Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, awe59 napisał:

Heloł everybody :d

Ja dzis mam plana aby ogarnąć swój pokój....:haha: najchętniej to jednym ruchem ręki wszystko ze stolu do kosza ale nie moge tak zrobic bo tam cenne rzeczy z dm się walają....:szydera: sterta przydasi rośnie a pozniej płacz i zgrzytanie zębów przy pakowaniu....:haha:czy ja tylko taka durna jestem czy jest nas więcej ? 

@NNNdanuta zakupiłam to inteligentne światełko w Aldi ! Dziś będę próbować jak to działa. :d

Miłego dnia  :cmok:

U mnie też przydaśków się nazbierało. Chyba oszaleję.:trele: Ciągle sobie powtarzam, że nie będę już nic kupować ale w sklepie jak mnie coś zauroczy to przepadł w butach. Gdzie te czasy kiedy musiałam kilka razy się zastanowić nad wydaniem złotówki? A byłam oszczedna i gospodarna :haha:

• Lubię to 7

11 minut temu, Afryka napisał:

Dziń dybry Milusińscy :d

U mnie, że się tak brzydko wyrażę nieźle podmuchuje, Tomaszek nadciąga i jeśli on od Niechciców, to łeb urwie przy samej dupie :haha:. Podejrzewam, że barometr szaleje, bo spałam niespokojnie i cóś mnie łepetynka z tyłu ćmi, obaczymy po kawie. 

Spokojnego dnia, mimo pizgającego wiatru i radości w sercach, zawsze to jeden dzień do przodu, u mnie właśnie minął półmetek turnusiku. Cmok, cmok, buzi, buzi :całus:

A kiedy ten turnusik się kończy? Może w kwietniu jakieś spotkanko machniemy na naszym czornym Śląsku? 

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

Teraz, Baśka powtarzająca się napisał:

Będziecie se razem krzyżówki rozwiązywać ...czy tam inne sudoku . Ze światełkiem inteligentnym tym :szydera:

To światełko po to kupiłam żeby zębów ostatnich nie wybić jak w nocy do clo będę szła :szydera:

• Lubię to 5

1 minutę temu, MeryKy napisał:

U mnie też przydaśków się nazbierało. Chyba oszaleję.:trele: Ciągle sobie powtarzam, że nie będę już nic kupować ale w sklepie jak mnie coś zauroczy to przepadł w butach. Gdzie te czasy kiedy musiałam kilka razy się zastanowić nad wydaniem złotówki? A byłam oszczedna i gospodarna :haha:

Było ...minęło . Wszystko jeszcze przed nami . Jak napatrzymy się na oszczędnych , niektórych naszych  PDP to ani chybi ....papier toaletowy będziemy dzielić na " po listeczku " a pampersy na kaloryferach podsuszać . Zapomnimy co to DM -y ...Rossmanny i inne gady :szydera:

15 godzin temu, Joy napisał:

@anna5826 mam do Ciebie prośbę,siądź i zastanów się czy myślałabyś i mówiła podobnie jak teraz gdybyś była potomkinią tzw mniejszości narodowej.Czy pomimo tego,że urodziłaś się i wychowałaś tutaj nie czułabyś się Polką ? A może bolałoby gdyby Twoi sąsiedzi nawoływali do opluwania Ciebie,bo nie jesteś katoliczką? Pomyśl ilu ludzi cierpi przez takie postawy jak Twoja.Nikt sobie nie wybiera miejsca ani rodziny czy kręgu kulturowego w którym się rodzi.Na to nie mamy wpływu.Natomiast mamy wpływ,wręcz sami o tym decydujemy jakimi jesteśmy ludźmi.Jest mi Ciebie serdecznie żal,bo ktoś Cię straszliwie zatruł nienawiścią.Pamiętaj ,stąd już jeden krok do tego abyś stała się zgorzkniała ,nieszczęśliwa i samotna.Nawet w tłumie podobnych do Ciebie.Ratuj się póki nie jest za późno.:tak2:

I jeszcze jedna prośba.Jeśli koniecznie chcesz poruszać na tym forum tematy polityczne,to bądź tak miła i załóż nowy wątek.Osoby zainteresowane znajdą go.A my będziemy mogli spokojnie wypić kawę :) 

Jestem u znajomej POLKI mieszkajacej od 30 lat w Szwecji ...  Dalam jej ten Watek do przeczytania od dn 27.01.2019r ... Jej slowa to ; DNO ...DNA tak ocenila te wasze tu wpisy .... Zadajcie sobie ten trud i poczytajcie ... Milej lektury zycze ... ZZera was samotnosc ,nienawiscia to juz zioniecie .... a odwracacie sytuacje ze jest innaczej ... Proponuje wziac rozaniec do reki i pomodlic sie o jasnosc umyslu ... Jutro ze znajoma bede w Kosciele w Szwecji ... bo jest Katoliczka !!! Milych DNI zycze ... Poznajcie i wy roznych ludzi mieszkajacych w roznych zakatkach SWIATA ... Wtedy nabierzecie innego spojrzenia na SWIAT !!!  Znajoma jest tez POLKA i PATRIOTKA i nalezy do Ugrupowania tu POLSKIEGO !!! PODROZE KSZTALCA = PAMIETAJCIE !!!!

