Skocz do zawartości

Angel Care 24 - opinie

Oceń agencję  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki był czas oczekiwania na ofertę?

• Bardzo szybki
    • Przeciętny
    • Długi
      0
  2. 2. Czy umowa dotarła w ustalonym czasie?

3. 3. Czy była możliwość zapoznania się z Fragebogen (aktualnym opisem stanu zdrowia podopiecznego) przed wyjazdem?

• Tak
    • Nie, odmówiono mi
    • Nie pytałam/em
  4. 4. Czy udostępniono kontakt do zmienniczki lub rodziny podopiecznego?

• Tak
    • Nie, odmówiono mi
    • Nie, to było nowe zlecenie
      0
    • Nie pytałam/łem
  5. 5. Czy stan zdrowia podopiecznego był zgodny z rzeczywistością?

6. 6. Czy przedstawione warunki mieszkaniowe były zgodne z rzeczywistością?

7. 7. Czy przedstawione obowiązki były zgodne z rzeczywistością?

8. 8. Czy informacje o dostępie lub braku dostępu do telefonu lub/i internetu były zgodne z rzeczywistością?

9. 9. Czy ustalony czas pracy był zgodny z rzeczywistością?

10. 10. Czy ustalony czas wolny był zgodny z rzeczywistością?

11. 11. Czy firma kontaktowała się z Tobą bez powodu w czasie wyjazdu?

12. 12. Czy firma bezzwłocznie odpowiadała na Twoje telefony, smsy lub e-maile?

• Tak
    • Nie
    • Nie było takiej potrzeby
      0
  13. 13. Czy firma reagowała na przekazywane jej uwagi i sugestie w czasie wyjazdu (np. nadmiar obowiązków, problemy z podopiecznym lub jego rodziną, zmiana stanu zdrowia podopiecznego, nadgodziny, wstawanie nocne)?

• Tak
    • Nie
    • Nie było takiej potrzeby
      0
  14. 14. Czy na miejscu można było liczyć na pomoc koordynatora?

15. 15. Czy pieniądze były wypłacane w ustalonym terminie?

16. 16. Czy przekazana kwota wynagrodzenia zgadzała się z ustaleniami?

17. 17. Czy pozostałe świadczenia (w zależności od umowy - premie, US, ZUS, inne) zostały uregulowane zgodnie z ustaleniami?

18. 18. Czy firma wywiązała się ze wszystkich innych ustaleń i obietnic?

19. 19. Czy wyjechał(a)byś za pośrednictwem tej firmy jeszcze raz?

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś w trakcie wyboru agencji pracy? Poznaj opinie o firmie Angel Care 24. Wyjeżdżasz lub wyjeżdżałaś z tą agencją? Zostaw o niej swoją opinię w postaci odpowiedzi na najczęściej zadawane przez Opiekunów pytania! By zapisać swoje odpowiedzi musisz wypełnić jako zalogowany Użytkownik całą ankietę (wszystkie pytania). Dziękujemy!

Takiej bzdurnej umowy to nie widziałem w żadnej innej farmie. Za wszsystko 3 tysiace kary sobie rości ta firma i nie jest to zgodne z prawem. Otwarie piszą że nie muszą wypłacać wynagrodzenia, a co opiekunka to niewolnica? Nawet za ewentualne rozmowy do Polski firma odciąga pieniądze. Pracownik nie ma żadnych praw i nie należy mu się nic. Najgorsza umowa jaka może być omijajcie ją!

To nie widziałeś chyba gorszej umowy. Wyjechałam raz z inną firmą,umowa dopiera przyszła na miejsce na adres podopiecznego..nie było wyjścia, musiałam podpisać. w umowie były Kary 5 tysiecy!. Liczba godzin dla opiekunki w miesiącu do 100Godzin! Śmieszne!

W AngelCare 24 -kary są 3 tysiące.

Za rozmowy ..wiadomo jak dzwonisz z telefonu podopiecznego to mają prawo odciągać-to kosztuje. Dlaczego nie dzwonisz ze swojej komorki? 

Wracając do kar- jeżeli coś zrobisz nieodpowiedniego / z twojej winy/ bedąc u podopiecznego to dlaczego mają to tolerować..nie rozumiem twojego oburzenia.

Wynagrodzenia mogą nie wypłacić jeżeli,zerwiesz umowę,odrącą karę z wynagrodzenia za coś co zrobiłeś niezgodnie z umową.....

Unikać . Wyjechałam z nimi do Memmingen . Miałam problem z rodziną . Psychiczna agresja córeczek . Nie mogłam nic brać z lodówki . Mam 7 lat doświadczenia , referencje u różnych rodzin . I dobry język . Firma zapłaciła mi 20 euro za 6 dni  . Nie skontaktowali się w ogóle z rodziną mimo prośby . Za 2 osoby 1800 euro . Na umowie mają dwie stawki . Rodzina może sobie obejrzeć opiekunkę 😜jak coś to liczą później po niższej stawce 

Jak chcecie pracować za darmo to zapraszam . Niestety . W umowie coś innego . W załączniku coś innego zero wsparcia . Unikajcie 

IMG_1458.png

Gość Monika

No ale to wezwij ich pisemnie do zapłaty brakującej kwoty i czekaj na to jak to opiszą i uargumentują, byleby na piśmie. 

To jest kurczę 6 dni pracy muszą wypłacić bo jakoś cię nie ściągnęli chyba, że nie rozumiem. 

Za wykonaną pracę się należy i kropka. Do sądu z nimi. Na tym forum pisała koleżanka, że poszła do sądu niemieckiego o wygrała więc ich strasz!

tak fakt cos z tym musze zrobić w każdym razie uważajcie na tę firmę ! w umowie głównej Angel Care ma zawarte ( nie zwróciłam uwagi choć zawsze czytam umowe ale zapeniali ze sprawdzone zlecenie) kobieta biła się w pierś. ale dziwne było toż długo trwało podanie kontaktu do opiekunki. ( to była Ukrainka) . W ogóle straszny bałagan. Rodzina i opiekunka myślała ze przyjeżdża ktoś inny. ogólnie straszne zamieszanie. Chyba nie powiedzieli ,że tamta osoba zrezygnowała czy coć. W każdym razie w umowie jest zastrzeżone że pracują mniej niż 7 dni pracujesz za stawkę 47 euro. zwróćcie kochane na to uwagę przy podpisywaniu umowy. bo możecie się zdziwić. Podejrzewam ze strona niemiecka również ma zapis w umowie ze może sobie obejrzeć " pacjentkę " i ja sprawdzić w ciagu 7 dni stad takie parcie . no ale wracając do tematu. Stawek została mi policzona po innej kwocie, jadłam za swoje , nikt mi za to nie zwrócił i obcięto mi cały dzień. Koordynatorzy mieli weekend wiec nie można było się nigdzie dodzwonić a rekruterka napisała mi tak " Ja nie mam sobie nic do zarzucenia , bo byłam na każda Pani widadomosc . To, że nie jestem w stanie nic zdziałać to nie moja wina" 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...