Skocz do zawartości

Warto sie przygladac roznym sztelom!

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zachęcam do sprawdzenia ile taka oferta była w ostatnim czasie powtarzana i czy zmieniała się stawka. Teraz cały czas widzę wszędzie jedno i to samo ogłoszenie od KILKUNASTU TYGODNI = nie ryzykuj, to nie jest przypadek. Dobra stawka, ale tam pewnie żadna stawka nie jest dobra. 

A to z dzisiaj Ktoś chętny? Wyboldowałam najważniejsze

Pani  Helga 85, 65 kg
Inne osoby w gospodarstwie domowym: mąż
Po udarze mózgu jest skazana na wózek inwalidzki – z pomocą może jeszcze zrobić kilka kroków.
Alzheimer/demencja: tak.
Ograniczona mobilność: tak.
Nietrzymanie moczu: tak.
Nadciśnienie: tak.
Ograniczony słuch
Potrzebuje pomocy (przy jedzeniu, chodzeniu, korzystaniu z toalety, higienie)
Wykorzystywane środki pomocnicze – wózek inwalidzki.
Ubieranie : tak
Higiena osobista: tak
Korzystanie z toalety: tak
Sprzątanie: tak
Pranie: tak
Opieka nad osobami z nietrzymaniem moczu: tak
Higiena jamy ustnej: tak
Czesanie włosów : tak
Czasami niezakłócony sen: tak
stawka 1900-2000 euros

7 godzin temu, Gość Alicja napisał(a):

Wiecie na czym polega bezczelnosc tej agentury? Ze ona to publicznie prezentuje i sie nie wstydzi bo tak czy siak ktos pojedzie kosztem wlasnego zdrowia. Oni namn pluja w twarz i wcale sie z tym nie kryja. 

W dniu 30.10.2025 o 00:24, Gość Alicja napisał(a):

A to z dzisiaj Ktoś chętny? Wyboldowałam najważniejsze

Pani  Helga 85, 65 kg
Inne osoby w gospodarstwie domowym: mąż
Po udarze mózgu jest skazana na wózek inwalidzki – z pomocą może jeszcze zrobić kilka kroków.
Alzheimer/demencja: tak.
Ograniczona mobilność: tak.
Nietrzymanie moczu: tak.
Nadciśnienie: tak.
Ograniczony słuch
Potrzebuje pomocy (przy jedzeniu, chodzeniu, korzystaniu z toalety, higienie)
Wykorzystywane środki pomocnicze – wózek inwalidzki.
Ubieranie : tak
Higiena osobista: tak
Korzystanie z toalety: tak
Sprzątanie: tak
Pranie: tak
Opieka nad osobami z nietrzymaniem moczu: tak
Higiena jamy ustnej: tak
Czesanie włosów : tak
stawka 1900-2000 euros

Jakby było mało to jest jeszcze w pakiecie mąż i ani słowa że pomaga więc combo.

J

Omijam szerokim łukiem ogłoszenia zawierające poszukiwana doświadczona opiekunka, bo już wiadomo, że chcą kogoś kto sobie radzi tam gdzie nie radzą sobie inni lub ofertę zawierającą zdanie duże wsparcie rodziny, bo to niekończące się odwiedziny i patrzenie na ręce. Ale dzisiaj znalazłam ogłoszenie warte uwagi, bo wygląda na super i żałuję, że jestem od tygodnia w DE, bo zawsze marzyłam o mieszkaniu poza domem pdp.

Szukamy opiekunki do 84-letniej, samotnie mieszkającej seniorki. Podopieczna ma początki demencji, problemy z pamięcią krótkotrwałą - powtarza te same pytania. Porusza się samodzielnie, nie potrzebuje pomocy przy porannej toalecie, kąpieli czy ubieraniu się. Nie ma transferu ani opieki nocnej. Seniorka jest sympatyczna, uśmiechnięta i spokojna. Dzień spędza załatwiając swoje sprawy z asystentką, w wolnej chwili lubi oglądać telewizję lub grać w gry planszowe. Śniadania robi podopieczna dla wszystkich swoich pracowników, a obiady są dowożone.

Podopieczna mieszka w domu przy własnej stadninie koni. Opiekunka ma do dyspozycji osobne mieszkanie z Internetem i TV oraz łazienką, ok. 3km od podopiecznej. Do domu seniorki opiekunkę przywozi rano i odwozi wieczorem asystentka Pani. Czas wolny codziennie + wolna cała środa
.

3 godziny temu, Gość Jaga napisał(a):

Omijam szerokim łukiem ogłoszenia zawierające poszukiwana doświadczona opiekunka, bo już wiadomo, że chcą kogoś kto sobie radzi tam gdzie nie radzą sobie inni lub ofertę zawierającą zdanie duże wsparcie rodziny, bo to niekończące się odwiedziny i patrzenie na ręce. Ale dzisiaj znalazłam ogłoszenie warte uwagi, bo wygląda na super i żałuję, że jestem od tygodnia w DE, bo zawsze marzyłam o mieszkaniu poza domem pdp.

Szukamy opiekunki do 84-letniej, samotnie mieszkającej seniorki. Podopieczna ma początki demencji, problemy z pamięcią krótkotrwałą - powtarza te same pytania. Porusza się samodzielnie, nie potrzebuje pomocy przy porannej toalecie, kąpieli czy ubieraniu się. Nie ma transferu ani opieki nocnej. Seniorka jest sympatyczna, uśmiechnięta i spokojna. Dzień spędza załatwiając swoje sprawy z asystentką, w wolnej chwili lubi oglądać telewizję lub grać w gry planszowe. Śniadania robi podopieczna dla wszystkich swoich pracowników, a obiady są dowożone.

Podopieczna mieszka w domu przy własnej stadninie koni. Opiekunka ma do dyspozycji osobne mieszkanie z Internetem i TV oraz łazienką, ok. 3km od podopiecznej. Do domu seniorki opiekunkę przywozi rano i odwozi wieczorem asystentka Pani. Czas wolny codziennie + wolna cała środa
.

Dzisiaj jak tak to gdzie. Proszę o odpowiedć. Pozdrawiam. Ewelina

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

Sprawdź: Oferty pracy SYMULATOR WYNAGRODZEŃ Katalog agencji ZARABIAJ WIĘCEJ!

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 12 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 360 tysięcy postów w ponad 30 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji naraz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...