18 minut temu, awe59 napisał:

@NNNdanuta zakupiłam to inteligentne światełko w Aldi ! Dziś będę próbować jak to działa. :d

Miłego dnia  :cmok:

Ja jestem zachwycona :d Latareczka codziennie służy mi przy oświetlaniu drogi na taras :papieros:i od przypadku do przypadku pomaga w poszukiwaniu różańca mojej pdp pod jej ogromnym łóżkiem xd, a światło daje prawie "jak w dzień" :d

• Lubię to 4

3 minuty temu, anna5826 napisał:

Jestem u znajomej POLKI mieszkajacej od 30 lat w Szwecji ...  Dalam jej ten Watek do przeczytania od dn 27.01.2019r ... Jej slowa to ; DNO ...DNA tak ocenila te wasze tu wpisy .... Zadajcie sobie ten trud i poczytajcie ... Milej lektury zycze ... ZZera was samotnosc ,nienawiscia to juz zioniecie .... a odwracacie sytuacje ze jest innaczej ... Proponuje wziac rozaniec do reki i pomodlic sie o jasnosc umyslu ... Jutro ze znajoma bede w Kosciele w Szwecji ... bo jest Katoliczka !!! Milych DNI zycze ... Poznajcie i wy roznych ludzi mieszkajacych w roznych zakatkach SWIATA ... Wtedy nabierzecie innego spojrzenia na SWIAT !!!  Znajoma jest tez POLKA i PATRIOTKA i nalezy do Ugrupowania tu POLSKIEGO !!! PODROZE KSZTALCA = PAMIETAJCIE !!!!

Jeżeli dałaś jej do poczytania , tylko własne posty , to nie dziwię się opinii . 

Jak to mówią " ciągnie swój do swego " , więc tym bardziej nie jestem zaskoczona . 

@anna5826 Bóg mi świadkiem , że próbowałam nie reagować ...ale się nie da ..za skarby świata się nie da !

Kobieto , babo , dziewczyno / choinka wie co ? / opanuj się z tym swoimi , zasranymi poglądami i daj nam tutaj wszystkim pożyć . Zioniesz ogniem nienawiści a takich nam tutaj nie trzeba ! Guzik obchodzi mnie twoja znajoma , kimkolwiek by ona nie była a pierdacenie , że " dałam do przeczytania " też  nas ni cholery nie obchodzi ...niech sobie czyta ile dusza zapragnie . Tobie dam dobrą radę ...lecz się , żeby choroba zwolniła swoje tempo . Wyleczyć to na 100% ciebie już nie można , ale może chociaż spowolnisz postępowanie choroby !

38 minut temu, awe59 napisał:

Heloł everybody :d

Ja dzis mam plana aby ogarnąć swój pokój....:haha: najchętniej to jednym ruchem ręki wszystko ze stolu do kosza ale nie moge tak zrobic bo tam cenne rzeczy z dm się walają....:szydera: sterta przydasi rośnie a pozniej płacz i zgrzytanie zębów przy pakowaniu....:haha:czy ja tylko taka durna jestem czy jest nas więcej ? 

Ja tylko w połowie...bo połowa stołu wolna jest...jeszcze :szydera:

8 minut temu, Baśka powtarzająca się napisał:

@anna5826 Bóg mi świadkiem , że próbowałam nie reagować ...ale się nie da ..za skarby świata się nie da !

Kobieto , babo , dziewczyno / choinka wie co ? / opanuj się z tym swoimi , zasranymi poglądami i daj nam tutaj wszystkim pożyć . Zioniesz ogniem nienawiści a takich nam tutaj nie trzeba ! Guzik obchodzi mnie twoja znajoma , kimkolwiek by ona nie była a pierdacenie , że " dałam do przeczytania " też  nas ni cholery nie obchodzi ...niech sobie czyta ile dusza zapragnie . Tobie dam dobrą radę ...lecz się , żeby choroba zwolniła swoje tempo . Wyleczyć to na 100% ciebie już nie można , ale może chociaż spowolnisz postępowanie choroby !

Co wiec zionie z twego wpisu tu ???/  Ha ha ha Pozdrowienia od znajomej POLKI ...  Wpisy sa publiczne i byc moze czyta WAS caly Swiat i kazdy ma swoje zdanie i opinie !!!  Milego Dnia zyczymy ... Mniej zlosci i wiecej pogody ducha .... :d:trele::oklaski:

32 minut temu, MeryKy napisał:

Nasycenie oznacza, że już mnie nic nie zauroczy xd no.., z takiego wychodzę założenia :szydera: Lek też nie zadziała jak jest go tylko kropelka na morze potrzeb xd, czyli trzeba wykorzystać ten czas, że nie musimy złotówki dwa razy ogladac przed jej wydaniem. :d

• Lubię to 4

48 minut temu, anna5826 napisał:

No i cóż, że ze Szwecji? A tak a marginesie, skoro tu takie DNO, to po i tu już nie będę kulturalnajak moje koleżanki,  po chu.. tu przyłazisz? Jednak do PATRIOTÓW trzeba mówić w ich języku, bo inaczej nie zrozumieją. Znasz bajkę o wężu? To sssss... dalaj... lama. Więc różaniec w dłoń i Tatarzyna goń! 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...