Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Deszczowe dzień dobry:)Też nie śpię od 5- ej.Poranna nasiadówka przy kawie to juz standard u nas.Wyprawiam Fokę do pracy i najczęściej wracam do wyrka ,ale dziś szwungu dostałam roboczego:)Obiadek gotowy ,teraz pod kocyk na godzinkę i dali jazda :):):):)Plan zajęć na dziś mam bogaty:)

Fajnego dnia:)

• Lubię to 3

6 minut temu, Afryka napisał:

Dzień dobry ...od rana mam paskudny nastrój ,empatię przejawiam wyłącznie do siebie ,ale Wam życzę miłego , spokojnego dnia .

Każdego ranka budzę się w takim nastroju. I tak od urodzenia. Musiał mnie ktoś nieźle zezłościć gdy się na ten świat pchałam i tak już zostało:szydera:

A na poważnie to...Chodź no do ciotki Fioletowej. Razem się ponastrajamy:haha:

• Lubię to 6

18 minut temu, fioletowa.mysz napisał:

@Maria Jolanta Lepiej nie! Ja Kasieńkę mogłabym udusić za to pukanie natrętne do drzwi. I wcale, ale to naprawdę wcale, bym się nie uśmiechnęła:haha:

Kasieńka puka tylko wczesnym rankiem i bardzo dobrze robi , bo inaczej te dwie- M+ J spałyby do południa :szydera:

11 godzin temu, Barbara48 napisał:

Dawno Ciebie nie było, uropik? Czy urlopik od forum? 

Rzucilam prace na jakis czas. Tamto miejsce oddalam koordynatorce. 

Nie mam sil na te prace  w zamknieciu. Dopadlo mnie zmeczenie materialu.

Ale na laurach nie usiadlam.

Jestem  w De u przyjaciolki. W piatek chyba do domu juz pojade,ale jeszcze nie wiem na 100%.

Nic na sile.

Do pracy planuje  wrocic od stycznia. Mam juz kilka ofert. Nie wiem co wybiore i czy wybiore. Tam ,gdzie nie bede jechac,to oddaje miejsce koordynatorce. Chce kilka takich miejsc znalezc i miec z tego prowizje. Tak sie z nia dogadalam. Moze to bedzie moj nowy zarobek? Jeszcze nie wiem.

Jestem ostatnio jakas taki-nijaka.......... Mam dosyc tej roboty na ta chwile. 

Najwazniejsze ,ze kasa jest,to moge sobie na takie pauzy pozwolic. W innym przypadku musialabym juz zasuwac wbrew sobie,a to najgorsze i dziala negatywnie na psychike.

Jak cos sie zmieni ,to dam znac.

Co do forum,to zaden urlop. Czasami czytam,ale bardzo rzadko. Moze dlatego,ze to branzowe forum i caly czas jest  o tej pracy,a ze ja jak pisalam jestem  nia zmeczona,to jakos wypieram te tematy o opiece ,o tych problemach itp... 

Moze dlatego taka tu nieobecna jestem ?

• Lubię to 5

Teraz, Barbara48 napisał:

@Andreaa ile lat w tym zawodzie pracujesz?

Tak dlugo,ze juz sama nie wiem. Ponad 10 lat.

Czlowiek jak robot zapitalal. 2,3 miechy w De i miesiac  w Pl i tak  w kolo.... To chyba najbardziej meczy,ten system pracy. W domu gosciem sie  bywalo. Do tego jeszcze sie nie przyzwyczailam do pobytu  w domu,a juz musialo sie do roboty jechac.

To za wiele .Za duzo... Musialam przystopowac,zeby nie zwariowac ;))))

• Lubię to 4
  • Zgadzam się 2

Dzień dobry :d

Dopiero co usiadłam bo od rana jakiegoś szwunku dostałam :mur: ale teraz już na spokojnie....jak ja lubię jak nikogo w domu nie ma....:szydera: wczoraj była moja siostra i zrobiła mi brwi....przedstawiła nowego narzeczonego i przywiozła 3 duże opakowania sushi....noszszsz.....qźwa... ten narzeczony jakiś niedożywiony chyba.....:szydera: pożarł wszystko i nic mi na dziś nie zostało....:mur:

Miłego dnia wszystkim życzę  :cmok:

• Lubię to 7

13 minut temu, Andreaa napisał:

To za wiele .Za duzo... Musialam przystopowac,zeby nie zwariowac ;))))

Przyznaję Tobie rację:love:, ja niecałe 4 lata i widzę że jest coraz trudniej z dala od Rodzinki. 

Tyle mnie szczególnych sytuacji omija.

Ale cóż pracować trzeba, emerytura jeszcze daleko przedemną. 

Odpoczywaj Andreyko ile możesz i nadrabiaj te zaległości :serce:

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

Serwus kochani-powiem Wam szczerze-nie szukajcie słońca.Jest u mnie:tak2:. Od rana mam kociokwik-multum spraw do załatwienia i to na "cito".Wprawdzie na kalendarzu 13 ale nie piątunio.Nic to-dam radę i   z uśmiechem na ustach:haha:.Z tym uśmiechem to mnie trochę poniosło.Miłego dnia:cmok:

• Lubię to 3

@Andreaa  dziękuję Ci za szczerość.

Rozmawiałam z potencjalną zmienniczką i usłyszałam od niej,że jest to jej 3 i ostatni wyjazd.Woli na przysłowiowej kasie a nie w "zamknięciu"pracować. Jednym słowem nasza praca to nie takie "wiśta wio-łatwo powiedzieć".

• Lubię to 3
  • Zgadzam się 2

9 minut temu, BabaJagusia napisał:

@Andreaa  dziękuję Ci za szczerość.

Rozmawiałam z potencjalną zmienniczką i usłyszałam od niej,że jest to jej 3 i ostatni wyjazd.Woli na przysłowiowej kasie a nie w "zamknięciu"pracować. Jednym słowem nasza praca to nie takie "wiśta wio-łatwo powiedzieć".

Nie ma za co. Tak to jest  w tej  robocie.

Nie bede sie zabijac. Powiem ci,ze zastanawiam sie nad praca  w Pl,ale jeszcze nie dojrzalam tak na 100% do tej decyzji. Maz pracuje,syn samodzielny,tez pracuje,to trzeba o sobie pomyslec.

Kiedys jak na wariata pracowalam,bo tyle planow zwiazanych z kasa,remonty itp... Coraz wiecej czlowiek sobie poprzeczke podnosil i to na wlasne zyczenie.

Po co ,na co?? Jak czegos nie zdaze zrobic za zycia,to inni dokoncza.

Trzeba odpoczac:-) Mam teraz calkiem inne podejscie. Ta robota tak wymusila na mnie  takie zachowanie.

A u ciebie co slychac?

• Lubię to 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...