi biżuterię:szydera::oklaski: nie zapomnij się tylko pochwalić:tak2: