Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

50 minut temu, Basiaim napisał:

Dzień dobry się z Wami.

Mimo przyjemnego chłodu w sypialni (21 stopni) nie wyspałam się.

Zasnąć dłuuuugo nie mogłam, aż przed 3 w desperacji tabletkę wzięłam. Nie wiem, czy to ona pomogła, czy w końcu zmęczenie, ostatni zerk na zegarek był o 3:38 i potem dopiero budzik.

Kawy!

:kawa::kawa:

• Lubię to 2

17 minut temu, INEZ napisał:

Mam do Was pytanko chciałabym napisać do @Moderator,żeby całkowicie wyczyścił wątek Szukam znajomych i żebyśmy wpisywali tam tylko konkretne informacje czyli jeżeli ktoś czuje się samotny i chciałby nawiązać kontakt z innymi osobami to ,żeby wpisał tylko nazwę miejscowości ,kod pocztowy i termin w którym tam będzie bez zbędnych komentarzy  .Wątek jest zaśmiecony i nie aktualny trudno się w nim czegoś konkretnego doszukać .Przyznają się ja też trochę go zaśmieciłam :oops: .Co Wy na to ?

To może założyć nowy " Teraz tu jestem" i podawać kody z datą.Czyszczenie zajmie Moderatorowi masę czasu ,no i ten upał.A Mod to przecież też człowiek i serce ma (co pokazał) to może nie męczmy go?

27 minut temu, INEZ napisał:

Mam do Was pytanko chciałabym napisać do @Moderator,żeby całkowicie wyczyścił wątek Szukam znajomych i żebyśmy wpisywali tam tylko konkretne informacje czyli jeżeli ktoś czuje się samotny i chciałby nawiązać kontakt z innymi osobami to ,żeby wpisał tylko nazwę miejscowości ,kod pocztowy i termin w którym tam będzie bez zbędnych komentarzy  .Wątek jest zaśmiecony i nie aktualny trudno się w nim czegoś konkretnego doszukać .Przyznają się ja też trochę go zaśmieciłam :oops: .Co Wy na to ?

Jest też kilka innych wątków z dygresjami. Co innego pogaduszki a co innego wątki tematyczne. Nie da się uniknąć dygresji ale im ich mniej tym lepiej. 

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

Dobry Milusińscy ...mimo najszczerszych chęci ,moje plany na spanko na tarasie ,poszły się ....imaginujcie sobie,że sąsiedzi ,tuż obok ,w ogródku świętowali geburstag i rozpoczęcie urlopu .I nie robili tego w ciszy i nabożnie ... jak Polacy :szydera:,tylko mordę darli równo ,w trochę znanym mi języku niemieckim oraz bliżej mi nieznanym :haha:... brzmiało to jak nawoływanie muezina na modły :haha:.W pewnym momencie , było to nawet do przetrawienia,ale zapach, który roznosił się z rozgrzanego grilla ,przeważył o wycofaniu się na wcześniej upatrzone pozycje ...czytaj sypialnia ,:mur:...i tak zasnęła kole trzeciej , czytając wszystko ,co jeszcze mogłam poczytać ...także,teges ... Ratunku !!! Padam na ryj , chciałabym, żeby mi się cokolwiek chciało ,tak jak mi się nie chce...idę po drugi kubek kawy,bo padnę jak funt ,po latach hossy .A Ci co pisali o deszczu i 19 stopniach, mają w dziób .:haha:

Koniec gorzkich żali ...ratujta się Ludziska ,jak tam możecie ,przed tą " krwiożerczą pogodą" .....ulewy Wam życzę ,jak i sobie.:całus:

Hej ludziska, co tam u was? U mnie niby dobrze, ale znowu mam rozterki. Pani, którą się teraz zajmuje jest miła i jej rodzina też. Jedynym minusem jest to, że nie mam życia socjalnego. Tzn mam raz w tygodniu jak wyjdę w dzień wolny i widzę się ze znajomymi, ale omijają mnie fajne eventy, bo zawsze muszę być na posterunku o godz. 22 max. Mieszkam teraz dość daleko, sam dojazd sporo zajmuje, więc raczej błąkam się po okolicy. Babinka nie ma własnych dzieci, dlatego jestem zdana na łaskę jej siostrzenicy. Wiem co powiecie- taka praca, ale naprawdę czy muszę się czuć winna za każdym razem jak poproszę o jeden wolny wieczór, raz w miesiącu? Bo co pomyślą o mnie, że więcej ze mną kłopotu niż pożytku :(

• Lubię to 3

Godzinę temu, Maria Jolanta napisał:

Jest też kilka innych wątków z dygresjami. Co innego pogaduszki a co innego wątki tematyczne. Nie da się uniknąć dygresji ale im ich mniej tym lepiej. 

Moim zdaniem ten  wątek o którym wspomniałam jest wyjątkowo  ważny przynajmniej dla mnie i degresje są tam najmniej potrzebne i prosiłabym ,żeby w tym akurat wątku nie dodawać komentarzy tylko na priv się kontaktować :).Przepis na przyrządzanie podrobów z dziczyzny podałam na pytanie zainteresowanej osoby w tym temacie grzecznie i wyczerpująco odpowiedziałam a reszta konwersacji chyba nikogo nie obchodzi :p

1 godzinę temu, INEZ napisał:

i aktualizować mape opiekunów

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

9 minut temu, awe59 napisał:

Dzień dobry :d

Upał na Mazowszu nie odpuszcza, wczoraj pogrzmialo, trochę deszczu spadło i na tym koniec.....dziś ma być kulminacja, ponad 32 stopnie w cieniu.....rolety opuszczone, wiatraki chodzą, wszyscy szukają chłodu cienia....:d

Miłego dnia !

Widziałam orła cieńnńń....:haha:

36 minut temu, awe59 napisał:

Dzień dobry :d

Upał na Mazowszu nie odpuszcza, wczoraj pogrzmialo, trochę deszczu spadło i na tym koniec.....dziś ma być kulminacja, ponad 32 stopnie w cieniu.....rolety opuszczone, wiatraki chodzą, wszyscy szukają chłodu cienia....:d

Miłego dnia !

Chodź do mnie. Przez trzy dni było 36 stopni w cieniu. Jak wieczorem spadło do 29 to było wyraźnie czuć że jest chłodniej. :haha:

• Lubię to 2

Mam trudny czas tu i tam ... Co prawda już mnie napięcie puszcza :| Mam pytanko, czy ktoś z Was ma jakiś konkretny namiar w Chorwacji na kwaterę dla dwóch osób.??? Było przez pół roku zarezerwowane, a jak ludzie mają już wyjeżdżać (w tą sobotę) to się okazało nieaktualne ... :(

• Lubię to 2

10 minut temu, Maria Jolanta napisał:

Chodź do mnie. Przez trzy dni było 36 stopni w cieniu. Jak wieczorem spadło do 29 to było wyraźnie czuć że jest chłodniej. :haha:

Ło matko kochana.....łączę się w buluuuu.....dla mnie 32 stopnie ciężko przeżyć :(

• Lubię to 1

1 minutę temu, NNNdanuta napisał:

Mam trudny czas tu i tam ... Co prawda już mnie napięcie puszcza :| Mam pytanko, czy ktoś z Was ma jakiś konkretny namiar w Chorwacji na kwaterę dla dwóch osób.??? Było przez pół roku zarezerwowane, a jak ludzie mają już wyjeżdżać (w tą sobotę) to się okazało nieaktualne ... :(

zerknij tutaj,dobra strona www.findhotel.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...